Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Paasei

Paasei

02-01-2019 om 15:47

Vakantiewerk buitenland gezocht (student)

Zoon en zijn vriendin, beiden 18+ en 1e jaars student, hebben besloten dat ze hun komende zomervakantie deels nuttig willen besteden. Met vakantiewerk, liefst in het buitenland, en dan iets waar ze samen geplaatst kunnen worden. Animatie op een camping, druiven plukken, zoiets.

Geen punt zou je zeggen; Google op 'vakantiebaan buitenland' en de resultaten vliegen je om de oren. Maar... zodra het om betaald werk gaat, wordt er steeds gezocht naar mensen die de gehele vakantieperiode - zeker van 1 juli tot 1 september - beschikbaar zijn. En zoon en vriendin willen een periode van een week of 3 a 4; de helft van hun universiteits-vrije zomer. Dan val je gelijk in de vrijwilliger-vacatures. Ook leuk (zoon heeft vorig jaar als vrijwilliger animatie-werk gedaan) maar eigenlijk niet de bedoeling.. arme studenten willen er graag iets aan over houden om hun eigen vakantie mee te kunnen betalen..

Kortom, het is zoeken naar een speld in een hooiberg. Dus heeft mams beloofd haar vrienden van Ouders Online te hulp te roepen..) Heeft iemand van jullie (c.q. jullie kinderen) soms ervaring/ideeen waar te zoeken?

Campingwerk

https://france-personnel.nl/nl/werken-in-frankrijk/campingwerk-in-frankrijk

"Werken op een camping in Frankrijk is een geweldige ervaring. Heb je een beetje kennis van de Franse taal en wil je in de zomervakantie een paar weken werken op een camping in Frankrijk? Er zijn tal van mogelijkheden, of je nu achter de receptie zit, de animatie verzorgt of achter de bar staat: een ervaring om nooit te vergeten!"

Ik googlede 'campingwerk frankrijk'. Mischien elders ook wel campingwerk te vinden van een paar weken?

Paasei

Paasei

02-01-2019 om 17:04

Dank, maar..

.. als je door klikt op die vacatures, dan zie je dat dat ook weer is voor langere periode. Ze zoeken mensen die de hele zomer beschikbaar zijn. Logisch, gezien vanuit de werkgever, maar niet wat zoon bedoelt.

OND

OND

02-01-2019 om 21:00

De tijd van enkele weken druiven plukken

daar goed mee verdienen en vervolgens verder trekken is al lang voorbij. Ik heb die nog meegemaakt, ergens midden-einde de jaren 1970 en toen zat de klad er al in...

Al eens proberen googelen me zoektermen als: "emploi pour etudiants hollandais en france"?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.