Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Trainer

Trainer

05-01-2013 om 13:49

Uurloon voor trainers?

Ik werk als freelancetrainer met een uurtarief van ongeveer 400 euro per dagdeel. Inclusief voorbereiden, nazorg en reistijd komt dat uit op 70 tot 100 euro per uur. Nu ben ik door een leuke trainingsclub gevraagd om voor ze te werken. Mijn ervaringen met die club zijn positief en het werk dat ik voor ze kan doen is leuk, uitdagend etc. Er is wel een nadeel: ze willen het niet freelance doen maar in loondienst. Ze willen mij heel graag hebben en dat streelt me wel. Daarbij is het een onzekere tijd als zelfstandige. Ze hebben me gevraagd na te denken over mijn voorwaarden en over een paar weken hebben we een gesprek erover. Ik heb van alles op een rij gezet maar vraag me af wat een normaal en goed uurloon is? 35 euro bruto per gewerkt uur?

In verband met vertrouwelijkheid en privacy wil ik deze vraag niet op linkedin stellen. Hopelijk weet iemand hier wat een normaal uurloon is voor een trainer in loondienst. Ik ben gewoon een goede trainer, geen topsegment. Vandaar dat ik mijn uurtarief als kader noem.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Vic

Vic

05-01-2013 om 14:01

Lijkt mij erg hoog

Ik zou denken tussen de 4000 en 4500 per maand op ft basis. Dan zit je eerder rond de 25-30 euro per uur, exclusief reis- en onkostenvergoeding.

Tihama

Tihama

05-01-2013 om 14:22

Omrekenen

Als je 35 euro per uur bruto in loondienst omrekent naar een jaarloon kom je uit op ongeveer 75.000 euro per jaar. Dat is ruim 2 keer modaal. Je houdt dan netto ruim 3000 euro per maand over. Bij een gewone werkweek dus.

Afhankelijk van het soort trainingen/niveau en het loongebouw van de organisatie die je nu gevraagd heeft, is dit redelijk of niet.

Via deze link kun je een indicatie vinden van je beroepsgroep: http://www.loonwijzer.nl/home/salaris/salarischeck

Misschien kun je de rekensom ook de andere kant op maken: hoeveel hou je nu netto per maand over en wat zou je bruto moeten verdienen om dat in elk geval te behouden? Vergeet dan niet pensioenpremie's en arbeidsongeschiktheidspremie's mee te wegen.

Tihama

Tinus_p

Tinus_p

05-01-2013 om 19:44

Maandloon

Het helpt je, denk ik, om er een maandloon van te maken -als dat kan.
En maak dan goede afspraken over reis- en andere kosten, en over het aantal uren waarvoor je in dienst wordt genomen. Let ook op de manier waarop een pensioen is geregeld.
Die zijn dan veel interessanter dan een discussie over uren; een 100% aanstelling levert immers veel meer op dan een 70% aanstelling, en kan ook intern voor je opdrachtgever beter te verkopen zijn.

Trainer

Trainer

05-01-2013 om 21:22

Goede tips

Jullie geven goede tips. Dank je wel!

Het is inderdaad handiger om over fulltime maandsalaris te praten. Daar heb ik wat loondienst betreft ook meer voeling mee.

@tinus: de laatste alinea die jij schrijft begrijp ik niet. Wat bedoel je daarmee? Het gaat namelijk niet om een fulltime aanstelling maar om een part time baan.

Tinus_p

Tinus_p

05-01-2013 om 21:57

Onderhandelen

Trainer:
"@tinus: de laatste alinea die jij schrijft begrijp ik niet. Wat bedoel je daarmee? Het gaat namelijk niet om een fulltime aanstelling maar om een part time baan."
Dat je mss makkelijker kunt onderhandelen over het aantal uren (uren per maand of duur van je aanstelling, of allebei), dan over je uurloon.

Trainer

Trainer

05-01-2013 om 22:29

Tinus

Ok, nu snap ik het. Dank je wel weer!

Fransien

Fransien

06-01-2013 om 13:43

Premie en pensioen

Als zelfstandige moet je zelf je premies betalen en je pensioen bij elkaar brengen, dat heb je in loondienst niet/veel minder. Daardoor kun je in loondienst ook een stuk minder verdienen en netto hetzelfde overhouden. Verder heeft loondienst als voordeel dat je kunt rekenen op dat bedrag per maand, als zelfstandige moet je het iedere keer maar weer bij elkaar zien te krijgen en is het de ene maand veel meer en de andere veel minder. Je betaalt voor die zekerheid. Je ziet in het bedrijfsleven ook dat ad interim mensen veel meer verdienen maar ook veel meer risico lopen een tijdje zonder loon thuis te zitten. Dat middelt elkaar weer een beetje uit.
Zorg gewoon dat je netto een salaris krijgt wat voor jou leuk is en voor je collega's geen al te scheve ogen opleverd.

Declarabele en niet-declarabele uren

Ik zou bij je vraag voor een loondienstsalaris uitgaan van een complete werkweek, al dan niet fulltime. Een trainer is altijd tijd kwijt aan voorbereiding, afhandeling, facturatie (meer of minder), en niet te vergeten acquisitie.

Als een dagdeel 400 euro kost bij jou, hoe lang is dan dat dagdeel? Ik snap niet zo goed hoe jij op een uurloon van 70-100 euro komt. Je moet reizen, voorbereiden, administreren, acquireren, allemaal voor die 400 euro. Voor een training van 3 uur (zeg dat een dagdeel niet de volledige vier uur is) ben je met een beetje voorbereiding, reizen en afhandelen toch algauw 8 uur bezig? Of bedoel je dat niet?

ijsvogeltje

ijsvogeltje

06-01-2013 om 20:30

Te hoog

Vic schrijft "Ik zou denken tussen de 4000 en 4500 per maand op ft basis".
Voor iemand van wie de marktwaarde tussen de 70 en 100 euro per uur ligt, lijkt mij dit een (veel) te hoog salaris. Of wordt het uurtarief via het bureau een stuk hoger?

Tinus_p

Tinus_p

06-01-2013 om 20:32

Ijsvogeltje

IJsvogeltje:
"Voor iemand van wie de marktwaarde tussen de 70 en 100 euro per uur ligt, lijkt mij dit een (veel) te hoog salaris."
Waarom?

Inge M

Inge M

06-01-2013 om 21:19

Uurtarief omrekenen naar interne kosten

Ik werk in een omgeving met projectleiders. Die verdienen tussen 4000 - 5000 euro per maand bruto. Ze worden intern verhuurd aan andere afdelingen. Het berekende uurtarief is 115 euro. Dit is dus inclusief personeelslasten, overhead qua aansturing, overhead facilitair. Het gaat dan om de declarabele uren. De kosten voor verlof, ziekte, opleiding, algemene bijeenkomsten etc zitten er dus bij in.
Hier zit nog geen commerciƫle toeslag bij, zoals je zou hebben bij de verhuur aan een extern bedrijf.

Dit salarisniveau hoort bij minimaal hbo+, senior projectleider. Een trainer zou minder verdienen, eerder maximaal 4000 euro per maand bij fultime dienstverband.

Inge M

Inge M

06-01-2013 om 21:35

Aanvulling: inhuur van externe projectleider

Als we iemand inhuren, dan verrekenen we dat uurtarief met een extra van 30 euro per uur. Dus als we jou zouden inhuren, zou je intern 130 euro kosten. Dat komt doordat een aantal overheadkosten ook voor een externe gelden (alleen als die echt meedraait, een bureau nodig heeft, etc. dus niet iemand die iets specialistisch doet op zijn eigen plek voor een paar uur).
Tegenwoordig kan ik projectleiders extern inhuren voor rond de 75-80 euro per uur. Vier jaar geleden was dat nog 110-120 euro. Marktontwikkeling.

was ook trainer

was ook trainer

06-01-2013 om 22:14

Andere manier

Heb je al naar vacatures gezocht die lijken op wat jouw functie moet worden? Daar staat dan toch een salarisindicatie bij? Ook via intermediair.nl lijkt het me goed na te gaan wat je kunt verwachten.
Ik zou bij je redenatie je huidige uurtarief loslaten en gewoon eens rustig bekijken:
a) wat er in vergelijkbare functies geboden wordt
b) wat jij netto nodig hebt als inkomen in deze functie. En als je in de luxe situatie zit dat jouw inkomen niet nodig is om rond te komen haar het nog steeds om: wanneer voel jij je gewaardeerd?

Ik ben eerlijk gezegd een beetje verbaasd over je redenering; om te beginnen zitten er bijzonder veel factoren in die omrekenen van zzp tarief naar loon moeilijk maken maar ook staat er toch best veel info online?

Overigens heb ik in loondienst als trainer gewerkt tussen de 4000 en 5500 bruto per maand waarbij ik tussen de 75 en 50% declarabel moest zijn. De verschillen zitten m natuurlijk in senioriteit en wie/wat je traint.
Succes!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Vic

Vic

06-01-2013 om 23:17

Onduidelijk

Toen ik mijn antwoord gaf had ik twee bekenden van mij voor ogen, waarvan eentje in de IT werkt en de andere als verkooptrainer. Twee totaal verschillende branches dus, maar ze verdienen ongeveer hetzelfde (rond de 55.000 per jaar). Misschien gaat het hier wel over een heel ander soort trainer?

Trainer

Trainer

07-01-2013 om 11:15

Ik kan vooruit

Ik wil jullie graag bedanken voor de reacties. Ik heb er een goed beeld bij gekregen en kan ermee vooruit.

@was een trainer: ik begrijp niet wat je bedoelt met "Ik ben eerlijk gezegd een beetje verbaasd over je redenering". Ik heb toch nergens een redenering gegeven? Waar ben je verbaasd over? Mijn uurtarief heb ik genoemd om mijn niveau aan te geven. En ik begrijp dat een zzp-tarief niet te vergelijken valt met een uurloon.

Ik was op zoek naar een 'normaal' uurloon en daar kan ik mee vooruit. Dank jullie voor alle input!

ijsvogeltje

ijsvogeltje

07-01-2013 om 17:49

Tinus, omdat

Tinus, omdat een bureau zelf ook nog geld moet verdienen Het zal voor de meeste buraus niet uitkunnen om iemand 4500 euro per maand te betalen, en voor 'slechts' 70 euro per uur weg te kunnen zetten in de markt.

was ook trainer

was ook trainer

07-01-2013 om 18:59

Ah dan begreep ik je verkeerd

Mijn ervaring is dat prijs niet altijd niveau aangeeft omdat dat ook erg afhangt van in welke markt je opereert, sommige markten betalen gewoon beter. Maar goed, nu begrijp ik je intentie.
Succes

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.