Home » Forum » Wat is een goed alternatief om aan extra verbouwingsgeld te komen

Wat is een "goed" alternatief om aan extra verbouwingsgeld te komen

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Beertje
Wat is een "goed" alternatief om aan extra verbouwingsgeld te komen

Beetje lange titel voor mijn vraag maar goed, het gaat om het volgende:

Wij hebben een koophuis, gewoon een rijtjeshuis, wonen er nu zo een 3,5 jaar. We hebben het huis al redelijk opgeknapt en zowel een voor- als een achtertuin aangelegd en hebben helaas geen budget meer voor overige verbouwwerkzaamheden. Wensen zijn er nog genoeg :-). We zien het ook als een investering voor de toekomst. De huizenmarkt trekt heus wel weer ooit aan (we zijn niet zo somber ingesteld) en dan kun je maar beter een mooi en af huis hebben mochten we het het willen verkopen. Voorlopig zitten we hier nog prima!

Onze hypotheek verhogen voor extra budget is helaas geen optie dus dat valt af. Maar wat is dan wel het voordeligste idee om aan extra geld te komen (denk aan 10.000 euro). Toch maar een lening? Maar wat voor 1 dan?

Helaas verder geen rijke familie-leden, een erfenis in het verschiet of nog een verstopte Rembrandt op zolder. Gaston rijdt ons huis ook maar weer steeds voorbij dus andere serieuze tips zijn best welkom :-)

Vic
Hmmm

Sparen, meer werken, krantenwijk? Of budgetverbouwen, wat zou je willen doen en wat kun je verzinnen om dat op een zo goedkoop mogelijke manier te doen?

bromvlieg
Geld lenen kost geld

het hangt ervan af hoe dringend de verbouwing is. Je gezin wordt voorlopig alleen maar duurder op termijn, lijkt mem ik zou als ik jou was geen extra verplichtingen aangaan.
Misschien een of twee jaar niet op vakantie en al jullie vakantiegeld apart zetten voor de verbouwing. En ook meer werken op een of andere manier.

Manda Rijn
Ja

eerst eens kritisch kijken naar dat wensenlijstje en dan goed alle mogelijkheden af gaan.

Hier ben ik vandaag bezig met weer de schuur, ik ben begonnen met een maatwerk offerte van ruim 4000 euro, maar als we zelf slopen en verwijderen scheelde dat al 600 euro, dus 3400. Ok mooi ding maar wel erg 'kostbaar'.

Vandaag komt de timmerman (die eerder goed werk heeft geleverd) een prijs maken om die prefab schuur te monteren met hardhouten balken en wat andere aanpassingen zodat het uiteindelijk ook maatwerk wordt.

ik denk dat we dan voor rond de 2500 euro klaar zijn.

Rosase
Tja

Er zijn natuurlijk slechtere doelen te bedenken om geld voor te lenen.

Toch moet je er wel vanuit gaan dat als je dat geld nu niet bijelkaar kunt sparen, de kans ook groot is dat het aflossen van je lening ook moeilijk wordt.

Verder is zelf sparen goedkoper dan geld lenen en rente betalen. Dus moet het nu? Of kun je nog wachten en het stukje bij beetje doen?

Voordeel van een doorlopend krediet is dat je je geleende geld naar eigen inzicht mag besteden en dus niet bij ieder bonnetje bij de bank moet aankloppen en op je knieën mag omdat je anders geen uitbetaling uit je bouwdepot krijgt. Maar goed dat is mijn persoonlijke ervaring. Wellicht dat er ook hele soepele meedenkende banken zijn. En zo ja, waar zijn die dan???? :-)

Manda Rijn
Waar denk je aan dan?

wat voor verbouwingen of vernieuwingen ?

Hier zijn we juist meer gaan aflossen (via hypotheek dus hogere rente dan bij de bank) en de nog openstaande dingen gaan versoberen, meer zelf doen, alles zelf betalen uit lopende inkomsten.

Als het echt nodig is zou ik de zomervakantie overslaan, dat scheelt hier snel 3000 euro voor 2 weken.

Sindbad's vrouw
Wat moet/mag er nog gebeuren.

Ik zou de afweging maken tussen wat MOET er nog gebeuren (oftewel wat gaat serieus geld kosten als het NU stuk gaat), en wat zou ik aangenaam/prettig/leuk/mooi vinden om te doen.

Wat betreft het stuk aangenaam/prettig/leuk/mooi aangaat, dat is heel simpel.
Daar kun je prima zonder leven, dus daar zou je voor kunnen gaan sparen.
spaar 5 jaar lang 100 euro, en je hebt na die 5 jaar 6000 euro op de bank staan.

Wat er nog MOET gebeuren is een heel andere zaak. Zie eerst helder te krijgen of het echt MOET, en of er alternatieven voor zijn.

Caitlynn
Inderdaad

Een doorlopend krediet kost veel geld, dus ik zou er goed over nadenken of het niet wijzer is om het even uit te stellen en voorlopig een maandelijks een bedrag opzij te zetten op een spaarrekening voor het onderhoud c.q. wensenlijstje voor je huis. Als het haast heeft, zou je daar ook jullie vakantiegeld en extra's voor kunnen gebruiken, zodat de benodigde som geld wat eerder beschikbaar is.

JansjeRommy
Niet somber

Je komt inderdaad niet somber over. Als ik eerlijk ben eerder lichtelijk naief. Ik zou flink bezuinigen en daarvan sparen en verbouwen en het idee van lenen voorlopig even uit je hoofd zetten. Zorgen voor meer inkomen en kijken hoe je de verbouwing goedkoper kunt doen is ook een aanvullende optie.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.