Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Welke betaalrekening?

Ik kreeg twee brieven van 'mijn' Rabobank. De eerste is dat het kantoor in mijn dorp gaat sluiten en de tweede is dat de kosten van telebankieren en pas etc weer gaat stijgen.

Vooral van dat laatste word ik een beetje opstandig. Een goed moment om over te stappen. Ik heb even bij de website van triodos gekeken en gezien dat ik daar al een stuk goedkoper uit ben. Het duurzame karakter van triodos is mooi meegenomen.

Heeft iemand nog meer suggesties/ervaringen over voordelig bankieren?

Tijgeroog

Tijgeroog

24-11-2009 om 10:04

Asn

Wij zijn net overgestapt naar de ASN-bank. Het duurzame karakter vonden wij ook een voordeel, is ook geen dure bank en bovendien krijg je nog een kleine rente over het geld op je betaalrekening.

Inderdaad triodos of asn

Ik heb bij beide een rekening. Bij ASN een spaarrekening en bij Triodos een betaalrekening. Triodos bevalt goed, gemakkelijk internetbankieren en niet zo duur als bijv. ABN of Rabo (waar we de en/of hebben lopen). Nadeel van Triodos vind ik persoonlijk dat ze nog niet zijn aangesloten bij Ideal. Dat kan onpraktisch zijn als je veel betalingen op internet doet.

Van ASN weet ik dat ze ook een betaalrekening met betaalpas hebben, maar heb daar dus geen ervaring mee.

Chris

amk

amk

24-11-2009 om 13:47

Asn

Ik heb beiden, ben begonnen bij triodos maar dit jaar overgestapt op ASN. De reden de meeeeeega trage verwerking van betalingen bij Triodos.
Een geldopname via een pinautomaat zie je regelmatig pas de volgende werkdag in het overzicht verwerkt.
Bij ASN is dat real-time. Hetzelfde dus voor andere betalingen.

Bij ASN krijg je over je tegoed op je betaalrekening rente, bij Triodos niet.

Pas etc is bij ASN goedkoper

Rentes op spaarproducten zijn ook iets hoger bij ASN.
Daarentegen communiceert Triodos iets duidelijker.

Als het om een keuze tussen ASN en Triodos gaat: ASN

Hé, is asn verbeterd?

Wij hebben nu sinds een aantal jaar al onze bankzaken bij triodos ondergebracht. Juist vanwege het duurzame karakter. Toen hebben we ook naar asn gekeken, maar deze viel af, omdat je alleen een vast bedrag kon pinnen. Blijkbaar is dit veranderd.
Als je een rekening van Triodos hebt, kun je bij de Rabobank 1500 euro per dag opnemen. Dit vind ik handig bij grote uitgaven. Kan dat bij ASN ook?
Idd is een nadeel van Triodos dat je (nog?) niet kunt betalen met iDeal, en dat het een werkdag duurt, voordat je je betalingen online kunt zien. Verder zijn we wel tevreden, bovendien ontvangen we nog steeds een hogere rente dan bij ING (waar we eerst klant waren).

Heb even op de website van asn gekeken

Bij asn kun je max. 1000 euro per dag opnemen bij de sns-bank.
De kosten van ASN zijn iets hoger, nl. 18 euro voor de 1e rekeninghouder, en 12 euro voor de 2e (triodos 13.75 euro per rekeninghouder per jaar).
Geld pinnen en betalen in niet-euro landen is bij Triodos gratis (misschien wel een koersopslag?), bij ASN betaal je hiervoor kosten.
De voordelen van ASN vind ik iets minder dan ik eerst gedacht had naar aanleiding van het bericht van amk. Maar ik hou het in mijn achterhoofd, en misschien stap ik nog eens over.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.