Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Smoes gezocht voor ochtend vrij

Ik heb net een uitnodiging gekregen voor een sollicitatie volgende week; 2 gesprekken met 5 personen in totaal. Nu is dit op een gewone werkdag van mij en uitgerekend die ochtend heb ik werkoverleg met mijn baas.
Open zijn over mijn sollicitatie elders is geen goed idee. Welke smoes kan ik gebruiken om onder dit werkoverleg uit te komen?
J.

liora

liora

22-10-2010 om 13:12

Smoes

Hoi,

Ben het oneens met Pelle:niet proberen je sollicitatie te verzetten. Dat maakt namelijk niet de indruk dat je flexibel bent.

Ik zou zeggen dat je naar het ziekenhuis moet (evt met iemand mee desnoods) want dat kan nooit verzet worden. Of je kunt zeggen dat de geiser stuk is en er die ochtend iemand komt.

Let er wel op dat je dan niet in je keurige sollicitatie-outfit komt binnenwandelen. Tenzij je er op je werk altijd op je sollicitatie-best uitziet.

Liora

Rosase

Rosase

22-10-2010 om 14:50

Begrafenis

doet het ook altijd goed.
Onverwacht, op korte termijn en niet te verplaatsen.

liora

liora

22-10-2010 om 15:27

Ehhh

Dat zou ik nooit doen, gatver, verzinnen dat iemand dood is?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Bastet

Bastet

22-10-2010 om 16:18

Gat nee

Ik zou daar liever niet mee spotten,dat soort dingen.

Rosase

Rosase

22-10-2010 om 16:22

Misschien niet nee

Maar ik kom dat best vaak tegen.

Zo vaak zelfs dat ik soms weleens denk: mmmm tja, echt? als ik hoor dat iemand onverwacht een begrafenis heeft. Zeker als het dan zo'n niet tragisch geval van een oudtante van ver in de 90 betreft.

vlinder72

vlinder72

22-10-2010 om 17:55

Afgebroken kies

Ik zou zeggen dat dit weekend een stuk van je kies is afgebroken en dat je gelukkig woensdag al naar de tandarts kan.

En mocht je je zorgen maken dat je dan weer terugkomt zonder zo'n scheve mond van de verdoving. Onlangs is een stuk van mijn kies afgebroken. Dit kon eraan geplakt worden (of zoiets) en alles zonder verdoving. Dus dat kan best.

Nasha 1st

Nasha 1st

22-10-2010 om 21:23

Oudhollands gezegde

eerlijkheid duurt het langst....

Een afspraak verzetten is helemaal niet raar, zeker niet als je uitlegt dat je huidige werk het nog niet weet....

Verzetten

Inderdaad, je gesprek met je eventueel nieuwe werkgever verzetten. Dat is helemaal niet gek, het zou van de zotte zijn dat je dan niet plooibaar of flexibel zou zijn. Tenslotte weten zij niet de inhoud van jouw agenda. Als je uitlegt waarom kunnen ze wellicht des te meer waarderen.

Ik ben niet van de smoezen, maar als het dan echt niet anders kan zou ik me op de ochtend zelf ziekmelden. Maar dan zou ik eerst geprobeerd hebben het anders te regelen.

Succes met je sollicitatiegesprek!

Jesse_1

Jesse_1

23-10-2010 om 16:17

Dat zou ik dus nooit doen moppeke

Je ziekmelden om ergens anders op gesprek te gaan! (dus je baas betaalt jouw vrije ochtend! En de rest van de dag ook nog, want je kunt niet opeens die middag op komen dagen).
Heel veel succes Josephine! Ik heb geen goede smoes voor je (heb er zelf onlangs ook naar één lopen zoeken voor als gevraagd werd waarom ik vrij wilde), ik zou het gooien op meegaan op ziekenhuisafspraak met .... .
Ik heb ook wel eens geprobeerd om mij soll.gesprek te verzetten, omdat ze mij midden op de dag wilden uitnodigen en ik dan dus veel vrij moest nemen. Zij hebben toen hun best gedaan een ander moment te vinden, maar dat lukte niet. Als je al bevestigd hebt dat je die ochtend komt, zou ik niet meer proberen te verzetten, als je alleen nog maar uitgenodigd bent, zou ik even overleggen of een andere dag ook tot de mogelijkheden behoort (uitleg van jouw kant is dan niet nodig).
Jesse

Jesse_1

Jesse_1

23-10-2010 om 19:30

Ik snap je niet pandia

Je hebt het over openheid tegen je evt nieuwe werkgever. Maar daar gaat het hier toch niet over? Het gaat hier over een smoes om een dagdeel vrij te nemen bij je huidige werkgever, zodat hij je dat sowieso wel vrij wil geven en je naar het sollicitatiegesprek kunt op het moment dat zij je uitnodigen.
Als ik zeg dat ik graag vrij wil om mijn buurvrouw naar het zh te brengen, zal mijn werkgever dat niet snel weigeren, maar hij zal het zeker niet gaan controleren (hoe zou hij?). In mijn geval zou ik mijn werkgever aanbieden dat ik wel dagdelen zou willen switchen omdat ik parttime werk - maar dat ik desbetreffende dagdeel dus graag vrij zou willen.
Jesse

Openheid

Ik zou voor eerlijkheid gaan. Je eventueel nieuwe werkgever laten weten dat dit tijdstip onmogelijk is in verband met je huidige verantwoordelijkheden en het gegeven dat je nog niet wilt laten weten dat je op zoek bent naar een andere baan.
Waarom zou de eventuele nieuwe werkgever daarvoor geen begrip hebben? Ik vind dat geen kwestie van niet-flexibel zijn, zoals Liora stelt. Als werkgever zou ik niet graag een smoesjeswerknemer in dienst nemen!

Geen goed idee

' Open zijn over mijn sollicitatie elders is geen goed idee.'

Waarom eigenlijk niet?
Werk je er nog maar kort?

Als je ergens al een aantal jaren werkt, zal je werkgever er begrip voor hebben dat je uitkijkt naar wat anders. Aldus mijn echtgenoot. Het is goed als een mens zich ontwikkelt en nieuwe kansen pakt.

Bromvlieg

Er zijn nogal wat werkgevers waar het onverstandig is te laten blijken dat je naar graziger weiden aan het uitkijken bent: daarna kan je vooruitgang in je loopbaan wel vergeten en krijg je de rotklussen toegeschoven.

ik zou overigens het nieuwe bedrijf om verplaatsing van de afspraak vragen, zoals anderen ook al zeggen is het helemaal niet raar dat je je sollicitatie voor je houdt. Smoesjes hebben zo hun risico. Je laat daarbij trouwens ook aan de nieuwe werkgever zien dat je niet graag smoezen gebruikt, wat ook zo zijn voordelen kan hebben.

Groeten,

Temet

josephine*

josephine*

24-10-2010 om 21:58 Topicstarter

Werkoverleg verzetten

Ik ga morgen beginnen om bij de secretaresse het werkoverleg met mijn huidige baas te verzetten. Gewoon met als reden een prive afspraak. Ik zou nooit een begrafenis als smoes gebruiken, maar mocht ik er toch een moeten verzinnen dan wordt het een controle afspraak voor mijn lief in het ziekenhuis vanwege zijn chronische kwaal; hij mag dan namelijk geen auto rijden.

Zoals ik schreef zijn er bij de sollicitatiegesprekken 5 mensen betrokken. Als ik dit ga proberen te verzetten dan kom ik alleen nog op gesprek als de andere kandidaten echt niks zijn. Dus dat lijkt mij niet handig.
Ik heb wel werkgevers gehad waar ik gewoon kon vertellen als ik ging solliciteren, maar bij deze organisatie is dit geen goed idee. Het is waarschijnlijk een van de laatste waar zeker de helft van de medewerkers er meer dan 15 jaar werkt (en wie minder dienstjaren heeft is korter dan 15 jaar van school). Mijn baas is er als 17 jarige binnengekomen en intern opgeklommen. En er werken heel veel (echt)paren, want de meeste mensen ontmoeten hun partner op het werk. Deze benauwde cultuur is voor mij ook een van de redenen om weer eens verder te kijken :-)

Iedereen bedankt voor het meedenken.
J.

Muurtje

Muurtje

03-11-2010 om 11:49

Bromvlieg

Het feit dat ik open was over mijn wens mijn loopbaan elders voort te zetten (lees: om me heen kijken of er interessante vacatures waren voor mij), werd tegen mij gebruikt op het moment dat mijn werkgever mijn arbeidsovereenkomst wilde laten ontbinden. "Ze wilde toch al weg".

Ik ben het eens met jouw man, want ook ik vind dat er niets mis is met employability. Maar dat geldt helaas niet voor alle organisaties.

Groeten,
Muurtje

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.