Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Vertaler engels

Waarschijnlijk heb ik op korte termijn een goede vertaler nederlands-engels nodig, voor een grote internationale klant van mij. Ik doe hun communicatie, maar ben geen vertaler. Ik zoek echt een goede vertaler, geen beun de haas die wel lekker engels spreekt, echt iemand met een degelijke achtergrond en een bedrijfje dat kan factureren met BTW en zo. Het zou gaan om regelmatig terugkerend werk.
Deze klant levert de helft van mijn omzet, dus ik wil niet met de eerste de beste aankomen. Maar ik weet zeker dat er hier wel iemand rondzwerft die aan de eisen voldoet of die iemand kent met een vertaalbureautje. Wie o wie?

Soort teksten?

Stoepkrijt, het is misschien handig om erbij te zetten om wat voor soort teksten het gaat en om welke volumes. In de (serieuze) vertaalwereld wordt uitgegaan van het native speaker-principe, ofwel vertalen naar de moedertaal toe. Jij zou dus idealiter een Engelse native speaker moeten hebben die vertaalt naar het Nederlands en het onderwerp van jouw teksten als een van zijn specialismen heeft.

Ik kan je daar zo niet aan helpen, maar ze zijn er genoeg. Succes!

Chris

Oeps, foutje

Een native speaker die vertaalt van het Nederlands naar het Engels, natuurlijk...

Chris

Stoepkrijt

Stoepkrijt

15-02-2010 om 13:15 Topicstarter

Ja, dat is handig

Het gaat om een bedrijf in de media branche. Ze hebben een website die moet worden vertaald en elke maand wordt er nieuws op die site gezet, dat dan ook moet worden vertaald. Daarnaast zijn er regelmatig folders en brochures te vertalen.

Linda Cook

Linda Cook

16-02-2010 om 22:13

Vertaler engels

Hallo Stoepkrijt,

Ik kreeg net een tip van een vriendin over uw bericht. Ik ben Engels en werk ruim 10 jaar freelance als vertaler/eindredacteur. Ik heb een eigen website website verwijderd door forumbeheer die een goed overzicht geeft van mijn werkzaamheden en klanten. Ik heb opdrachten uitgevoerd voor oa Ahold, Philips en de Stedelijk Museum. Ik ben nu een boek aan het vertalen voor KIT Publishers en de website voor Taxicentrale Amsterdam. Een gevarieerde portfolio dus, Je kan me ook op LinkedIn vinden.

Ik heb het deze week erg druk en ga volgende week met vakantie, maar zou evt daarnaar tijd hebben. Ben erg benieuwd naar de werkzaamheden.

Hoop spoedig iets te horen!

Vriendelijke groet,

Linda Cook

Stoepkrijt

Stoepkrijt

17-02-2010 om 15:37 Topicstarter

Fijn!

Ik heb maandag een bespreking bij mijn klant en dan hoor ik meer. Ik laat het je weten!

Linda Cook

Linda Cook

17-02-2010 om 22:37

Dat is goed. Wil je me dan mailen ipv via deze site, dan weet ik meteen dat ik een bericht heb. Bedankt alvast.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.