Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

stans verlinden

stans verlinden

13-10-2010 om 21:33

Wao en zw

Graag jullie licht over het volgende:

51 jaar, 35% afgekeurd. In zw terecht gekomen, inmiddels ontslagen. Gezondheid verslechterd, chronisch ziek, geen vooruitzicht op verbetering.
De zw loopt nu ongeveer een jaar. Hoe nu verder? De uitkering is niet veel soeps. Wao was al een schijntje, zw is maar een deel van een heel laag salaris.
Zw loopt inmiddels iets meer dan een jaar.
En nu? afwachten tot UWV oproept voor een herkeuring? Of zelf melden dat gezondheid is verslechterd?
Wat is financieel het beste?
Hoe gaat het verder? Werken gaat niet meer lukken.
Groet,
Stans

Zelf melden

Je moet toch sowieso veranderingen mbt je gezondheid en werk melden als je al deels in de WAO zit?

Kijk anders eens op de site van het UWV (formulier wijzigingen bv)

Hoe het zit met WAO en WIA weet ik niet, maar dat vind je vast terug op de site (en/of medeforummers die meer inside info hebben!)

Melden bij uwv

Als je gezondheidstoestand is verslechterd kan het zijn dat je WAO omhoog moet. Zelf melden bij UWV dus. Dat heet ook wel een Amber-melding (dit naar de wet waarin eea geregeld is). Het kan zijn dat de juiste formulieren op de site van UWV staan, en anders kan je even met UWV bellen (0900-9294, sofinummer bij de hand houden), je toegenomen arbeidsongeschikt melden per datum x (dus al meer dan een jaar terug) en de juiste formulieren opvragen.

Eigenlijk is het gek dat UWV hier niet zelf mee komt, want je nieuwe ziekte hoort daar vziw ook bekend te zijn, maar goed...

Groeten,

Temet

Elisa Gemani

Elisa Gemani

14-10-2010 om 20:10

Uwv

Je moet dit zelf zo snel mogelijk melden bij het UWV. Maar het hangt er helemaal vanaf of je ziekte samenhangt met de oorspronkelijke reden van je arbeidsongeschiktheid. Is dat niet zo, dan krijg je geen hogere WAO-uitkering en blijf je in de zw.
Overigens als je WAO-uitkering, evt. aangevuld met zw onder het sociaal minimum komt heb je recht op een toeslag. Je inkomen wordt dan aangevuld tot het voor jou geldende sociaal minimum uit de Toeslagenwet.
Ik zit in een vergelijkbare situatie. Voor meer info en de benodigde formulieren http://www.uwv.nl/particulieren/arbeidsongeschikt/WAO/Weer_WAO_bij_verslechterde_gezondheid/index.aspx

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.