Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

esta

esta

28-04-2010 om 15:59

Prijsverhoging accepteren?

Ongeveer een half jaar geleden heb ik 1 van mijn kinderen aangemeld voor een cursus. Kosten waren 450 euro, aanbetaling 100 euro (aanbetaling is toen ook verricht). Vanwege diverse omstandigheden (ziekte van 1 van de cursusleiders en te weinig aanmeldingen) is de cursus een aantal keren uitgesteld.

Nu krijg ik bericht dat de cursus alsnog doorgaat, maar wel tegen een hoger tarief, namelijk 530,- euro. Tevens bestaat de cursus niet langer uit 10 bijeenkomsten voor kinderen en twee ouderbijeenkomsten, maar uit 7 bijeenkomsten, een ouderbijeenkomst en in individueel afsluitend gesprek van een half uur met de ouders.

Minder waar dus, voor meer geld. Ik wil eigenlijk nog steeds dat mijn kind de cursus volgt, maar vind een korting vanwege de kortere duur meer op zijn plaats dan een kostenstijging van wel 20 %.

Weet iemand wat mijn rechten zijn?

Ligt eraan

Heb je iets ondertekend?

Want stel dat je je kind hebt opgegeven en je hebt een vragenlijst voor die cursus oid ingevuld, dan heb je waarschijnlijk ook iets getekend als zijnde de (algemene) voorwaarden van de cursusaanbieder.

Ergens heb je afgesproken om voor een bepaald bedrag een product af te nemen, men kan niet zomaar tussentijds verhogen en ook nog een mindere cursus aanbieden. Dus check even de voorwaarden, als je getekend hebt voor een bepaald bedrag, daar kun je wat mee. Bezwaar aantekenen bv.

esta

esta

28-04-2010 om 20:00

Worden nergens voorwaarden genoemd

Zowel op de kopie van het door mij ondertekende cursusinschrijfformulier als op de folder van de cursus worden nergens voorbehouden gemaakt over de prijs.

Als het nu alleen de prijsverhoging was.. maar ook nog eens drie bijeenkomsten minder (op een totaal van 10). Dus 30 % minder bieden en 20 % meer betalen klinkt erg onredelijk.

Bovendien wordt wel uitgelegd waarom het duurder is (dat heeft te maken met BTW waarvan ze 'vergeten' waren dat ze verschuldigd waren), maar moest ik zelf ontdekken dat de inhoud ook anders was.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.