Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

mama van meisje met bril

mama van meisje met bril

20-09-2010 om 20:00

Verbaasd en daarom nieuwsgierig: Aansprakelijkheidsverzekering

Ik was erg verbaasd door onderstaande reactie, daarom ben ik heel erg nieuwsgierig naar jullie eventuele ervaringen, ik begin nml bijna aan mezelf te twijfelen: heb ik nou zo iets vreemds gevraagd ??
Het volgende was het geval, dochter kwam thuis van een kindervakantiewerk-week en haar bril was in 2 stukken gebroken: midden door. 'n Vriendinnetje was er per ongeluk met de elleboog tegenaan gestoten en als dat nét op de juiste plek gebeurt, tja...
We hebben de organisatie van de kindervakantiewerk-week gevraagd of ze misschien een verzekering hiervoor hadden: nee, helaas.
Vervolgens hebben we de kwestie aan ouders vriendinnetje doorgeseind met de vraag of ze het bij hun WA verzekering zouden willen doorgeven. Dit was op 11 aug. Reactie: we vragen het na de vakantie wel na bij de verzekeringsmeneer. Inmiddels hebben we nog 'n keer geïnformeerd en we kregen als reactie dat 'de verzekeringsmeneer' had aangegeven dat dit zo eenvoudig nog niet was: hij sprak over verklaringen in 2-voud en dan maar afwachten of de verzekering dit 'pikt'. Bovendien .... had hun dochter verteld dat zíj weer door iemand anders was geduwd en éigenlijk zouden we dus dáár naar toe moeten voor een schadevergoeding.
Ehm .... we betalen toch allemaal verplicht premie JUIST voor dit soort ongelukkige omstandigheden ?? of zie ik dit nou zo verkeerd ?

(Janneke67)

(Janneke67)

20-09-2010 om 20:15

Ik snap het soms ook niet.

Zul je zien dat je het straks nergens kunt declareren en het zelf moet betalen!? Verzekering die het niet zou pikken?? Dit is toch gewoon een gevalletje wa-verzekering. Snap het probleeem ook niet.

Ik had van de zomer ook een probleem met de verzekering. Ik had vocht in mijn dubbel glas van de tuindeur. Daar was van de winter een vogel tegen aan gevlogen en wij vermoedde dat daar het probleem in zat en dat het vocht daar een gevolg van was. Dit gemeld bij de glasverzekering. We kregen het niet vergoed omdat er geen scheur in de ruit zat?!!?!?! Al eens zoiets gehoord? De ruit was kapot (want anders kan er geen vocht inzitten) maar omdat de scheur niet zichtbaar was, kregen we het niet vergoed! Volgende keer dus even met een hamertje tegen aan tikken!! Belachelijk toch?!

mama van meisje met bril

mama van meisje met bril

20-09-2010 om 21:10

Niet te geloven janneke67

Van dit soort voorbeelden heb ik inderdaad wel vaker gehoord: koffiezetapparaat kapot en 'slechts' een forse smeullucht geroken ? Tja: had u vlammen gezíen, dan was het wél voor rekening van de verzekering geweest ...
Inbrekers op bezoek gehad zonder duidelijke sporen van 'braak' ? Helaas pindakaas.
Dieptriest.

mama van meisje met bril

mama van meisje met bril

20-09-2010 om 21:12

Bril 'n jaar oud

Oh ja: ze had de bril íets langer dan 'n jaar. De ziektekostenverzekering vergoedt 1x / 2 jaar.

dader

dader

20-09-2010 om 21:16

Zoon

Wij zitten aan de andere kant van het verhaal. Zoon heeft een duw gehad en is daardoor tegen een auto aangekomen. Wij meteen met het "slachtoffer" naar de verzekeringsmeneer. Onze verzekering wil niet uitbetalen omdat het niet de schuld van zoon is. Hij kende de ander niet, slachtoffer heeft nog geen geld gezien. Ik ging er ook vanuit dat de verzekering zou betalen, dat die ervoor is.

Terpi

Terpi

20-09-2010 om 21:17

Vreemd

Zo zie je maar hoeveel het kan verschillen per polis en/of maatschappij. Ik had dit jaar juist het tegenovergestelde, ik informeerde of er mogelijk eventueel een heel klein beetje optie was dat de telefoon van mijn zoon (door mij extra goed schoongemaakt namelijk in de wasmachine) onder mijn WA gedekt was ;) Ik had er bij voorbaat geen enkel vertrouwen in dat dit zou lukken dus. Welnee, dat was ook niet zo... maar ze konden me wel vertellen dat daarentegen de inboedelverzekering het wel dekte!
De moraal van het verhaal, vraag eens bij de verzekering wat er wel mogelijk is wanneer de ouders van het meisje niet verder mee wensen te werken?

Marieke-

Marieke-

21-09-2010 om 09:51

Leuk hè? verzekeringen?

Ik heb ook wel eens een akkefietje gehad met een buurmeisje en zoon-met-bril.
Wat ik niet begrijp is dat mensen niet de meest eenvoudige weg bewandelen: claim het bij je eigen verzekering en gaaf daar aan dat het een ongeluk is, veroorzaakt door een ander. Geef naam en adres op, en jouw verzekering gaat aan het werk om het bij de verzekering van de tegenpartij te claimen. Ook daar heb je de verzekering voor.

koentje

koentje

21-09-2010 om 10:15

Mama/meisje bril

Inbrekers op bezoek gehad zonder duidelijke sporen van 'braak' ? Helaas pindakaas.

nee, hehe. Dat vind ik nou niet zo raar. Zo kunnen ze toch niets beginnen tegen frauderende verzekeringsnemenden?

margje van dijk

margje van dijk

21-09-2010 om 11:13

Andere ervaringen

Niet dat ik een antwoord op MVMMB's vraag heb waarom mensen niet serieuzer hun WA-verzekering aanspreken, maar ik heb wel andere ervaringen qua verzekeringen.

Toen er in ons huis was ingebroken was de inbreker door een openstaand (piepklein) bovenlichtje op de begane grond gekropen. Geen sporen van braak. Wel veel weg. De verzekering heeft alles vergoed, tot en met de spullen in de auto (auto was ook weg), en uiteindelijk kregen we meer dan we dachten dat we recht op hadden.

Toen mijn middelste vorig jaar bij wijze van experiment het kunstgebitje (zo'n gedeeltelijk ding) van mijn moeder (wat in haar badkamer lag) in zijn mond had gestopt en er wat op had zitten bijten zodat het mijn moeder met geen mogelijkheid meer paste, heeft onze WA-verzekering hier 600 euro voor uitgekeerd (een nieuwe kostte 1000 euro). (Leuk grapje van middelste, nietwaar? - grmpf).

Dus in mijn persoonlijke beleving zijn verzekeraars helemaal geen inhalige schurken die nooit uitkeren.

Zelf heb ik trouwens wel eens 600 euro schade aan mijn buurman betaald omdat ik een miniem krasje op zijn auto had gemaakt. Netjes aangebeld met mijn verhaal, hij met de auto naar zo'n garage, en op basis van de offerte schadebedrag vastgesteld. Omdat mijn no-claim verliezen uiteindelijk duurder was dan 600 euro heb ik het zelf betaald. Het krasje heeft buurman nooit gerepareerd, het zit er nou nog op. En natuurlijk, het was mijn eigen schuld, maar ik krijg nog altijd een beetje jeuk als ik het krasje weer eens zie zitten (met veel moeite hoor).

Margje

Margje

Caro

Caro

21-09-2010 om 18:56

Hier wel oke!

Moest een keer oppassen op mijn 2 nichtjes. Heb ik met mijn naaldhakken leuk op hun parket staan dansen!! Ehhhhhhhhhhhhhh foutje hoor, zal het nooit meer doen.

Schade 1800 euro, zonder mopperen door mijn verzekering betaald!

Dus zus blij, vloer geschuurd en behandeld voor niks!!!

Gr Caro

p.s. of ik het volgende keer ( over een jaar of 10 ) weer wil doen. Duhhhhhhhhhhhhh dus lekker niet he!!

dynastie

dynastie

22-09-2010 om 10:17

Verplicht premie?

Verplichte WA is er alleen voor de auto, niet voor personen. Ik kan me voorstellen dat dit voor de verzekering nog niet zo eenvoudig is, wellicht valt het wel onder sport en spel-situaties of ongelukkige samenloop van omstandigheden. Dat vergoeden ze niet.

mama van meisje met bril

mama van meisje met bril

27-09-2010 om 22:29

Dankjewel

voor al jullie reacties.
Ik was even 'ondergedompeld' in de organisatie van Het Jaarlijkse Kinderfeestje' (standaard thuis en altijd te veel werk, maar wel leuk :)
Inmiddels is e.e.a. toch in gang gezet, na o.a. deze tekst in een mail van de andere ouders: 'Jij zet jouw versie op papier en mailt dit naar mij. Ik zal jouw verhaal schriftelijk bevestigen (mits natuurlijk juist verwoord, want ik hou dus niet van onwaarheden)'.
Je zou bijna gaan denken dat we er op uit zijn om de verzekering hoe dan ook te belazeren ... maar goed...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.