Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Isa

Isa

30-11-2011 om 07:54

Reeks nul uren contracten.. is dat wijs?

Ha all,

In mijn branche zijn freelancers gebruikelijk, maar ik merk dat werkgevers daar vaak niet aan willen ivm de hoge uurtarieven (terwijl ze dan wel iemand nodig hebben). Ook is het momenteel voor de freelancers moeilijker om iets te vinden.

Zou het kunnen dat ik mijzelf aanbied voor een vast maand tarief en dan altijd op een nul uren contract of een kort lopend contract (altijd voor 1 / 2/ 3 maanden). Voordeel voor werkgever: uurkosten een stuk lager.

Voordeel voor mij: vrijheid en tarief bruto opbrengst per maand zo 1200 euro hoger dan huidig. (voor opvang onzekerheid). Ongetwijfeld zitten er voor beide partijen ook flinke nadelen aan vast die ik nu nog niet kan overzien?.. Wie wel?? Veel dank voor jullie advies.

Ja en nee

Als je steeds voor 1 werkgever werkt dan is een tijdelijk 0 uren contract niet slim voor de werkgever. Hij mag maar 3 keer een contract geven nl. Ik denk meer aan een goedkoper uurtarief in overeenstemming met de opdrachtgever. Dit kun je zelf invullen hoe je wilt. Vergeet niet dat je onder je prijs zit te werken he. Maar tja, alles is beter dan niets.
Je kunt ook voor een vaste prijs per project gaan werken. Dan moet je wel goed de arbeidsuren er in opnemen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.