Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Anna3

Anna3

05-11-2010 om 12:28

Wat doen we met die woekerpolissen van aegon?

Mijn man maakt elke maand een niet misselijk bedrag over aan Aegon, een zogenaamd belastingvriendelijke verzekering voor later, waarbij heel erg veel kosten worden ingehouden.
Omdat we weten dat dat ontzettend dom is geweest - we willen niet weten wat het tot nu toe heeft gekost -, hebben we een enorme afkeer van om eens goed te onderzoeken wat we er het beste mee kunnen doen (afkopen, premievrij maken, toch de looptijd uitzitten). We worden al misselijk als we eraan denken.
De hele kwestie ergens diep in ons geheugen begraven is ook niet verstandig. Bovendien worden we er elk jaar bij de belastingaangifte wel weer aan herinnerd.
Dus mijn vraag: wie weet een goed, betrouwbaar, onafhankelijk financieel adviseur, die zich op uurbasis laat betalen, om ons te adviseren. Liefst omgeving Amsterdam.

Stichting verliespolis

Kijk eens even op Stichting Verliespolis, die zijn daar al jaren druk mee bezig.

Of kijk ook even op http://www.trosradar.nl/nieuws_detail/bericht/aegon-schikt-in-woekerpoliszaak/

Eigenlijk heb je al veel te lang aan struisvogelpolitiek gedaan. Wat je zou kunnen doen is kijken op je jaaroverzicht en dat terugvertalen in wat je al die jaren betaald hebt. Dan word je bijvoorbaat al droevig van en zou genoeg moeten zeggen.

Op het internet is er erg veel over te vinden, ook voorbeeldbrieven die je aegon kunt sturen hierover om in protest te gaan.

Je hebt een financieel adviseur echt niet nodig, dat kun je prima zelf. Scheelt je ook weer geld. Ga eens goed op het internet struinen, er is al ontzettend veel over gezegd.

Maar actie is nu wel snel geboden, want al die compensatieregelingen en onderhandelingen lopen nu al een tijdje.

MM.

MM.

05-11-2010 om 20:57

Niet afkopen

Het ligt eraan wat voor soort polis het is, maar vaak zit er een eis bij dat de looptijd minimaal 15 jaar is, anders vervalt het fiscaal voordeel. (Ik weet uit mijn hoofd even niet hoe dat precies zit.)
In dat geval is afkopen dus niet verstandig. Premievrij maken of een flink stuk minder inleggen tot het einde van de looptijd zou dan weleens beter kunnen uitpakken. Alleen, hoe reken je zoiets door? Ik zou het zelf niet kunnen.

Er zijn inderdaad relatief hoge kosten verbonden aan zo'n polis en de crisis van 2008 is er ook nog eens overheen gekomen, maar de koersen zijn sinds de bodem van maart vorig jaar alweer flink gestegen dus het uiteindelijke rendement KAN nog best meevallen, los van de compensatie. Daar hoop ik tenminste op want wij hebben hier ook een stuk of wat van die polissen in huis...

Groet MM

Afkopen

Is alleen interessant wanneer je polis nog niet zo lang loopt, een paar jaar ofzo. Niet langer dan 5.

Rosase

Rosase

06-11-2010 om 11:42

Blonde vraag

Wat is afkopen?

Is dat dat je je opbrengst tot nu toe opvraagt en evt ergens anders onderbrengt?

Wij zijn ook op verschillende fronten de boot in gegaan. Mijn mans ingelegde spaarloon is helemaal weg, opvragen ging niet want dat zou alleen maar geld kosten (bij Aegon). We hebben onze eerste aflossing van ons huis op deze wijze bij via een woekerpolis geprobeerd te financieren (andere maatschappij). Via een tussenpersoon is dat na een paar jaar gestopt en bij een andere maatschappij ondergebracht die dit op een andere wijze doet (zeggen ze zelf), iedere brief begint namelijk met: letop u heeft geen woekerpolis.... Dit was nog voordat heel die woekerpolistoestand begon en achteraf gezien was dat misschien nog wel de beste oplossing ooit. Blijkbaar is het een soort verzekering met een gezekerd eindbedrag en een plusje indien er nog iets leuks op de beurs gebeurt. En je kunt je wel voorstellen dat dat laatste de laatste jaren niet echt aan de orde is geweest. We hebben nu dus een lager opbrengst die zekerder is hoop ik. En mijn spaarloonregeling staat weer bij een andere maatschappij. Ik ben een jaar geleden gestopt met betalen (andere oorzaak) en krijg daar de laatste tijd steeds onduidelijkere brieven van.

Een ding weet ik zeker, dit gaan we anders doen. Zelf sparen? Banksparen? Levensloopregelen? Ik weet het nog niet. Wat ik wel weet is dat ik niet kan wachten om te beginnen met het opruimen van de zolder zodat ik al die polissen weer eens onder mijn neus heb en eens kan bekijken wat we nu echt hebben afgesproken en opgebouwd.

Wat een abracadabra is dat ook allemaal.

angel3

angel3

07-11-2010 om 18:37

Premie omlaag

Hup plus zoeken en kijken wat looptijd nog is. Dan informeren of premie omlaag kan dn wat consequentie daarvAN is. In algemeen
is door laten lopen goedkoper dan afkopen. Laat het voorrekenen. Dik6 heb er ook 1 .

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.