Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

kippetje

kippetje

11-01-2010 om 14:43

Uitbetalen vakantiedagen!

Hallo,

Ik ben werkzaam in de thuiszorg als huishoudelijke hulp. Van vorig jaar heb ik een groot aantal vakantie uren over, ongeveer 75 uur in totaal.

Nu zou ik deze graag uit willen laten betalen maar volgens mijn leidinggevende is dit niet mogelijk? En moet ik ze gewoon opnemen....

Ik heb al geinformeerd zo hier en daar maar volgens verschillende mensen/sites is uitbetaling vakantiedagen wel mogelijk.

Wie weet raad/heeft advies?

groet,
Kippetje

Vziw

Voor zover ik weet wordt vakantie 'in overleg'opgenomen. Uitgangspunt van de wet is vziw opnemen, en dan kan het ook nog zijn dat een CAO dat als uitgangspunt neemt. Alleen als je bij het einde van je dienstverband nog niet-genoten vakantiedagen hebt staan moet er worden uitbetaald (is vaak wat onvoordelig trouwens). Vziw heb je geen recht op uitbetaling als de werkgever wil dat je ze opneemt.

Groeten,

Temet

Tinus_p

Tinus_p

11-01-2010 om 15:43

kippetje:
"Ik heb al geinformeerd zo hier en daar maar volgens verschillende mensen/sites is uitbetaling vakantiedagen wel mogelijk."
In aanvulling op temet: Er mag vziw ook alleen uitbetaald worden, als het gaat om dagen/uren boven het wettelijk minimumrecht op vakantie.

marie

marie

11-01-2010 om 16:57

Is duur

Hallo
Houd er rekening mee dat je extra belasting betaalt over die uren als je die zou laten uitbetalen!
Dat is o.a. voor mij een reden om dat niet te willen.
groetjes

amk

amk

11-01-2010 om 19:58

Misverstand

je betaald er geen extra belasting over, dat wordt bij de belastingaangifte weer recht getrokken.

Het wettelijk minimum aantal uren (4x het aantal uren per week) mag niet uitbetaald worden. Alleen bovenwettelijke uren. Mits dat in de Cao geregeld is, of bij einde contract.
Nu met de crisis hebben werkgevers liever dat je de uren gewoon op neemt, dat is goedkoper.

Amk

wat je zegt klopt bijmijn weten helemaal, maar dan moet je dus wel aangifte doen. Dat doet niet iedereen (altijd verstandig om het wel te doen in zo''n situatie).

Groeten,

Temet

amk

amk

12-01-2010 om 11:58

Maar temet (iets ot)

je moet toch altijd aangifte doen?
Zelfs als je er niet voor wordt uitgenodigd, je weet nooit waar het goed voor is.

Amk (ot)

Dat ben ik op zich wel met je eens, maar voor de meeste mensen is aangifte IB doen ongeveer even plezierig als een wortelkanaalbehandeling, dus als aangifte niet verplicht is doen ze 't niet. Maar inderdaad: het loont vaak wel de moeite.

Zelf besteed ik de aangifte uit trouwens, da's helemaal makkelijk ;-)

Groeten,

Temet

amk

amk

12-01-2010 om 13:37

Ach

door alle belastingkortingen ben ik gewoon blij dat ik pa ontvang, anders kan ik er niet eens volledig gebruik van maken. Haha.
Nee, aangifte doen is in de meeste gevallen niet meer als een kwartiertje werk. Zeker met het het huidige bijna zelfdenkende aangifte programma.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.