Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Wat doe je tegen jobhoppen?

Ik heb een talenstudie gedaan, maar ben in de IT beland. Ben eigenlijk altijd om de 2-3 jaar van baan veranderd. Het werk begon me altijd al vrij snel te vervelen.

Ik ben nu bezig me te laten omscholen tot vertaler. Ik vraag me af of ik dit werk nu wat langer zal volhouden. Ik vind het tot nu toe geweldig, talen zijn echt mijn ding.

Ik hoop wel dat ik niet weer over een paar jaar dit werk helemaal zat zal zijn.

Zijn er hier meer mensen die het gelukt is op latere leeftijd werk te vinden die ze eindelijk leuk vonden?

Mamvantwee

Mamvantwee

24-03-2009 om 10:59

Relativeren

Liat, ik herken het wel, deels. Ik ben ook na een compleet andere studie in de ICT beland. De eerste jaren gedetacheerd, dus veel verschillende projecten en bedrijven, waardoor het lijkt alsof ik al die tijd één en dezelfde baan had, maar toch steeds wisselde. Dat zou een optie voor je kunnen zijn.

Ik werd de detachering zat en ben voor een andere baan gegaan. Dat heeft 2 jaar geduurd, en nu zit ik alweer een jaar op een nieuwe plek.

Ook hier merkte ik dat de eerste nieuwigheid eraf ging, ik ging alweer zoeken naar iets anders, maar deze keer kies ik toch voor een andere benadering: ik bedenk dat werk 'slechts' werk is, zekerheid en voorspelbaarheid hebben ook fijne kanten (de hele dag is beter te plannen, je hoeft niet altijd hard te rennen om jezelf te bewijzen, etc.). Daarnaast heb ik me binnen dit bedrijf bij een aantal werkgroepjes aangesloten, die zaken oppakken die niet direct met mijn functie te maken hebben: werkgroep groen ondernemen, brainstormen over verbetering van arbeidsvoorzieningen en tevredenheid, schrijven voor de nieuwsbrief, organiseren van uitjes, enzovoort. Daarmee maak ik het voor mezelf afwisselend.

Buiten het werk om kan ik nog zoeken naar mijn passie. Ik heb wat hobbies, waar ik sinds kort wat meer werk van maak (leuke woordspeling...), door op cursus te gaan, vaste afspraken buitenshuis waardoor ik niet geneigd ben om op de bank te ploffen en niets meer te doen. De energie die ik daarvan krijg, werkt door in mijn werk, merk ik.

Alles bij elkaar relativeert dat het belang van dé droombaan. Het kost mij veel energie om alleen maar vooruit te kijken, te dromen en te zoeken. Terwijl ik het hier en nu leuk kan maken voor mezelf.

Succes. Mamvantwee

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.