Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

angel3

angel3

27-05-2010 om 10:15

Sekse discriminatie?

Ik weet niet of het helemaal in de goede topic zit maar ik vroeg me af of ik hiermee iets zou kunnen of moeten doen.
Ik ben verzekerd bij Menzis via MIJN werk. Het is een collectieve verz waar mijn man en kinderen ook bij konden en daar dus ook verzekerd zijn. Ik ben dus hoofdaanvragen en ik betaal de premie. Nu wilde ik inloggen op de digi dingen van Menzis en dat kan niet. Ik heb beperkte rechten want er hangen meer polissen aan. Inzage in de polissen van de kinderen kan via mijn mans account. Hij kan daarin dingen wijzigen.
Dat is toch ACHTERLIJK? Menzis reageert niet echt via de klantenservice. Ik vind het zo raar dat IK niet bij de gegevens van de kinderen kan. Wat doe ik hiermee? of alleen gewoon blijven ademhalen?

Hanne.

Hanne.

27-05-2010 om 10:24

In iedergeval blijven ademhalen ;)

Blijven ademhalen zou ik in iedergeval doen!.

Verder zou ik even kijken in hoeverre je het een probleem vindt. Ik kan me ondertussen over zulke dingen niet meer druk maken en zou heel practisch gewoon via het account van je man inloggen. Als jij het wel een probleem vindt zou ik vragen om het te veranderen.

Maatschappijen werken soms raar. Hier werden de officiele brieven in eerste instantie aan mijn (toen nog baby) zoon gericht. Vond ik ook een hele bijzondere constructie.

Ja, boos worden

Je kan natuurlijk je schouders ophalen en via je mans account inloggen, en als je geen zin hebt in gezanik zou ik dat ook zeker gewoon doen. Aan de andere kant: dit is hoogst ergerlijk en je hebt het grootste gelijk van de wereld als je je daar boos over maakt.

Ik zou dus een brief op poten sturen en een reactie vragen binnen twee weken met de mededeling dat als je niks verneemt, je de zaak aankaart bij Radar/De Volkskrant (rubriek Op=Op)/ de Commissie Gelijke Behandeling.
Moet je dan ook wel doen natuurlijk.

Zijn ze nou helemaal betoeterd.

Groeten,

Temet

Hanne.

Hanne.

27-05-2010 om 12:13

Fout okay, maar meer irritant dan echt een probleem

Whow wat een felle reactis, dit is toch meer irritant dan dat het echt een probleem is. Commissie gelijke behandeling inschakelen? Wie zegt dat dit op basis van geslacht is gebeurd? Misschien wordt de oudste volwassene wel automatisch als hoofdverzekerde ingeschreven?

Argument dat bij scheiding je meer rechten hebt vind ik kul. Dan zou partner er ernstig op achteruit gaan als hij nu geen hoofdverzekerde is.

angel3

angel3

27-05-2010 om 13:25

Zeer irritant

ik ben er niet echt heel boos over en ga er ook niet al teveel negatieve aandacht aan besteden maar het is toch vreemd? IK ben de hoofdaanvrager via MIJN werk en IK betaal.....
Zo jaren 50 dit....

Hanne

Het is irritant, maar het wordt een probleem als de organisatie in kwestie vervolgens niet thuis geeft, en dat is kennelijk wat hier gebeurt. Dat soort onzin moet gewoon verholpen worden door de club die de fout maakt, in dit geval Menzis.
Of hier sprake is van onderscheid naar geslacht is inderdaad de vraag, maar dat is nu net zo aardig: als jij dat stelt bij de Commissie Gelijke Behandeling mag Menzis vervolgens gaan uitleggen waarom het niet zo is. En dan komen ze wel van hun gat af. En daar was het om begonnen.

Alleen maar aardig bellen levert kennelijk niks op. Dan moet je of je schouders ophalen of, als je dat niet wilt, naar verdergaande maatregelen grijpen.

Groeten,

Temet

Wel op geslacht

Mijn zus heeft precies hetzelfde gehad. Zij was al jaren ergens verzekerd en toen kwam haar man erbij. Ineens kreeg hij de post en stond de polis op zijn naam. Mijn zus heeft gebeld en de dame aan de telefoon vertelde dat het altijd zo ging. Als er een man op de polis stond werd hij automatisch de eerste verzekerde. Al stond de polis al twintig jaar op de naam van een vrouw. Mijn zus is daar weggegaan toen man en zij uit elkaar gingen en zus uit haar eigen polis werd geknikkerd.

Jaymza

Jaymza

28-05-2010 om 09:13

Hier niet

Ik ben ook bij de menzis en zoon was meeverzekerd, maar ik was toch echt de hoofdverzekerde.
Omgekeerd heeft mijn man pas (elders)iets afgesloten en de bevestiging kwam op mijn naam!

Jaymza

Kerk en verzekering

Hou op, schei uit.
Jarenlang ben ik bij mijn ziektekostenverzekering, als enige verzekerde opgezadeld met verzekerdenummer 02. Mijn man op zijn eigen polis was 01, de kinderen 03 en 04.(ben benieuwd hoe ze dat met homohuwelijken oplosten). Eén of twee jaar geleden is dat aangepast.
De protestantse kerk maakt het nog bonter. Ik ben protestants, mijn man katholiek. Jaarlijks maak ik van mijn eigen rekening, alleen op mijn naam een bijdrage over aan de kerk. Nu komt er een uitdraai van de ledenadministratie van de protestantse kerk. Driekwart van het A-viertje staat vol met gegevens van mijn man en onderaan is er nog 1 regel aan mij gewijd. Wil er nog iemand raden of ze dit jaar nog geld van mij krijgen?

Hanne.

Hanne.

28-05-2010 om 22:13

He?

Maar als jouw man niet protestants is is hij neem ik aan niet ingeschreven bij de kerk. Hoe komen ze dan aan (een A4-tje vol!) met gegevens over hem?

Ik vraag me af of de kerk uberhaupt zoveel gegevens van mij heeft. (naam, adres, geboortedatum en dan houdt het toch wel een beetje op)

Dirkje

Dirkje

29-05-2010 om 13:42

Heb nog weer eens even gekeken

op mijn egen verzekeringspolis. Ook ik ben degene die verzekerd is via het werk en premie betaalt voor het hele gezin inclusief mijn man. Maar hij staat inderdaad bovenaan de polis. Wist ik ook wel, en een tijd geleden heb ik me er over opgewonden. Maar omdat ik niet te fel en te bitcherig wilde overkomen, heb ik er nog niets van gezegd. Post komt overigens wel op mijn naam binnen, dus misschien is het hier een kwestie van de oudste die bovenaan staat. Inloggen via de site heb ik nog niet geprobeerd. Eens kijken wat dat voor gevolg heeft.
Groet,
Dirkje

Hier ook

Hier hetzelfde verhaal. Verzekerd via mijn werk, ik betaal ,ik krijg meer collectieve korting dan mijn man.Vandaar dus. Maar man is nummer 001 en ik 002 en dan oudste en dan jongste. Ook onze post komt op mans naam..die nummers zal me nog worst wezen, maar waarom komt die post op mans naam?? Ik betaal dus ik wil ook zien wat we eventueel terug krijgen en buiten dat ik betaal van míjn rekening, op mijn (meisjes) naam dus waarom komen er rekeningen met mans naam aan man gericht?
Ik heb me er vreselijk over opgewonden en zelfs gedreigd dat ik niet meer zou betalen...en aangezien man er alleen maar 'aanhing' bij mij zou hij van niks kunnen weten en ook niks betalen. Maar ja die vlieger gaat niet op want we zijn in gemeenschap van goederen getrouwd dus zijn schulden zijn ook de mijne (helaas, ik zou in staat zijn het te doen). Na veel vijfen en zessen zijn ze nu zover dat ze mijn man aanschrijven en mijn meisjenaam erachter zetten. Ze hebben man dus gewoon een 2de naam gegeven..grrrr.
De verklaring van menzis is dat hij de oudste is. En daarom is dat...Niet omdat ie man is. Maar eigenlijk geloof ik dat niet...ik weet wel zeker dat ze het ook zo zouden doen als ik ouder was dan hem.
Ik heb het al opgegeven om ertegen te ageren en de hoop als opgegeven dat ik het ooit veranderd krijg.
Dus ik wens je veel succes.
groeten albana

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.