Home » Forum » Stamrecht constructie ervaringen

Stamrecht constructie ervaringen?

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Beemer
Stamrecht constructie ervaringen?

ik krijg een ontslagvergoeding van mijn werkgever. Voor dit bedrag is het interessant om voor een stamrechtconstructie te kiezen. Dit kan ofwel via een stamrecht b.v. of via een lijfrentepolis waarbij je voor direct ingaande periodieke uitkeringen kunt kiezen.

Volgens ons is de stamrecht b.v. vrij kostbaar en misschien ook wat ingewikkeld.
Maar aan de andere kant ben ik door alle woekerpolis berichten ook geen grote voorstander meer van lijfrente verzekeringen.

Wat zijn jullie ervaringen of jullie afwegingen geweest om voor de ene of de andere constructie te kiezen? Eventueel nog tips over een goede polis?

bedankt
Beemer

wiggie
Hier

wiggieman heeft gekozen voor een stamrecht bv. Kost wel wat, ik weet het niet precies, geloof plm 2 - 3.000 euro.
voordeel: je kunt er geld uithalen op het moment dat je het nodig hebt. wij hoeven er nu geen gebruik van te maken (ik werk, hij ww-uitkering en nog wat geld terug van belasting dit jaar). een lijfrente moet je volgens mij in laten gaan en dan kun je het niet meer wijzigen.

verder: er is op internet een aanbieder (gouden handdruk specialist ofzo). als je je daar meldt krijg je een boekje met veel info. ze kunnen het ook allemaal voor je regelen maar dat was erg duur.

succes, wiggie.

wiggie
Goedkoper

heb ff bij wiggieman gecheckt. Hij heeft uiteindelijk plm 1100 EUR voor de stamrecht bv betaald. Dat was incl. notariskosten(EUR 500). Hij zei wel dat hij er zelf nog wel veel aan had moeten doen, maar het scheelde wel met bv. die gouden handdruk specialist.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.