Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Kiki

Kiki

17-07-2011 om 20:25

Tefefoon gestolen

maar ik weet niet hoe. Ik vermoed dat hij uit mijn auto is gestolen, dat is eigenlijk de enige logische redenatie of uit het kluisje van het zwembad is gestolen. Hoewel ik bijna zeker weet dat mijn telefoon in het dashboardkastje van mijn auto lag en niet mee dat zwembad in is gegaan.

Hij kan ook nog vanaf de parkeerplaats naar de ingang zwembad uit mijn tas zijn gestolen (hoewel ik dus bijna zeker weet dat hij niet in mijn tas zat, maar in mijn auto lag) maar dat is de meest onlogische verklaring omdat ik met mijn man en twee kinderen was en er niemand bij me in de buurt is geweest.

Goed zuur natuurlijk, was een mooie smartphone. En ik wil dit wel graag declareren bij mijn verzekering (ben immers verzekerd voor diefstal)
De vraag is alleen 'hoe?'

Hoe kan ik mijn telefoon bij de verzekering claimen als ik niet weet waar en hoe hij gestolen is. O ja en ik er ook niet over wil liegen.

O ja en welke verzekering is daarbij het meest logisch.

Inboedelverzekering zakelijk, inboedelverzekering privé, autoverzekering, WA-verzekering, reisverzekering

Kate

Kate

17-07-2011 om 20:44

Diefstal?

Ik wil je zeker niet beledigen ofzo maar hoe weet je zo zeker dat je telefoon gestolen is dan? Is je auto opengebroken of je kluisje in het zwembad? Als je met dit verhaal naar de verzekering gaat wordt er naar mijn mening niks uitgekeerd want je zou hem net zo goed verloren kunnen zijn... Bij diefstal hoort braakschade in zo'n geval (uitzonderingen daargelaten bij insluipschade maar dat geldt niet bij auto's voor zo ver ik weet). Ik weet sowieso niet of een telefoon verzekerd is in een auto of kluisje. Voor beiden geldt dat je afgeraden wordt er kostbare spullen in te bewaren?

Kiki

Kiki

17-07-2011 om 21:11

Ik weet dat de telefoon gestolen is

omdat hij uit staat (en ik dat niet gedaan heb) en ik nog een volle batterij had en hij niet leeg kan zijn.

Als ik hem had verloren had hij minstens nog over moeten gaan en op mijn voicemail moeten springen.

Ik had geen braakschade in mijn auto, anders had ik geweten dat hij uit mijn auto was gestolen. Ik weet bijna zeker dat hij in mijn dashboardkastje lag, want daar heb ik hem ingedaan. Ik ben er alleen zo over na aan het denken dat ik gewoon ga twijfelen aan mezelf. Zo moeilijk is het trouwens niet om zonder braakschade een auto open te krijgen, dus het zou makkelijk kunnen.

Volgens mij had ik alleen mijn portemonnee meegenomen uit de auto, maar goed ik kan het niet met 100% zekerheid zeggen

Volgens mij

zijn ze tegenwoordig wat strenger dan vroeger (toen kreeg mijn vader zijn camera vergoed die in de auto lag, nadat we laat ´s nachts terug waren gekomen van vakantie)

of jouw verzekering vergoedt hangt van de polisvoorwaarden af, kijk eens bij de inboedelverzekering (daaruit kreeg mijn vader de vergoeding)

ik denk dat je moet vrezen dat het niet vergoed wordt, zonder braaksporen en vanwege het feit dat je de telefoon in de auto hebt laten liggen.

NaShA

NaShA

18-07-2011 om 16:10

Gek hoor

beide keren dat er in onze auto is ingebroken was er overduidelijk inbraakschade, en in ieder geval stond het handschoenenkastje open en hadden ze 1 keer zelfs de achterbank neergeklapt. Overduidelijk op zoek geweest. Ik kan me niet voorstellen dat er niks te zien is (was je auto open toen je terugkwam? of had je hem ook niet op slot?) dat ze je handschoenenkastje weer netjes dichtgedaan hebben enz...
En inderdaad, ik denk dat verzekeringen ook niet zomaar uitkeren zonder duidelijke braakschade, plus, overal bij parkeerplekken hangen grote borden met "auto op slot, buit er uit" ... waarschuwing genoeg lijkt mij?

Aangifte

Heb je al aangifte bij de politie gedaan? Voorwaarde voor uitkering al is vziw dat je aangifte hebt gedaan. Zonder dat wordt je verzoek denk ik niet eens in behandeling genomen. En om aangifte te doen moet je denk ik ook een (redelijk) vermoeden hebben waar en wanneer de diefstal heeft plaatsgevonden.
Ik zou het in ieder geval proberen. Niet geschoten etc. Het verschilt per maatschappij wat ze wel en niet uitkeren. Mijn baas heeft een keer zn bril vergoed gekregen die door zn 1jarige zoontje vernield was - terwijl dat een klassiek voorbeeld is dat vaak wordt gegeven als niet-te-claimen.

Rosase

Rosase

19-07-2011 om 11:12

Gewoon aangiftedoen

En vertellen dat hij bij het zwembad is gestolen. Hoe en waar precies weet je niet want je hebt niets gemerkt.

Politie vraagt volgens mij ook wanneer je hem nog had en wanneer je merkte dat hij gestolen was. En dat zijn vragen die jij prima kunt beantwoorden.

Liegen is niet nodig, want zelfs al zou hij uit je dashbordkastje gestolen zijn dan nog ben je denk ik niet lakser geweest dan als ie uit je tas gestolen is. Mij lijkt dat in een dashboardkastje de telefoon veel en veel veiliger ligt dan in een zwemtas bij een druk zwembad. Wellicht dat de verzekering het daarmee eens is. Bij onze reisverzekering werkt dat in ieder geval wel zo: afgesloten in de auto is verzekerd, los in de tent niet.
En bovendien weet je niet eens zeker dat je hem daar hebt laten liggen. Je weet alleen zeker dat je hem nog had toen je in de auto zat en dat toen je terugkwam bij de auto dat hij weg was. Daar is geen woord aan gelogen.

Auto's kunnen trouwens opengemaakt worden zonder braaksporen (is mij verteld door een ervaringsdeskundige) en telefoons kunnen indien ze aanstaan makkelijk getraceerd worden (heb ik ooit ergens eens als waarschuwing gelezen). Het zou dus goed kunnen.

Tijgeroog

Tijgeroog

19-07-2011 om 17:11

Niet gedekt

Ik heb net m'n verzekering gebeld, nav dit draadje, omdat afgelopen weekend m'n camera gestolen is. (met waardevolle foto's erop, #$%*#$%)@)
De verzekeringsmevrouw vertelde dat dit niet gedekt is, het zou alelen onder een kostbaarhedenverzekering buitenshuis oid vallen. En die heb ik niet.

Kiki

Kiki

19-07-2011 om 21:16

Ik heb de vraag bij mijn assurantiekantoor neergelegd

daar heb ik ze voor immers. Het is nog complexer, zowel de auto als de telefoon zijn van de zaak, maar de diefstal gebeurde in een privé-uitje.

Aangifte heb ik gedaan bij de politie, ik heb aangegeven dat ik denk dat hij uit mijn auto gestolen is, maar dat ik er niet 100% zeker van kon zijn.

Ik ben benieuwd, maar ik reken nergens op.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.