Home » Forum » Wacht al 6 weken op contract normaal

Wacht al 6 weken op contract... normaal?

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mir
Wacht al 6 weken op contract... normaal?

Vraagje...
Ik ben van baan verandert wat voor mij een enorme stap is.
Ik ga bij een grote zorginstelling aan de slag in een mooie functie en heb mijn huidige baan (waar ik prima naar de zin heb en al meer dan 10 jaar werk) opgezegd omdat deze instelling mij een heel mooi aanbod heeft gedaan plus mooi salaris. Het was geen gemakkelijke keuze.

Baan opgezegd en nu begin ik per 1 dec dus bij mijn nieuwe werkgever. Het arbeidsvoorwaardengesprek was 6 weken geleden. Ik heb nog geen contract ontvangen, paar keer gemaild en nu zeggen ze mij dat het nog 2 weken duurt.

Is dat normaal?????

Flavia
komt voor

Het komt vaker voor, mijn bedrijf heeft er ook een handje van, maar het is niet zoals het hoort.
Je mag verwachten dat je binnen 1 of 2 weken na je arbeidsvoorwaarden gesprek de eerste versie van het contract ter controle binnen hebt zodat eventuele wijzigingen voor het ingaan van je aanstelling geregeld zijn en je begint met een wederzijds getekend contract.

wat je ondertussen kunt doen: (van de FNV site)
Krijg jij de afspraken niet op papier?
Doe dat dan zelf. Schrijf op welke afspraken jullie gemaakt hebben en zet daar jouw handtekening onder. Vraag dan jouw werkgever om die brief te ondertekenen. Als je werkgever deze informatie niet schriftelijk wil geven of als de informatie niet klopt, dan is hij aansprakelijk voor de eventueel daardoor veroorzaakte schade.

Anna Z
Bij ons ook

Ik werk in een gerespecteerd ziekenhuis en bij ons gebeurt het ook. De HR-afdeling is onderbezet en vanwege het onderzoeksinstituut dat bij ons ziekenhuis hoort, heeft meer dan eenderde van de werknemers een contract van vier jaar. Dat betekent een heel groot verloop van personeel. HR weet dat het altijd wel goed komt met het contract, maar ze verwachten van buitenlandse postdocs dat die hun baan opzeggen, naar Nederland verhuizen zonder getekend contract. Heel vreemd.

Het komt vast goed met je contract maar het lijkt me wel eng om je baan op te zeggen zonder dat je een nieuw contract hebt.

bieb63
gaat hier ook zo hoor

Op een groot scholenbestuur, waar flink bezuinigd is op de medewerkers van de pers- en salarisadm. Moeten met een paar man een enorme bulk werk doen en vooral zorgen dat de medewerkers tijdig en een correct salaris krijgen. Dus ja die contracten zijn dan de sluitpost als er nog ergens een gaat te vinden is.
Zo zal het in de zorg wrs ook gaan.

Marit
Bij ons ook

Contract duurde paar weken. Maar heb wel de afspraken van het arbeidsvoorwaardengesprek op de mail gekregen. Ik heb ook niet eerder opgezegd dan dat dit zwart op wit stond.

Marit

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.