Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Pluisje

Pluisje

28-09-2017 om 10:11

Wel of geen studie gaan volgen

Goedemorgen,

De titel zegt het al..zal ik wel of geen studie gaan volgen. Het zou gaan om een volledige (dus minimaal 4 jaar) HBO opleiding in deeltijd. Het zou dus een thuisstudie gaan worden. Ik heb nog 2 kleine kinderen, waarvan er één al wel naar de basisschool gaat. Zelf heb ik al heel wat jaren een eigen schoonheidssalon naast ons huis. Dit doe ik overigens met erg veel plezier en is ook praktisch met kinderen. Toch blijft ergens wel een hogere opleiding steeds weer voorbij komen in mijn hoofd. Mocht ik deze opleiding gaan doen, dan betekent dat, dat ik met mijn schoonheidssalon zal moeten stoppen (dit is geen twijfel, dat is echt niet haalbaar in combinatie met deze volledige studie en kids/gezin).
Maar dan komt ook wel de angst. Ga ik dan niet iets afbreken wat niet meer terugkomt en ik dit ook echt wel met plezier doe. Als ik deze studie heb afgerond ben ik halverwege 40..dat speelt ook mee, ga ik nog wel een leuke baan vinden..ook vraag ik me af of ik me al die jaren week in week uit er wel toe kan blijven zetten (ik ben geen afhaker, dat weet ik wel van mezelf)

Ik hoor graag van jullie en misschien iemand die in een soortgelijke situatie zit of heeft gezeten.

Alvast bedankt!

Niki73

Niki73

28-09-2017 om 10:37

Beter nu dan later

Ik neem aan dat je gekeken hebt naar de kans op werk op dat terrein? Nu (over 4 jaar) zijn je kansen op de arbeidsmarkt, wat leeftijd betreft, nog groot. Als je het over 10 jaar pas doet, zijn je kansen flink gedaald.
Praktische zaken zijn altijd op te lossen: meer BSO, altijd koken voor 2 dagen, meer oppas, eventueel zelfs een studieplek buitenshuis.

Ik zou zeggen: doe het! Niet geschoten is altijd mis. Als je echt geen werk vindt, kun je daar weer aan de slag als schoonheidsspecialiste. Maar als je het niet geprobeerd hebt, hou je vast spijt.

Dees

Dees

28-09-2017 om 10:51

schipperen

Oei, dus eigenlijk heb je het nu naar je zin maar knaagt er ook iets. Pff dat is lastig.

Is het mogelijk zelf de snelheid van studeren te bepalen en eventueel je schoonheidssalon iets in te krimpen? Dan doe je langer over je studie maar kun je wel je klantenbestand nog aanhouden.

Is het er een mogelijkheid de opleiding te doen in combinatie met een baan, zodat je nu alvast een baan kunt zoeken en zodra je die hebt kunt starten met je opleiding zodat je wat meer "vastigheid" hebt.

Li

Li

28-09-2017 om 11:58

Avondstudie?

Heb ik gedaan, met fulltime baan en baby (die gelukkig veel sliep). Ik werk nog altijd met veel plezier in die branche.

O ja, en kijk eens naar de Open Universiteit! Geen vooropleiding nodig.

Guppie

Guppie

07-01-2018 om 20:38

Reden opleiding.

Waarom wil je een hogere opleiding? Omdat je dat niveau aankan of omdat je echt een bepaald werkveld wil doen, of wil je meer buiten de deur werken? Zelf heb ik mavo en mbo, terwijl ik qua denkniveau wel hbo heb. Volg nu cursussen op alternatief gebied en hoef ook niet zo nodig hbo te hebben.
Als je een richting zou kiezen die te combineren is met het vak van schoonheidsspecialiste, bijvoorbeeld massage, gesprekstherapie, iets wat je ook vanuit huis kan doen ofzo dan hoef je minder te kiezen. Als het een totaal andere richting is, of kantoorwerk, dan zou je je huidige werk moeten stoppen.

Ben benieuwd of je het nog bent gaan volgen, ik zit in soortgelijke situatie en vind het moeilijk de knoop door te hakken😊

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.