Home » Forum » Vast contract voorwaarden vraag

Vast contract ( voorwaarden) vraag

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
xx
Vast contract ( voorwaarden) vraag

Een vraag mbt een vast contract.

Ik heb al jaren een vast contract bij een organisatie/bv. De 1e 2 jaren was het met een jaarcontract, vervolgens is dit stilzwijgend (dus zonder papier/nieuw contract) een vast contract geworden. Nu is er een nieuwe eigenaar, zelfde organisatie/bv en kreeg ik een nieuw contract, waarin nieuwe voorwaarden staan. Voorheen kreeg ik 100 % doorbetaald bij ziekte, nu maar volgens het nieuwe contract 70 % en de 1e 2 dagen zijn voor mijn eigen rekening. Mag dit zomaar?
Ik vind het nogal vreemd en heb het contract daardoor ook nog niet ondertekend, want als ik het teken is het in mijn nadeel!

Kan iemand mij vertellen of een werkgever zomaar de contractvoorwaarden in vast dienstverband mag veranderen?

Bedankt alvast.

Gr.
Sannie

Nasha 1st
Waarschijnlijk niet

maar ik zou hiervoor rechtshulp inschakelen....(vakbond, rechtsbijstandsverzekering)

bibi63
Is er sprake van een cao?

want dan kan het zeker wel. Als jij ooit in je contract had staan dat je 25 vak.dagen hebt, en een nieuwe CAO schrijft er 24 voor, dan worden het er 24. CAO gaat voor contract. Daarnaast kan een bedrijf ook eigen bedrijfsregels wijzigen. Als met instemming van bijv. OR is besloten dat bepaalde functies geen telefoonkostenvergoeding meer krijgen, dan kan dat wijzigen, ook al is dat ooit wel in je contract opgenomen.
Gr. Bibi

Nasha 1st
Zie hier
Nasha 1st
En hier
Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.