Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Weer op zoek naar werk

Weer op zoek naar werk

28-08-2019 om 12:40

Solliciteren en werken met kids

Hoi allemaal

Ik ben na verlies van baan via reorganisatie weer op zoek maar vind het zo lastig de combi met kids.
Het solliciteren is als lastig toe te zetten, hoe doen jullie dat?
Veel vacature’s zijn vaag en ik kan ook niet overal werken ivm school tijden kids, etc.
Best lastig.
En financieel sta ik er alleen voor dus moet ook voldoende binnenkrijgen als voorheen.

Ik vind het lastig waar te beginnen.
Vacaturesites, detacheringsbureaus’s, maar krijg ook veel afwijzingen dat iemand meer ervaringen heeft. En dan zakt de moed.

Hoe doen jullie dat.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

28-08-2019 om 13:00

Flexibel

Hoe minder eisen je stelt aan werkdagen en -tijden, des te sneller heb je een baan. Miepen over schooltijden is leuk als je van baan naar baan gaat, maar nu heb je echt werk nodig. Ik had toen de kinderen klein waren ook wel mijn ‘eisen’, om 18.00 bij de opvang kunnen zijn, ik moest het redden met VSO, en overwerken alleen als ik dat van tevoren wist en iets kon regelen.
Het wordt makkelijker. Vanaf een jaar of 10 is het niet meer zo erg als je eens laat thuis bent, en kunnen ze ‘s morgens ook zelf de deur uit.

Paperclip

Paperclip

28-08-2019 om 13:11

???

Hoe denk je dat de rest van de werkende mensheid dat doet dan? Zeker als je jezelf moet bedruipen is werk prio 1. Hoe je de opvang regelt komt daarna. En idd, de kinderen worden makkelijker als als ze ouder worden (geen opvang meer nodig) maar ook een werkgever kan flexibeler worden als ze weten wat ze aan je hebben. Maar eerst een baan dus.

Dicht bij huis is denk ik de enige voorwaarde die ik zou hebben, als je geen achtervang hebt. Zodat je igv calamiteiten snel thuis kunt zijn. Verder investeren in een netwerk voor als jij of de kinderen ziek zijn en niet naar de opvang/school kunnen

vlinder72

vlinder72

28-08-2019 om 13:32

Bso

Ik ben ook mijn baan kwijtgeraakt.

Ik werk nu 32 uur (minder lukte nergens). Gelukkig bestaat er bso.

Flexibilteit zal je van jou uit moeten komen en niet andersom

Paddington

Paddington

28-08-2019 om 13:41

Ik werk al

jaren 40 uur per week (noodgedwongen). VSO en BSO en ik had de mazzel dat mijn ouders wilde helpen met opvang. In geval van echte nood had ik ook nog een vriendin met kinderen in de buurt die dan wel wilde bijspringen.

Herintreder

Na 10 jaar thuis ben ik nu heringetreden. Financieel is het voor ons een aanvulling, we hebben de afgelopen 10 jaar ook overleefd. Helemaal vergelijkbaar is het dus niet. Maar dat doemdenken, van maar en wat als, waardoor je niet solliciteert herken ik wel. Vergeet wat je had en kijk naar wat je wil, kan en nodig hebt. Check bij de opvang van je keuze op welke tijden nog plek is. Is er een vangnet beschikbaar, net zoals bij je vorige baan.

Hoe harder ze werknemers of iets specifieks nodig hebben, hoe flexibeler ze kunnen zijn en hoe meer ze je tegemoet komen. Probeer dat dus uit de website, advertentie te halen wat het voor bedrijf is, wat ze doen, hoe ze zich voorstellen, staan er meer vacatures open etc. Bij een transportbedrijf die dagelijks naar Italië rijdt, komt vloeiend Italiaans meer van pas dan als je solliciteert bij de plaatselijke makelaar. Benadruk dat dus in je cv/brief of laat het weg als het er niet toe doet. Het onderhandelen komt daarna. Eerst salaris en dan het schema. Wil je graag standaard vrij op een bepaalde dag of tijd, laat het vastleggen. Ik werk bijvoorbeeld standaard niet op woensdagmiddag.

Huh

'Ik ben na verlies van baan via reorganisatie weer op zoek maar vind het zo lastig de combi met kids.'

Hoe deed je dat dan bij je vorige baan?

Weer op zoek naar werk

Weer op zoek naar werk

29-08-2019 om 11:25

Oude baan

Knurf, daar zat ik jaren en had rechten opgebouwd. In het begin kon ik daar ook niet minder werken, of thuis of weg als kids ziek zijn.

Wat ik lastig vind is het weer ertoe zetten.
Ik weet een baan is belangrijk en ben druk aan het zoeken. Ook hoeft het echt niet in mijn woonplaats, maar elke dag thuiskomen om 20.00 kan ook niet.
Een normale baan van 32 uur van 9-17.30 is toch niet raar. Dat zoek ik ook.
Alleen ik merk dat leuke banen vaak op meer dan een uur rijden zijn en met file’s is dat geen doen. Ik heb ook nog kinderen die moeten eten.

En vaak willen ze iemand die jong is of goedkoop. Terwijl ik in een brief geen salaris eisen noem.

Watervrouw

Watervrouw

30-08-2019 om 13:07

Gewoon doen, wat anders?

Alleen onder schooltijd werken was voor mij niet mogelijk. Het is een beetje zoeken en niet altijd optimmaal voor de kinderen en jezelf, so be it. Je moet voor jezelf wel een paar wensen, of eigenlijk mogelijkheden op een rij zetten en daar mee verder gaan. Hier geen grootouders meer, andere ouder ver weg en een bso die sluit om 18 uur dus moest ik er voor zorgen dat ik ook om 18 uur bij de bso kon zijn. Een netwerk is handig voor noodsituaties maar je moet wel realistisch zijn, niemand vindt het fijn om op regelmatige basis jouw kinderen bij de bso op te pikken en met hen te wachten totdat jij er ben om 18.30. Ik keek en kijk dan meer naar het over en weer brengen en halen naar clubjes.
Ik herken het wel en met name de periode zo tussen de 6 en 10 jaar is lastig omdat ze dan ook vaak gaan sporten enzo maar er nog niet alleen heen kunnen. Een tweede wens is het aantal uren, wat is haalbaar? Ik heb een tijd 4x6 en 1x3, gewerkt, dat vond ik fijn dan waren de kinderen niet zo lang alleen of bij de bso en konden we op tijd bij de trainingen zijn, nadeel was wel met reistijd en pauze was ik toch 4 hele dagen kwijt voor maar 24 uur, dus financieel niet zo fanstastisch.
Ik ben wel altijd jaloers op mensen met flexibele werktijden, werken in de buurt of mogelijkheden tot thuiswerken. Heel binnenkort stopt mijn werk dus ben ook (weer) op zoek.

Maar

'Alleen ik merk dat leuke banen vaak op meer dan een uur rijden zijn en met file’s is dat geen doen.
En vaak willen ze iemand die jong is of goedkoop. Terwijl ik in een brief geen salaris eisen noem.'

Deze combinatie verbaast me een beetje. Als je het over jonge of goedkope arbeidskrachten hebt, denk ik aan relatief simpele, veel voorkomende banen die door (bijna) iedereen gedaan kunnen worden. Verkoper in een winkel, timmerman, horeca. Lokale banen die overal voorkomen. Maar bij banen verder weg denk ik juist aan gespecialiseerd werk dat maar op enkele plekken in het land mogelijk is. Een rechtbank, een ziekenhuis. Daar nemen ze niet perse goedkope of jonge mensen aan, omdat ze mensen zoeken met diploma's en ervaring.

Rtje

Rtje

30-08-2019 om 19:23

Excuses en smoesjes

Soms zijn er excuses genoeg om toch niet te gaan zoeken. Bij mij was het de zekerheid van een baan maar ik voelde me in mijn werk totaal niet op mijn gemak soms hele dagen zoeken naar werk en op een gegeven moment toch verder weg moeten werken terwijl de normale reistijd zonder file 20 min was maar meestal opliep tot 45. Op een geven moment moest ik dus verder weg en dat was een aanzienlijke aanslag op ons gezinsleven. Het roer ging op en zonder dat ik een vacature zag heb ik een open sollicitatie dmv een LinkedIn bericht naar de directeur van een bedrijf op 950 meter van huis gestuurd.

2maanden later had ik mijn eerste werkdag. Doordat ik mijn werkdagen anders kon inrichten kreeg ik een dag in de week vrij en werkte ik dezelfde uren. Nooit files en gedoe geen echt groeipotentieel maar die behoefte heb ik ook niet. Ik wordt er gewaardeerd en men is blij met me voldoende werk en tevens overwerk, wat me overigens niet deert want dat maakt me in de schoolvakanties weer flexibeler.

Lanza

Lanza

31-08-2019 om 13:08

Het is een

kwestie van het goed regelen. Er zijn opvangmogelijkheden genoeg in Nederland. Kdv, school + bso, hiervan kun je gewoon gebruik maken en dit is afgestemd op je inkomen.

Hoe doet de vader van je kinderen dit? Die combineert zorg en werk ook neem ik aan.

bicyclette

bicyclette

31-08-2019 om 15:07

wat voor werk?

Wat voor werk zoek je? Is het zo specifiek dat je altijd minstens een uur reisafstand hebt? Of woon je echt in de middle of nowhere?
Je weet ook dat de kans om aan een baan te komen via een willekeurige vacaturewebsite niet zo groot is? Probeer je netwerk (zakelijk en privé) in te zetten en stuur open sollicitaties. En denk vooral in mogelijkheden. Schooltijd-banen zijn er niet veel, maar dat hoeft ook helemaal niet. Straal vooral uit dat je graag wilt werken. Als je eigenlijk niet wil, dan voelen werkgevers dat vaak haarfijn aan in een gesprek.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.