Home » Forum » Uitvaartverzekering 0

Uitvaartverzekering

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

36 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Loontje
Uitvaartverzekering

Hoi allen,

Net een gesprekje gevoerd over uitvaartverzekeringen met mijn dochter van 20 jaar. Zij vindt dit maar onzin en geeft aan zich niet te willen verzekeren. Persoonlijk vind ik dit een naar gevoel voor het geval dat er iets gebeurt, naast het verdriet dat iemand dan heeft word je dan immers ook nog belast met financieel gedoe. Helaas moet ik rondkomen van 1 inkomen en lukt het mij niet een uitvaartverzekering voor haar af te sluiten anders zou ik het meteen doen. Hoe doen jullie dit met jullie meerderjarige kinderen?

wil40
Betalen wij.

Voor 4 euro per maand is mijn meerderjarige zoon verzekerd. Hij stond tot zijn 18e jaar bij ons op de polis en dat heb ik overgezet naar een polis voor hem persoonlijk. Wij betalen zijn premie.

Yanea
Net als wil40

Hier zijn de kinderen meteen na hun geboorte bijgeschreven op onze polis. Als ze 18 zijn, krijgen ze hun eigen polis. Als ze die niet willen of kunnen betalen, zullen wij dat waarschijnlijk wel blijven doen.

specht
geen polis

Zelf geen polis, en onze kinderen ook niet.
Wel opgelet dat we altijd genoeg spaargeld hebben, om een begrafenis te kunnen betalen, mocht het onverhoopt nodig zijn.

Kaaskopje
Wel doen

Als een 20-jarige er nu aan begint, is de premie levenslang heel laag. Hoe ouder beginnen, hoe hoger de premie.

Jo
@ specht

Als het onverhoopt gebeurd...….
Onverhoopt kan er ook een auto ongeluk gebeuren waarbij meerdere personen van je gezin betrokken zijn. Hopelijk komen jullie er met schrammetjes vanaf. Maar zo niet, heb je dan spaargeld voor meerdere uitvaarten? De ene kan op slag dood zijn en de andere na enkele weken coma. Dus geen korting vanwege een dubbele uitvaart...

@ Loontje

Je dochter kan voet bij stuk houden dat ze geen verzekering af wil sluiten. Jij, omdat je het financieel niet op kunt brengen, je hebt immers maar 1 inkomen.
Wie denk je dat bij overlijden de rekening voorgeschoteld krijgt?

Over welk bedrag hebben we het? € 150,- per jaar (looptijd 30 jaar) voor n verzekerd bedrag van € 8.000,-.

specht
Jo

Ja,wij een eigen huis, dat hypotheek vrij wordt op het moment dat een van ons overlijd.
Daarnaast wel een overlijdensverzekering dat een x. bedrag uitkeert als man overlijdt als meest verdienende.
Kinderen zijn nu zelfstandig, en wij hebben dus altijd geld achter de hand gehouden op een speciale rekening. Gespaard na ons trouwen, voordat we kinderen kregen.
Nu zijn wij vrij te bepalen waar, en bij wie en hoe wij een begrafenis willen regelen.

Jo
@ Specht

Ik vind het fijn voor jou dat je tot nu toe een voorspoedig huwelijk en leven hebt kunnen leiden.

Helaas geldt dat voor velen op dit forum niet.

Zoals een moeder die haar zaakjes niet op orde heeft en nu verbaasd is dat haar 20 jarige dochter een nonchalante houding heeft.

wil40
Specht.

Een hypotheekvrij huis moet eerst verkocht worden voordat er geld is toch? Zolang blijft een mens na overlijden niet boven de grond staan. Ook sneu als alleen om die reden een huis met spoed verkocht moet worden. Genoeg spaargeld is dan een betere optie.
En je bent altijd vrij om je uitvaart te regelen en plaats te laten vinden waar je wilt, een uitvaartverzekering is een verzekering, verder regelen ze niets.

Kaaskopje
Jo

waar haal jij vandaan dat TS haar zaakjes niet op orde heeft? Ook werkende mensen kunnen zeer krap zitten en de premie niet kunnen ophoesten.

wil40
Kaaskopje.

Het niet op orde hebben staat los van werken of niet werken, daar heeft Jo het dan ook niet over.
Ts geeft aan krap te zitten, dat is vervelend maar houdt tevens in dat je je zaakjes niet goed op orde hebt toch?

Tenminste zo is het voor mij wel, als ik te weinig geld heb voor normale onkosten in mijn leven heb ik mijn zaakjes dus niet op orde.

Watervrouw
Zaakjes op orde / krap zitten, huh?

#Wil40 Wat een rare conclusie dat als je krap zit, je je zaakjes niet op orde zou hebben. Er zijn factoren die je niet altijd in de hand hebt, denk aan ziek zijn of worden, financiële crisis, scheiding, ex die rare fratsen uithaalt, kinderen in de problemen, need more?
Meer inkomen genereren is vaak onhaalbaar.

Bovendien kun je ook krap zitten omdat je juist je zaakjes (stom woord) op orde hebt, denk aan alleenstaande ouder met laag inkomen die zorgt voor een buffer voor dit soort situaties.

Ik zelf heb geen uitvaartverzekering, ook niet voor de kinderen maar heb wel een bedrag ervoor gereserveerd, maar je weet maar nooit wat er nog allemaal gebeurt en mijn financiële toekomst is door ziekte zeer onzeker. Wat ik wel achter de hand heb is de hulp van mijn zus of mijn oom die zeker bereid zouden zijn, en dat ook kunnen, zulke kosten voor te schieten totdat huis verkocht zou zijn.

Jo
geen titel

Ook ik ben gescheiden en heb jarenlang, ondanks loon uit werk, op bijstandsniveau geleefd.
Twee kinderen groot gebracht en laten studeren.
Een financieel buffer opgebouwd en zelf ruimschoots verzekerd voor uitvaartkosten.

Financiële tegenslagen kun je voor komen door je financiën op orde te hebben. Dat betekent in eerste instantie je nota's op tijd betalen, zuinig leven, geen toeslagen ontvangen waar je geen recht op hebt en voorbereid zijn op de toekomst. Met de dood wil niemand zich bezig houden (zeker geen meid van 20 jaar) maar is iets onvermijdelijks en ligt hopelijk in een hele verre toekomst. Ook kinderen kunnen sterven en wat doe je dan als en geen spaargeld hebt? Dan sluit je (bij geboorte) een uitvaartverzekering af juist om te voorkomen dat je na de dood van een gezinslid niet in de schulden komt.

Uit het bericht van TS lees ik duidelijk dat er nu geen uitvaartverzekering, ze schrijft immers dat het voor haar niet lukt om een verzekering af te sluiten.
Regeren is vooruit zien. TS had al 20 jaar premie hebben kunnen betalen (dat bedoel ik met zaakjes op orde hebben). Haar verzuim /(verkeerde inschatting in betere tijd)wil ze nu in schoenen van dochter schuiven.

TS, ik heb tot en met 21ste jaar voor mijn kinderen betalingen gedaan aan de een Stichting waarbij zij zijn aangesloten. Daarna moesten zij zelf dit bedrag ad. € 60,- per jaar betalen omdat dit intussen op hun eigen naam / rekeningnummer stond.
Op de rekening van mijn zoon, ruim volwassen, net afgestudeerd, en op zoek naar een baan stort ik gemiddeld € 50,- per maand. Daar kan hij dan bijvoorbeeld deze Stichting van betalen, lenzen, eigen bijdrage zorgverzekering etc.

@ Watervrouw
Als je als alleenstaande ouder met laag inkomen een buffer kunt creëren van minimaal € 5.000,- (per gezinslid) en daarnaast nog een buffer voor vervanging van bijvoorbeeld een wasmachine, dan zit je in mijn ogen niet zo krap en kun je prima de premie op hoesten.

Als je zo'n buffer al had uit je verleden, voor je scheiding, ziekte dan is het "goede tijden" een keuze geweest die op dat moment bij je paste. Maar situaties kunnen veranderen waardoor keuzes uit het verleden niet altijd de beste zijn geweest. Kom je om wat voor reden in de bijstand terecht en je buffer is te groot dan mag je dat eerst gebruiken. Dat je dat hebt gespaard voor eventuele uitvaartkosten daar hebben zij geen boodschap aan.

De constructie van een spaarpotje is natuurlijk hartstikke handig. Maar wat doe je als alleenstaande ouder als je kind volwassen is? Ho, sorry dat spaarpotje is voor mij. Mijn financiële situatie is dusdanig verslechterd en zal door ziekte niet meer verbeteren. Nu jij 20 bent mag jij zelf een potje gaan aanleggen (of een verzekering afsluiten).
En wat doe je als je 20 jarige geen spaarpotje aan legt of verzekering af sluit!?

Er is kortgeleden al eerder over dit onderwerp geschreven en in mijn ogen wordt door veel mensen onderschat wat de kosten zijn van een uitvaart en overschat wat hun buffer is.

Yanea
Jo

Ik kan me helemaal vinden in je bijdrage. Juist als je een laag inkomen hebt, heb je geen geld voor grote uitgaven zoals een uitvaart. En dan is 5 euro per maand voor een verzekering echt een goede manier om schulden te voorkomen.

Mijntje
familie die niets heeft geregeld

Mijn schoonfamilie heeft niets geregeld (en gaat dit ook niet doen). Als mijn zwager komt te overlijden komt dat neer op zijn oude moeder, die weinig spaargeld heeft, dus waarschijnlijk komt het neer op zijn broer en mij. Zo ging dat ook bij mijn andere zwager die is overleden.
Als mijn schoonmoeder komt te overlijden dan is er wel een huis maar dat is niet meteen verkocht voordat de rekeningen voor de uitvaart binnen stromen.
Ik baal hier eerlijk gezegd wel van. Mijn familie heeft het gelukkig wel geregeld maar ik heb geen idee hoe onze financieen ervoor staan als mijn schoonfamilie overlijdt.

wil40
Watervrouw.

Het is een conclusie die ik ook op mezelf zou betrekken.

"Er zijn factoren die je niet altijd in de hand hebt, denk aan ziek zijn of worden, financiële crisis, scheiding, ex die rare fratsen uithaalt, kinderen in de problemen, need more?
Meer inkomen genereren is vaak onhaalbaar."

Je hebt zeker niet alles in de hand, iedereen heeft tegenslagen in zijn of haar leven. Ik ook. En dat geeft stress, althans, mij wel. Het geeft stress omdat je het gevoel hebt dat je je zaakjes niet op orde hebt.
Als je geen 5€ p.m. hebt voor een eenvoudige uitvaartverzekering dan heb je je financiële zaakjes niet op orde. Jij hebt geen verzekering maar een buffer voor je uitvaart. Dan heb je je zaakjes op dit moment wel op orde.

Ik heb ook een prima buffer, maar bij een volgende tegenslag kan hij maar zo leeg zijn. Juist door ervaring wijs geworden ben ik verzekerd voor mijn uitvaart. Omdat ik er anderen mee opzadel als ik dood ga terwijl de buffer leeg is.

Ik ben geen alleenstaande ouder, maar als ik dat wel zou zijn zou ik me helemaal afvragen wie ik dan ga opzadelen met de kosten van een uitvaart.

wil40
Mijntje.

Geen verzekering en geen potje voor de uitvaart. Ik vind dat werkelijk schandalig.
Dan mag ik hopen dat schoonmoeder geen dure begrafenis wenst? Ik zou haar duidelijk maken dat bruin dat tzt dus niet kan trekken. Dat het het meest goedkope afscheid gaat worden dat er is.

Ik zou daar ook van balen. Ik heb meegemaakt dat kinderen een lening moesten afsluiten om hun moeder te begraven. Moeder had de nodige wensen voor haar uitvaart, maar geen buffer of verzekering. De begrafenis krijgt dan een nare bijsmaak die een flinke stempel drukt.

Angela
rekensommetje/kantelpunt premie

Ik heb een uitvaartverzekering voor mezelf en mijn kinderen voor zichzelf (heb ik ze meteen laten regelen toen ze 18 waren en idd, die paar euro per maand kunnen ze prima missen) Misschien moet TO eens met dochter gaan surfen op het internet en kijken wat de kosten van een uitvaart zijn, en het er dan eens samen over hebben, want TO is wel verzekerd, dus dochter loopt geen/weinig risico om al die kosten op zich te moeten nemen, maar dochter realiseert zich denk ik niet dat het voor moeder een enorme financiële aderlating zal zijn, mocht het gebeuren dat dochter overlijd (even alleen over de kosten en niet over al het andere verdriet, maar je wil dit er gewoon ook niet nog eens bij hebben)

Maar nu even voor de goede rekenaars (ik ben hier niet zo snel in) mijn vader heeft op een gegeven moment (een jaar of 5 geleden) zijn uitvaartverzekering stop gezet. Het bedrag wat er stond (3000) bleef voor hem gereserveerd. Hij betaalde namelijk inmiddels 79 euro per maand, ieder jaar ging het met een euro of 2 omhoog. Dus al jaren heel veel betaald en dan staat er (maar) 3000 voor je klaar.
Kijk, ik ben nu 45 en betaal 8 euro per maand, dat is nog geen 100,- per jaar, ik doe dit al ongeveer 23 jaar, maar niet ieder jaar 100,- want dat bedrag is langzaamaan wat hoger geworden.... ik weet even niet wat er nu in mijn 'spaarpot' van de uitvaartverzekering staat (kan ik denk ik wel op vragen natuurlijk) maar er is een kantelpunt, want zodra je, zoals mijn vader, op een premie staat van 79 per maand, dan heb je in 4-5 jaar je uitvaart al ruim betaald.
Op een gegeven moment wordt het dus lucratiever om je verzekering te stoppen en datzelfde bedrag op een spaarrekening te zetten. Als ik dat nu al doe, dan heeft het weinig zin, want dan 'spaar' ik maar 100,- per jaar, en dan kom ik niet heel ver. Heeft iemand daar een theorie over bedacht? Waar dat kantelpunt zit?
Toen ik namelijk begon met mijn uitvaartverzekering (ik was 24 ongeveer) toen had ik nog geen spaarpot om een uitvaart op te hoesten,dus was een verzekering een fijn gevoel voor achter de hand.

wil40
Angela.

Voor welk bedrag is je vader dan verzekerd? Als je op hoge leeftijd nog 79€ pm moet betalen terwijl de verzekering al heel lang loopt is het heel vreemd dat er nog maar 3000€ gespaard is.
Een premie van 79€ is eigenlijk alleen te verklaren als je de verzekering op hoge leeftijd afsluit of voor bijzonder hoge bedragen bent verzekerd.

Het kantelpunt is afhankelijk van het bedrag dat de verzekering uitkeert als je hem stopzet en hoe lang je al premie betaald hebt. Jij kan wel een verzekering hebben lopen van 25.000€, dan is er waarschijnlijk nooit een kantelpunt. Op je spaarrekening wordt het ook niet meer. Geen rente dus dat schiet ook niet op.

wil40
Uitvaart-/ overlijdensrisicoverzekering.

Een overlijdensrisicoverzekering gaat over grotere bedragen en daarvan is de premie hoger dan een gemiddelde uitvaartverzekering.

Die worden nog wel eens door elkaar gehaald.

Jo
@ Angela

Ik heb (vanaf mijn 41ste) tot nu toe bijna € 1.400,- ingelegd en ben verzekerd voor € 5.573,-.
De heb ik zo'n 10 jaar geleden afgesloten met een looptijd van 20 jaar. Het totaal aan betaalde premie zou na 20 jaar neer komen op ca. € 2.900,-. Tel er wat indexering bij, en je zit ruim onder € 5.573,-.
Daarnaast heb ik nog een premievrije polis die mijn ouder(s) in 30 jaar volledig hebben betaald. Beide polissen keren geld uit bij mijn overlijden. Dus vrije keuze in invulling van de uitvaart.

Voor welk bedrag, op welke leeftijd en voor welke looptijd had je vader zijn uitvaartverzekering afgesloten?
Als je nu bij dezelfde verzekeraar als waar ik zit op je 64ste een verzekering afsluit voor € 8.000,- met een looptijd van 10 jaar heb je na 10 jaar € 8.130 aan premie betaald (indexering buiten beschouwing gelaten). De maandpremie is € 67,75. Dus ver beneden die € 79,- waar jij over schrijft.

Mijntje
Wil

Er is een graf voor drie waar nog eentje bijgekieperd kan worden. Voor de ander moeten we dan maar zien.. :-) We maken er wel grapjes over maar ik word hier ook stikchagrijnig van.
Ik weet nog van de andere twee dat het flink tegenviel wat de kosten waren. Ook het heen en weer vervoeren van ziekenhuis naar huis liep in de papieren. Dus ook terwijl er al een graf was, was het haast even duur.

Triva
dat kan niet alle informatie zijn

79 per maand voor 3000 euro. Dat klopt niet, hij kan dat nooit jarenlang betaald hebben en het kan ook niet dat er elk jaar 2 euro per maand bij kwam, dat kan niet voor alleen een uitvaartverzekering zijn geweest.

Als ik nu een proefberekening doe voor iemand uit 1950 die NU een uitvaartverzekering ter waarde van 8000 wil afsluiten dan betaalt hij maar 48 euro per maand.

Watervrouw
Stof tot nadenken

#Jo, je bijdrage is heel zinnig met name dat gedeelte over bijstand. Gehoopt dat ik daar nooit mee te maken zou krijgen maar als zaken nu heel erg tegen blijven zitten dan kan dat over een paar jaar heel anders zijn. En dan moet je eerst je buffers opmaken, wat ik begrijp, maar dan sta je met lege handen en een uitvaartverzekering blijft. Dit is niet nieuw voor mij, geldt ook voor het sparen voor de studie van de kinderen.
Ik heb overigens niet voor alle gezinsleden een buffer. En nee, als je nog kan sparen dan zit je niet krap maar heel zuinig leven omdat je wat achter de hand moet hebben voor wat dan ook voelt wel als krap. Ik vind het moeilijk om daar een balans in te vinden.
En als mensen wel veel wensen qua uitvaart hebben maar daar niets voor geregeld hebben dan zou ik daar niet in mee gaan.
Op het moment dat je je handtekening zet bij een uitvaartverzorger ben jij de verantwoordelijke, juist voor de kosten.

Jo
@ Watervrouw

Een alleenstaande mag op dit moment over maximaal € 6.020,- aan eigen vermogen beschikken. Heb je een eigen woning dan wordt (een deel van) de waarde meegenomen in je eigen vermogen.
Voor een alleenstaande met inwonende kinderen geldt een maximum van € 12.040,-.
Op de dag dat je jongste kind 18 wordt ben je volgens de bijstand alleenstaande, dus ik ga er vanuit dat dit dan ook geldt voor het maximale vermogen.

Ik begrijp best dat voor iemand die meer gewent is geweest, stapjes achter uit heel moeilijk zijn. Ik kwam zelf uit een andere situatie, waardoor bijstand voor mij als rijkdom en vrijheid voelde. Ik was zwaar depressief en had moeite om mij en mijn kids staande te houden. Er waren 2 dingen die ik van mij zelf moest en dat was zorgen dat mijn kinderen te eten hadden en voorkomen dat ik in de schulden zou raken. Voorkomen is beter dan genezen. Ik beschikte niet over een buffer of familieleden om tegenslag op te vangen.

De meeste verzekeringen zijn preventief.... voor als....
Maar dood gaan we allemaal, dus het is geen weggegooid geld.
(tenzij je verzekeringsmaatschappij failliet gaat).

Ik weet dat het er niet van zal komen, maar net als een zorgverzekering zou het verplicht moeten zijn om je tegen uitvaartkosten te verzekeren. Waar mijn ouders het, ondanks het geringe inkomen, dat als vanzelfsprekend vonden, is de maatschappij zo veranderd dat steeds meer mensen geen verantwoordelijkheidsgevoel hebben jegens hun nabestaanden, en als die er niet zijn de belastingbetaler. Na mij de zonsvloed.
Zie post # 15 van Mijntje.

Watervrouw
Jo

Poeh, je hebt een heftige periode doorgemaakt. Ik begrijp je volkomen. Ik was ook niet zo veel gewend omdat mijn man ten tijde van scheiding studeerde en ik kostwinner was. Met krap bedoel ik meer dat ik soms te bang ben om geld uit te geven uit angst dat er (weer) van alles gebeurt en ik geen reserve heb. De eerste tijd na de scheiding ben ik dank zij zo'n buffer op eigen kracht doorgekomen. Het is ook zo dat in zo'n periode plotsklaps allerlei apparatuur stukgaat of begint te haperen. Maar soms ontzeg ik mezelf en de kinderen zo veel dat ik bij me zelf denk, mens leef toch eens wat meer morgen kun je dood zijn ;) . Ik ga er niet van uit dat mijn familie mijn uitvaart voor moet schieten maar is mogelijk in het alleruiterste geval.

Loontje
Ben ik weer

Bedankt allemaal voor jullie waardevolle bijdragen.

Jo. ik begrijp jouw reactie en de rekening zal uiteindelijk voor de nabestaanden (dus voor mij zijn).

Met niet kunnen betalen bedoel ik eigenlijk meer dat wat ik voor haar betaal ik straks dan ook voor de andere 3 kinderen moet doen (is wel zo eerlijk) Ik weet niet hoe ik in die tijd uit zal komen met de financiën. Ik wil namelijk dat alle vier mijn kinderen hetzelfde krijgen. Mijn dochter is de oudste, wat ik voor haar doe moet ik ook voor haar zusje en broertjes doen.

Meer inkomsten genereren kan niet omdat één van haar broertjes een beperking heeft waardoor hij extra zorg nodig heeft en ik naast mijn werkweek van 36 uur er druk genoeg mee ben.

Verder heb ik mijn zaakjes overigens prima op orde, ik denk alleen graag verder in de toekomst. Keuzes van nu moeten namelijk ook in de toekomst passend zijn!

Ik ga nog eens met haar om tafel want die paar euro zijn best voor haar op te hoesten, verder betaalt zij immers niets. Op weg naar zelfstandigheid kan zij naast haar HBO studie best inkomsten genereren.

Nogmaals bedankt allemaal voor jullie reacties.

Syboor
Bijzondere bijstand

Loontje, val je met je vermogen binnen de bijstandsnormen? Dan kun je voor uitvaartkosten een eenmalig beroep doen op de bijzondere bijstand. Voor bijzondere bijstand gelden hogere inkomensgrenzen dan voor de gewone bijstand.

Kaaskopje
Loontje

Ik ben ook heel erg van 'gelijke behandeling'. Vooral met sinterklaas was dat goed merkbaar. X nog een cadeautje erbij dan Y ook, dat nam achteraf gezien best gekke vormen aan :-). Maar die gelijke behandeling lukt gewoon niet altijd. Ik denk dat als ik eerlijk tegen de jongste zou zeggen wat we kwijt zijn geraakt aan de oudste, ze een groter aandeel zal willen van een eventuele erfenis. (grapje uiteraard :-)). Dus ik zeg dat maar niet. Ze snapt ongezegd denk ik ook genoeg om te weten dat zus meer geld heeft gekost. Het komt er soms op neer dat je bij de een meer moet toeschuiven dan bij de ander. Oneerlijk? Ik denk het toch niet.

Syboor
Geen gelijke behandeling nodig

Jij bent de erfgenaam van je ongetrouwde / kinderloze kinderen. Een uitvaartverzekering doe je niet 'voor' je kind, je doet het voor jezelf. Als erfgenaam draai je op voor de uitvaartkosten.

Jouw kind "krijgt" helemaal niets als jij een uitvaartverzekering betaalt. De erfgenamen van jouw kind krijgen iets. Ongelijk behandelen geeft daarom niets. Je kunt kiezen om het voor het ene kind wel en het andere kind niet te doen, omdat het ene kind spaargeld heeft (wat jij erft en waarvan jij de uitvaart kunt betalen) en het andere kind niet.

Alleen als je ervoor kiest om het te doen voor een kind wat andere erfgenamen heeft (partner of kinderen), moet je jezelf de vraag stellen of je het moet doen voor al je kinderen die partners en/of kinderen hebben. En dan is het nog maar de vraag of je een kind dat bewust kinderloos is en een rijke partner heeft, nu echt hetzelfde moet behandelen als een ander kind wat alleenstaand ouder is.

Jo
@ Loontje

Met niet kunnen betalen bedoel ik eigenlijk meer dat wat ik voor haar betaal ik STRAKS dan ook voor de andere 3 kinderen moet doen (is wel zo eerlijk) Ik weet niet hoe ik in die tijd uit zal komen met de financiën. Ik wil namelijk dat alle vier mijn kinderen hetzelfde krijgen. Mijn dochter is de oudste, wat ik voor haar doe moet ik ook voor haar zusje en broertjes doen. # 27
Zij vindt dit maar onzin en geeft aan zich niet te willen verzekeren.
……en lukt het mij niet een uitvaartverzekering voor haar af te sluiten anders zou ik het meteen doen # 1

Uit deze laatste regel begrijp ik dat er op dit moment geen uitvaartverzekering is voor de oudste?
Omdat jij vindt dat het voor alle vier jouw kinderen gelijk op moet gaan, ga ik er dan gemakshalve ook maar van uit dat op dit moment jouw vier kinderen geen uitvaartverzekering hebben.
Misschien heb jij de strekking van mijn berichten niet begrepen. Maar nogmaals de dood kijkt niet naar leeftijd en dat bedoel ik met je zaakjes niet op orde hebben. Hoeveel uur je werkt en of je een zorgenkind hebt is totaal niet relevant.
Ben ik de enige die denkt aan bijvoorbeeld dat verschrikkelijke ongeluk bij Oss met die stint, woningbranden of auto ongelukken waarbij meerdere personen (ook kinderen) bij om zijn gekomen.

@ Watervrouw

OT
Het is natuurlijk moeilijk in te schatten wat er in de toekomst zal gebeuren. Gaat de verkoop van je woning geld op leveren of ga je het schip in? Woon je al ergens anders? Moet je nog verhuizen (verven, vloer leggen etc.)? Wat ga dan aan huur betalen? Beter 1x te vaak nee zeggen tegen je kinderen dan 1x te vaak ja. Wat wil je voor de toekomst van je kinderen? Voor mij was dat het behalen van hun diploma(‘s), zodat zij beiden zelfstandig op hun eigen benen kunnen staan.

Pagina's

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.