Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Fati

Fati

06-12-2019 om 21:55

Recht op?

Ik moet een kleine operatie ondergaan en ik wilde die vanwege mijn werk en een paar andere redenen in december plannen. Ik was daar ruim op tijd bij, geen probleem, kreeg een datum. Ik begrijp dat de arts ziek kan worden, dat de verpleegkundigen kunnen gaan staken maar bij het gesprek met de anesthesist bleek dat ik niet in een bepaald filiaal geopereerd mag worden. Dit ivm een bepaalde aandoening en het niet aanwezig zijn van een bepaald specialisme daar en dat dat vaker fout gaat.

Of ze plannen het anesthesiegesprek te laat waardoor je weer onderaan de wachtlijst komt of de procedure is niet juist, of allebei.

Nu is dit zowel nadelig voor mij, voor mijn werkgever, voor mijn partner en zijn werk, maar ook voor mijn eigen risico wat dit jaar al verbruikt was. Hebben ziekenhuizen dit dichtgetimmerd zodat je nergens recht op hebt wbt eigen risico?

V@@s

V@@s

06-12-2019 om 22:17

dbc

Is de DBC niet gewoon dit jaar geopend zodat het onder het eigen risico van dit jaar valt i.p.v. volgend jaar.

Kaaskopje

Kaaskopje

06-12-2019 om 22:21

Eigen risico

Als een behandeling in 2019 opgestart wordt, loopt dat door tot de laatste afspraak daarover. Dus het eigen risico van 2019 geldt dan ook nog voor bij wijze van spreken februari 2020. Stel dat je daarna een nieuwe afspraak over hetzelfde zou maken, dus na het afsluiten van die ene periode, dan geldt het eigen risico van 2020.

Fati

Fati

07-12-2019 om 08:02

Geen idee

Behandeling? Ik denk dat dat geldt voor de controles nĂ¡ de operatie?

Zeetakje

Zeetakje

07-12-2019 om 11:36

Fati

Heel vervelend (maar gezien het risico logisch) dat de afspraak verzet is, maar het zou wat worden als iedereen van wie er een datum verzet wordt, gecompenseerd zou moeten worden. Dan is de zorg straks helemaal niet meer te betalen.

Juist goed dat ze aangeven dat je, ivm een bepaald risico dat je loopt, elders geopereerd moet worden. Als de operatie in het andere ziekenhuis plaats had gevonden en er was iets mis gegaan, was je ellende veel groter geweest.

Daarbij zijn afspraken in ziekenhuizen volgens mij altijd wel enigszins onder voorbehoud. Er kunnen altijd spoedgevallen tussenkomen.

Fati

Fati

07-12-2019 om 22:34

Reden

Ik begrijp de reden, ik begrijp alleen niet dat dit vaak voorkomt. Die procedure kan gewoon anders.

Hoe kom ik aan de regels wanneer een DBC wordt geopend?

Fati

Fati

07-12-2019 om 22:41

Spoedgevallen

Ook zei ik al dat ik begrijp dat ziek of staking voorgaat. Spoedgevallen worden door een andere arts gedaan maar ook dat is begrijpelijk. Fouten in de procedure niet. Als mijn anesthesieafspraak nog later was hadden ze mijn open plek niet eens kunnen opvullen. Dat kost ook geld. Anesthesist kan direct na het inplannen vd afspraak in het filiaal een check doen. Was in mijn geval 5 seconden werk geweest. Bij mij is er totaal geen haast, bij anderen leidt dit tot een ongewenst uitstel van 5 wk.

Fati

Fati

16-12-2019 om 11:21

Kaaskopje

Jouw informatie klopt niet, het loopt 120 dagen door. Dan start het overnieuw. Ik heb dus wellicht nog net geluk aangezien ik vermoed dat de nieuwe DHB begin okt is geopend, de vorige werd in de zomer afgesloten. Alles gaat om hetzelfde 'euvel'. Daar heb ik nu al 3 jaar last van.

Kaaskopje

Kaaskopje

17-12-2019 om 09:49

Fati

Terechte correctie zie ik. Ik ben al meer terughoudend geworden met het brengen van dit soort informatie,.omdat ik weet dat alles blijft veranderen, masr dat dit naar 120 dagen was veranderd had ik nog niet gezien. (Laatste werkdag bij de verzekering was voorin 2016)

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.