Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

marina

marina

14-09-2009 om 16:09

Teamleider - belangen

Het team op mijn werk wordt geleid door een teamleider. Nu is er al een tijdlang een probleem met onze functiebeschrijving. Die klopt niet met het werk wat we doen. Na veel gedoe heeft nu onze teamleider gezegd dat hij zijn handen ervan aftrekt, dat hij niet meer voor onze belangen hierin kan opkomen, omdat die niet altijd overeenkomen met zijn belangen. Ik snap dat niet. Als hij al niet voor onze belangen opkomt, wie dan wel? Zijn belangen kunnen toch alleen maar gelijk zijn met die van het team of die aanvullen? We moeten het nu zelf doen, maar weten de weg niet goed te vinden hierin. Ik zou eigenlijk graag ingaan tegen wat hij zegt over die belangen, maar weet niet goed hoe dat te brengen. Kan iemand hier iets over zeggen?

Yta Chalne

Yta Chalne

15-09-2009 om 11:16

Samen

Zorg er in elk geval voor dat jullie als team samen actie ondernemen. Dan maar even een zelfsturend team ipv een team met een duidelijke leider. Geef dat ook aan in alle correspondentie en gesprekken. Vertel duidelijk dat jullie zonder teamleider hierin opereren omdat hij dat zo aangeeft. Stuur alles ook cc naar je teamleider, zo open en helder mogelijk. Zo voorkom je dat jullie speelbal worden tussen teamleider en haar/zijn leidinggevenden.

marina

marina

17-09-2009 om 16:16

Beemer en yta

Tja, het is best verwarrend allemaal. Eigenlijk ben ik er altijd vanuit gegaan dat de teamleider er is voor onze belangen. Hij is toch teamleider en geen management assistent? Maar kennelijk heb ik dat mis, misschien ook uit naïviteit? Ook denk ik dat als wij geen goede omchrijving krijgen, wij ons werk moeten gaan aanpassen, maar dat wil hij niet. Hij wil dat we gewoon doorwerken zoals we doen. Vervolgens zegt hij wel dat hij zijn handen ervan aftrekt. Ik denk, als je je handen ervan aftrekt, heb je er ook geen zeggenschap meer over. Hij geeft net als Yta aan dat we samen moeten strijden, maar er zijn enkelen die toch alleen strijden (op advies van een jurist die ze hebben geconsulteerd) en daarover is hij ook erg boos. Denk ik weer: als je je handen ervan aftrekt, heb je er geen zeggenschap over.
Het is in mijn hoofd nogal warrig. Ik weet niet goed wat voor positie in te nemen. Ik vraag me ook af of hij echt zijn handen ervan af kan trekken als teamledier zijnde. Ik probeer argumenten daartegen te vinden. Ik hoop dat iemand daarover iets kan zeggen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.