Home » Forum » Wat zijn onze rechten

Wat zijn onze rechten?

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
scrappertje
Wat zijn onze rechten?

Mijn vriend heeft ander werk gevonden. Op zijn huidige werk staat hij in de -22 en volgens de dokter is dat niet goed voor zijn hoge bloeddruk dus vandaar dat hij een andere baan heeft geaksepteerd. Nu wil het zo zijn dat hij nog 30 snipperdagen heeft en die wil hij inzetten (opnemen) zodat hij eerder weg kan.Hij heeft officieel 2 maanden opzegtermijn. Maar daar neemt zijn baas geen genoegen mee, maar hij is toch baas over zijn eigen uren? Hij mag toch zelf weten wat hij met zijn dagen/uren doet? Bovendien als hij ze uit laat betalen dan gaat er 55% belasting vanaf dus daarom wilde hij ze opnemen. Nu heeft mijn vriend gezegd dat hij ze dus gewoon opneemt en nu dreigen ze met zijn salaris niet uitbetalen omdat hij dan werk zou weigeren maar het zijn zijn eigen uren!!! Wie heeft er tips

M Lavell
Vakantiedagen alleen met toestemming

De baas is de baas over het moment waarop vakantiedagen worden opgenomen. Je kunt dat als werknemer niet zelf beslissen. Vriend zal de opzegtermijn uit moeten zitten.
Groet,
Miriam lavell

scrappertje
M lavell

Ok,er is sinds vandaag een conflikt ontstaan wat het onmogelijk maakt voor mijn vriend om nog te gaan werken daar. Dus toen zeiden ze ok dan neem je op staande voet ontslag en betalen we je dagen uit. Hij heeft nu 7 dagen salaris nog te goed omdat ie nog 7 dagen heeft gewerkt tot aan vandaag maar hun zeggen dat ze dat niet uitbetalen.Dat kunnen ze toch niet maken? Daar heeft ie toch voor gewerkt?

scrappertje
Joyeux

Helaas kan hij niet meer kijken in het cao want hij gaat er niet meer heen maar we gaan dit wel heel goed uitzoeken!

M Lavell
Voor de volgende keer

Ik heb niet veel verstand van arbeidsrecht maar ik vrees dat je vriend zijn eigen glazen heeft ingegooid en dat hij hartstikke blij mag zijn dat hij zonder verder gedoe weg mag.
Voor de volgende keer: laat hem eerst eens informeren naar wat zijn rechten zijn voordat hij op zijn strepen gaat staan.
Ik zou onder de deze omstandigheden geen moment durven piepen over die zeven dagen salaris. Hij mag misschien wel blij zijn dat hij geen rekening gestuurd krijgt.
Maar goed, wie ben ik. Misschien is er iemand die optimistischer is.
Groet,
Miriam Lavell

sinas
Ik vrees

dat dit hem ook zijn WW gaat kosten. zelf ontslag nemen = verwijtbaar werkloos. En dat alleen maar om vakantiedagen, niet zo heel slim eigenlijk.

scrappertje
Sinas

Nou hij had al n andere baan daar begint hij donderdag, want hij gaat natuurlijk niet ontslag nemen als ie nog niks anders heeft in deze tijd! Inmiddels contakt gehad met advokaat en volgens hun mag je zelf weten wat je met je dagen doet, die mag je gewoon gebruiken om eerder weg te gaan. Word vervolgd

M Lavell
In het algemeen niet

"Inmiddels contakt gehad met advokaat en volgens hun mag je zelf weten wat je met je dagen doet,"
In het algemeen niet, zie http://www.juristenteam.nl/simplesteps/projecten/site/website_juristente...
Opnemen vakantiedagen bij einde dienstbetrekking

Heb je op het einde van het dienstverband nog vakantiedagen openstaan, dan moet je werkgever deze dagen uitbetalen. Wil je deze dagen opnemen, dan zul je hierover overleg moeten voeren met je werkgever. Over dit laatste punt willen de werknemer en de werkgever nogal eens van mening verschillen. Een werknemer wil graag eerder weg door zijn vakantiedagen op te nemen. Aangezien de meeste werknemers slechts een opzegtermijn hebben van een maand, geeft de werkgever vaak niet graag toestemming om zijn resterende vakantiedagen op te nemen. Het is vaak moeilijk voor de werkgever om op korte termijn een vervanger te vinden. De werkgever kan je dan ook weigeren de resterende vakantiedagen op te nemen. Dit betekent dat er niets anders op zit dan dat je de dagen krijgt uitbetaald."
Maar misschien geldt er een bijzondere cao regel op het werk van je vriend.

Groet,
Miriam Lavell

sinas
Slechte advocaat

zie posting Miriam. Fijn dat hij alweer een andere baan heeft dan, nu maar hopen dat hij daar de proeftijd doorkomt, anders zie mijn posting van daarnet.

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.