Home » Forum » Wat is mijn inkomen

Wat is mijn inkomen?

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Blondie
Wat is mijn inkomen?

Ik heb zojuist een leuke berg geld van de belastingdienst op mijn rekening gekregen. Kindgebonden budget. Heel aardig. Maar ik had al eens een berekening gedaan en gedacht dat ik daar geen recht op had. Ik heb puur gekeken naar het bedrag dat er op mijn jaaropgave staat. Maar waarschijnlijk kijkt de belastingdienst naar het verzamelinkomen of toetsingsinkomen? Dat zijn een aantal van de vage kreten die ik tegenkom op de site van de belastingdienst. Ik heb een soort blinde vlek voor dit soort dingen. Kan iemand mij uitleggen wat wat is en waar ik mee moet rekenen?

Vic
Belastingaangifte

Voor bepaling van je toeslagen kijkt de belastingdienst naar je verzamelinkomen uit je belastingaangifte, oftewel het inkomen uit werk en woning. Dat staat in het overzicht in het aangifteprogramma achter 'verzamelinkomen'.

Blondie
Klopt niets van

Bedankt Vic! Helemaal duidelijk.
Alleen heb ik vandaag van de belastingdienst een brief gekregen over het reeds gestorte kgb. En daar staat het toetsinginkomen in. Maar daar klopt volgens mij niets van. Mijn toetsingsinkomen volgens deze brief is ongeveer de helft van mijn totale jaarsalaris. Ik heb geen zin om alles nu te gaan uitrekenen, dat komt wel als ik in februari mijn jaaropgave heb gekregen. Ik hou in mijn achterhoofd dat ik het misschien volgend jaar weer terug moet geven. En als dat niet het geval is dan is het ook nog vroeg genoeg om zorgtoeslag aan te vragen, want daar zou ik dan ook recht op hebben.
Hoe zat het ook alweer? Leuker, makkelijker?

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.