Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Solliciteren: wanneer arbeidsduur bespreken

Ik heb gesolliciteerd op een functie van 36 uur. Donderdag heb ik een gesprek. Op dit moment werk ik 28 uur, waarvan 4 uur thuis. Eigenlijk zou ik dit het liefst zo houden.

Graag tips: moet ik dit in het eerste gesprek al zeggen? En kan ik dan zo brutaal zijn om te vragen naar 28 uur waarvan 4 thuis? Of evt. 30 uur? Of zou 32 uur het minimum zijn waar ik om kan vragen?

Oja, het gaat om een leidinggevende functie, op marketinggebied.

Pff, spannend, heb al bijna 10 jaar niet meer gesolliciteerd...

Hanny61

Hanny61

12-04-2010 om 11:06

Vooraf of bij tweede gesprek

Ik vind het verschil tussen 36 uur en 28 uur erg groot. Ik zou als werkgever ook erg balen als tijden het gesprek blijkt dat de sollicitant niet van plan is om meer dan 28 uur te werken. Beter is, om dan vooraf te informeren of minder uren bespreekbaar is. Je kunt dan jezelf en je mogelijke werkgever moeite en tijd besparen, als minder uren echt niet mogelijk is.
Nu dit stadium al voorbij is, zou ik kiezen voor het onderwerp bij een tweede gesprek aan de orde stellen. In de hoop dat de werkgever je zo graag wil hebben, dat-ie niet moeilijk gaat doen over minder uren. Mijn ervaring (ben P&O-er) is, dat bij leidinggevende functies 32 uur vaak als minimum wordt genomen.

wiggie

wiggie

12-04-2010 om 21:31 Topicstarter

Dank hanny

Hanny, dank voor je bericht. Ik had denk ik inderdaad beter vooraf kunnen informeren. Maar het ging allemaal nogal snel. Woensdag de brief gemaild en donderdagochtend werd ik al gebeld voor een afspraak.

Ik kijk nu wel hoe het gaat tijdens het gesprek. Ik wil wel zeker weten dat ik een goede stap maak (niet qua carriere, maar voor mezelf, of ik het daar naar m'n zin zal hebben).

Heb voor de functie wel veel ervaring en goede opleiding, dus wat dat betreft wel een argument om minder uren nodig te hebben wellicht. Maar ik zal het alleen aan de orde brengen als het past, en anders wachten tot een evt. volgend gesprek.

Gr.Wiggie

Helen

Helen

12-04-2010 om 22:15

Andersom 'kan' ook

spannend je gesprek!
Toen ik solliciteerde, deed ik dat op alle functies ongeacht uren. Idee was dat als ze me graag wilden ze het ook voor minder uur zouden willen. En als alle omstandigheden goed waren en ik daar ook graag wilde werken, ik ook bereid zou zijn meer uur te werken. Ik zocht voor 28 maar was voor 'de' baan best bereid 32 uur te werken. Na een jaar kun je je contract aan laten passen (formeel). Dus dat ws altijd nog een uitweg. Mijn idee is dat het in eerste plaats om de klik gaat en als ze willen, komen ze wel over de brug.. En als jij echt wil, jij ook.. :) Met thuiswerken en flexibele arbeidstijden, kun je al zo veel meer regelen. Succes!!

wiggie

wiggie

15-04-2010 om 15:00 Topicstarter

Hoe het ging

vanochtend gesprek gehad met de directeur. Echt zo'n hele nette oudere (plm 60 denk ik) man. Gesprek duurde maar een half uur, dat gaf hij aan het begin aan. Er waren veel reacties en hij had eerst met een aantal mensen een kort kennismakingsgesprek, daarna pas langer en de diepte in.

Ik weet niet of ik door ben naar de volgende ronde. Aan het begin vroeg hij iets waar ik echt geen antwoord op had en toen liep het nogal stroef. Later wel beter gelukkig.

Ik durfde niet te vragen naar arbeidsduur, vond het zo al moeilijk genoeg.

Wordt vervolgd...

Lastig

jammer dat je geen klik met die man had, maar joh het zegt ook niet alles. Ik had laatst een gesprek en ik hoorde mezelf steeds meer raaskallen en de mensen tegenover mij werden steeds vager en afhoudender, dus ik heb de volgende dag gemeld dat ik niet verder geinteresseerd was (het is geen baan maar een freelance klus). En nu zit ik alsnog binnenkort die freelance klus te doen omdat ze zo graag wilde dat ik toch kwam want zij vonden het een heel positief opbouwend etc gesprek..... Nou ja !

echt, ik snap er werkelijk nog steeds niets van maar prima, het wordt betaald, dus ik doe het gewoon ;-)

Ik ben overigens vandaag afgewezen voor een baan die ik wel zag zitten, ach komt wel goed.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.