Home » Forum » Uwv

Uwv

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

2 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
uwvonee
Uwv

Man, aantal jaren zelfst. ondernemer geweest heeft zaak op moeten geven ivm ernstige fysieke ongemakken, handicap (lag ook aan de aard van het werk in eigen bedrijf). Hij wil dolgraag weer aan de slag maar de kans op een baan is nul als hij zo zondermeer moet gaan solliciteren, geen werkgever die daar aan begint. Hij zou dus eigenlijk een soort keuring moeten hebben en een regeling waarbij de toekomstig werkgever niet opdraait voor extra kosten als er problemen (ziekte etc.) opnieuw de kop opsteken. Het UWV kan daarvoor zorgen maar weigert omdat man zelfst. ondernemer is geweest. Zal vast wel kloppen volgens allerlei kromme regeltjes maar vind 't belachelijk. Zonder hulp is hij uitgerangeerd. Is er nog een weggetje ergens? Thnx.

Nasha 1st
Uwv

UWV (Uitvoeringsinstituut WerknemersVerzekeringen), met de nadruk op werknemersverzekeringen, dus ja, het klopt en heeft niks met kromme regels te maken, je man is geen werknemer geweest de afgelopen jaren.
Heeft hij zich niet vrijwillig verzekerd in die tijd dat hij zelfstandig ondernemer was? Heeft hij een andere verzekering voor arbeidsongeschiktheid wellicht?

nog wat info:
http://www.arbeidsongeschiktheid.org/zelfstandigen.htm
http://www.expertisehumancapital.nl/second-opinion-mate-van-arbeidsonges...
http://wetten.overheid.nl/BWBR0008656/geldigheidsdatum_27-08-2010
http://www.vanbredanl.com/nl/Pages/Read/FAQ_2
http://www.verzekeringen-online.nl/aov-arbeidsongeschiktheidsverzekering...

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.