Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

uwvonee

uwvonee

13-10-2010 om 23:03

Uwv

Man, aantal jaren zelfst. ondernemer geweest heeft zaak op moeten geven ivm ernstige fysieke ongemakken, handicap (lag ook aan de aard van het werk in eigen bedrijf). Hij wil dolgraag weer aan de slag maar de kans op een baan is nul als hij zo zondermeer moet gaan solliciteren, geen werkgever die daar aan begint. Hij zou dus eigenlijk een soort keuring moeten hebben en een regeling waarbij de toekomstig werkgever niet opdraait voor extra kosten als er problemen (ziekte etc.) opnieuw de kop opsteken. Het UWV kan daarvoor zorgen maar weigert omdat man zelfst. ondernemer is geweest. Zal vast wel kloppen volgens allerlei kromme regeltjes maar vind 't belachelijk. Zonder hulp is hij uitgerangeerd. Is er nog een weggetje ergens? Thnx.

Nasha 1st

Nasha 1st

13-10-2010 om 23:52

Uwv

UWV (Uitvoeringsinstituut WerknemersVerzekeringen), met de nadruk op werknemersverzekeringen, dus ja, het klopt en heeft niks met kromme regels te maken, je man is geen werknemer geweest de afgelopen jaren.
Heeft hij zich niet vrijwillig verzekerd in die tijd dat hij zelfstandig ondernemer was? Heeft hij een andere verzekering voor arbeidsongeschiktheid wellicht?

nog wat info:
http://www.arbeidsongeschiktheid.org/zelfstandigen.htm
http://www.expertisehumancapital.nl/second-opinion-mate-van-arbeidsongeschiktheid
http://wetten.overheid.nl/BWBR0008656/geldigheidsdatum_27-08-2010
http://www.vanbredanl.com/nl/Pages/Read/FAQ_2
http://www.verzekeringen-online.nl/aov-arbeidsongeschiktheidsverzekering/zelfstandig_ondernemers.php

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.