Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Ise

Ise

14-11-2010 om 11:56

Sollicitatiebrief

Hallo,
Mijn dochter heeft vorig jaar havo-examen gedaan en toen gesolliciteerd in een ziekenhuis voor een leer/werktraject (OK-medewerker). Assesment gedaan, gesprek gehad en meegedraaid op de OK. Ze vonden haar toen wel wat jong, 17 jaar, maar ze mocht nog een keertje komen meedraaien. Uiteindelijk is het zover niet gekomen omdat ze er voor gekozen heeft een jaar naar het buitenland te gaan.
Nu wil ze in september 2011 toch met deze opleiding beginnen en begint ze nu met solliciteren. In dit ziekenhuis kan ze de draad gewoon weer oppakken en is ze al uitgenodigd, maar liever zou ze in een ziekenhuis in een andere stad gaan werken. Is het verstandig het vorige ziekenhuis in haar sollicitatie te noemen omdat ze daar een positief assesment heeft gehad of kan ze dat beter niet doen? Bij één van de ziekenhuizen in die andere stad is ze vorig jaar niet uitgenodigd voor een gesprek, bij het andere ziekenhuis heeft ze niet eerder gesolliciteerd.
Graag advies.
Ise

Leeftijd

Op haar leeftijd is het gezond om nieuwsgierig te zijn naar de wereld om je heen en is dit zeker een pre. Het is wel belangrijk dat ze met een helder verhaal komt.
Dus iets in de trant van" ik heb gekozen voor het vak OK medewerker en volgens het assesment ben ik daar geschikt voor, maar vond mijzelf nog te jong om mij zo vast te leggen (want als ik iets begin maak ik het ook af en wil ik er een succes van maken etc.) Ik heb besloten om eerst meer van de wereld te gaan zien en mijzelf op een andere manier te ontwikkelen. Nadat jaar heb ik besloten dat OK medewerker echt mijn vak is, maar ik zou het graag doen in die en die stad, omdat.....enz.
Kortom ze moet aangeven dat ze weet wat ze wil en dat ze goed over dingen nadenkt voordat ze zich vastlegt.

Ise

Ise

14-11-2010 om 13:12 Topicstarter

Bedankt

daar kan ze denk ik wel wat mee.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.