Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

-janneke-

-janneke-

01-09-2011 om 14:41

Premie ziektekosten

Ik ben de financien aan het doorpluizen, en kijk waar ik kan besparen. Volgens een vriendin betaal ik teveel premie voor de ziektekosten. Per maand zijn wij (man, vrouw, 3 kinderen) 340 euro kwijt. We hebben aanvullende verzekering erbij, maar niet het meest uitgebreide pakket. Wel tandheelkunde. Vrijwillig eigen risico is 0 euro. Wat betalen jullie? Tips voor een goedkopere verzekering?

amk

amk

01-09-2011 om 14:51

Leeftijd kinderen, en collectief

als je kinderen onder de 18 zijn betaal je 170 euro pp per maand.
Dat is best fors ja.
Ik betaal iets van 111 euro per maand. Basis, 2e groep aanvullende verzekering en 2e groep tandarts verzekering, 0 extra eigen risico.

Dit is inclusief een collectiviteitskorting (max 10%) via mijn werk bij Zilveren Kruis.

Chippie

Chippie

01-09-2011 om 17:05

Gebruik je aanvullend ook echt?

Wij hebben hier geen aanvullend pakket (??? hoe noem je zoiets ???). Van de uitgespaarde premie betalen we tzt misschien een keertje een paar consulten van de fysiotherapeut. Dat levert ons veel meer op. Ik heb al tien jaar tandheelkunde tot ongeveer 250 euro per jaar verzekerd voor 60 euro per jaar. Ik heb nooit wat en - stel dat dat wel zo is - dan betalen we dat wel van de uitgespaarde premie. Van die 250 euro kunnen de controles, tandplak verwijderen en foto's betaald worden en laatst is er een verstandskies getrokken en nog bleef ik onder de 250 euro.
Per jaar kijken we wel wat verstandig is. Stel dat de kinderen de leeftijd krijgen voor beugels en toestanden dan is het misschien handig om wat dingen te veranderen.
Heb je al enige vorm van collectiviteitskorting. Als dat niet via je werkgever gaat dan kan dat vaak ook via de meeste rare verbanden (voorbeeld (geen idee of het echt zo is) ANWB).

Wij betalen

wij betalen bijna 244 euro per maand (man, vrouw, en 2 minderjarige kinderen). De kinderen zijn premievrij.
Wij hebben een basisverzekering bij Avero Achmea zonder eigen risico + een vrij uitgebreide aanvullende verzekering (Royaal). We hebben niet gekozen voor een tandverzekering, uit kosten overweging én omdat er vaak een laag maximum wordt uitgekeerd. We hebben een collectiviteitskorting, omdat we geregistreerd donor zijn.
http://www.zorgkiezer.nl/korting/verzekeraarid/202663
Op deze site kun je alle kortingen vinden, je komt vast ook in aanmerking voor zo'n korting.
Eind oktober of begin november kun je een goede vergelijking maken, want dan is alles voor volgend jaar bekend. Je kunt meestal alleen per 1 januari overstappen (enkele uitzonderingen daargelaten).

Kaaskopje

Kaaskopje

01-09-2011 om 20:57

Alleen al voor man en mij

betalen wij 264 euro. De kinderen hebben een eigen verzekering voor 111 euro per kind per maand.

-janneke-

-janneke-

01-09-2011 om 21:48

Zelfde verzekering

Wij hebben dezelfde verzekering: ook Avero Achmea met Royaal. We hebben er wel een tandverzekering bij, 30 euro p.p. (man en ik, kinderen zijn premievrij). We hebben geen collectiviteitskorting, en komen denk ik daardoor 40 euro per maand duurder uit. Zeker de moeite waard om uit te zoeken of wij korting kunnen krijgen. Bedankt voor de tip!

Femke_

Femke_

01-09-2011 om 22:20

Voor 6 personen

betalen wij 254 euro. Kinderen zijn onder de 18 dus premivrij, wel hebben wij een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. Die brengt zijn geld ook wel op, ik krijg 75% vergoed van de tandartskosten en heb dit jaar alleen voor mezelf al een aantal flinke rekeningen gehad (paar gaatjes, wortelkanaalbehandeling en een kroon). De oudste 2 kinderen lijken de kwaliteit van hun gebit van mij te hebben helaas....
Wij zitten bij Menzis, aanvullend pakket 2 en tand verzorgd 2, met een collectiviteitskorting via de FNV.
Het kan dus zeker goedkoper!
Femke

Eigen risico

Kijk eens naar je eigen risico. Woon nu in het buitenland, dus andere situatie, maar toen ik nog in Nederland zat keek ik naar de premies op jaarbasis plus de kosten eigen risico. Ik was voordeliger uit met een heel hoog eigen risico. Aan het begin van het jaar zette ik het totaalbedrag aan eigen risico van het hele gezin op een aparte rekening en eventuele kosten over het jaar betaalde ik daarvan. Maar we kwamen niet elk jaar door het eigen risico heen, waardoor we goedkoper uitwaren dan met nul euro eigen risico.

Tijgeroog

Tijgeroog

02-09-2011 om 09:55

Ook hoog eigen risico

Als je een eigen risico van 0 hebt betaal je aan extra premie een bedrag dat al aardig in de buurt van het eigen risico komt. Omdat wij de meeste jaren amper medische kosten hebben is het dus veel voordeliger om een hoog eigen risico te hebben. Mochten we toch een jaar veel kosten hebben dan hebben we dat geld in de jaren ervoor allang uitgespaard. Alleen in jaren dat ik aan zag komen veel kosten te hebben heb ik het eigen risico op 0 gezet.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

03-09-2011 om 18:56

Zorgverzekering

Ik betaal 128 euro per maand voor mijzelf; zoon van 10 jaar is premievrij. Het is een collectieve verzekering van Zorg en Zekerheid via de gemeente speciaal voor gezinnen met een minimum-inkomen. Ik heb een extra aanvullende verzekering met ruime dekking van met name medische en ggz kosten omdat ik en zoon die gewoon nodig hebben. Tandheelkunde en orthodontie worden ook vrijwel geheel vergoed.
Verplicht eigen risico is 170 euro per jaar.
Jammer is alleen dat de Concerta-medicatie voor zoon slechts tot 200 euro per jaar vergoed wordt maar de rest dien ik gewoon in bij de Bijzondere Bijstand.
Ik zit mijn hele leven al bij Z&Z en ben bijzonder tevreden. Fijne klantenservice, nota's worden snel vergoed en ik heb nog bijna nooit een rekening zelf hoeven te betalen, met uitzondering van de eigen bijdrage GGZ.
Een goede zorgverzekerings-vergelijkingssite is www.zorgplanet.nl
Even rondshoppen en verzekeringsvoorwaarden vergelijken loont beslist de moeite en kan je heel veel geld besparen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.