Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Lietje

Lietje

02-04-2012 om 10:21

Uitzendwerk en rechten

Sinds 3 jaar werkte ik als uitzendkracht, eerst fase A en sinds anderhalf jaar fase B. In februari liep mijn contract af, maar per half april zou ik een nieuwe baan hebben, via hetzelfde uitzendbureau. Ik heb alle sollicitatie gesprekken, assessments voor deze functie goed doorlopen en heb zowel mondeling als per email bevestiging dat ze me willen aannemen en heb, behalve een contract, ook al allerlei documenten al getekend zoals loonheffing, BKR onderzoek etc.
Belt het uitzendbureau net op dat mijn aanstelling niet door kan gaan, omdat ik fase B ben en ze voor deze functie alleen fase A uitzendkrachten aannemen (ze hebben meerdere mensen nodig).
Behalve dat ik baal als een stekker, want ik heb nu geen baan, vraag ik me af hoe mijn rechtspositie is in deze. Mag een uitzendbureau samen met de werkgever dit zelf beslissen als harde regeling/eis en is die dan rechtsgeldig?
Wie heeft advies of weet waar ik de juiste informatie kan vinden, want ik deze gang van zaken vind ik zeer onrechtvaardig, en hoewel het misschien niks oplevert, wil ik me niet zomaar met een telefoontje laten afschepen.
Met groet, Lietje

amk

amk

02-04-2012 om 10:51

Vakbond?

juist als uitzendkracht is het zeer verstandig lid te zijn van de vakbond. Veel intercedenten interpreteren er maar wat op los en komen dan fout uit.

Of als je nu nog geen lid bent: juridisch loket.

Inge M

Inge M

02-04-2012 om 18:47

Potentiƫle werkgever bellen

het uitzendbureau maakt nu keuzes die voor hen van belang zijn. De werkgever heeft hier geen boodschap aan. Die heeft jou uitgekozen. Dus zorg dat de werkgever weet wat er speelt.
Hier ook ziets gehad (als werkgever, niet voor baan maar voor uitzendcontract). De oplossing was toen om zelfde kandidaat via ander bureau in te huren.

Lietje

Lietje

03-04-2012 om 12:34

Stappen

Ik heb gebeld met juridisch loket en heb op hun advies een mail naar het uitzendbureau gestuurd dat ik het oneens ben met deze gang van zaken. Daar een niets zeggende email over terug gehad. Mijn volgende stap is een klacht indienen bij het uitzendbureau zelf. Daarna kan ik, als ik dat wil, eventueel nog rechtshulp in schakelen, niet om de baan te krijgen, maar voor eventuele vergoeding. Ik ben niet lid van vakbond helaas dus of de jurische kosten opwegen tegen een eventuele vergoeding weet ik niet, en ik weet ook nog niet of ik wel zo ver wil gaan. Ik wil wel mijn gemaakte (reis)kosten terug, die ga ik bij het uitzendbureau opgeven.
Wat betreft de werkgever, ik weet niet met wie ik contact moet opnemen (is groot bedrijf). Bovendien heeft het uitzendbureau met opdrachtgever dit zelf afgesproken.
Nou ja, we mailen en denken nog even door en gaan weer vrolijk (not) door met solliciteren.
Dank voor het meedenken, Lietje

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.