Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Karen

Karen

13-11-2018 om 18:10

welke carriereswitch?

Ik ben net 50 geworden. Heb een burn out achter de rug en krijg weer zin om aan de slag te gaan. Vanaf m'n 18de werk ik in de gezondheidszorg op HBO niveau. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd. Zowel vakinhoudelijk als op andere terreinen. Wel allemaal met een dienstverlenend karakter.
Ik zit wel eens te mijmeren over iets heel anders. Maar wat?

Daarom ben ik benieuwd of en wat voor carrière switch jullie gedaan hebben en hoe dit uitpakte. Ben gewoon benieuwd naar ervaringen.

Fien

Fien

13-11-2018 om 21:46

Medisch

Ik was ook verpleegkundige en ben na tien jaar in t ziekenhuis aan het bed werken tandarts geworden. Geen moment spijt van gehad. Heb een eigen praktijk, verhuur mijn stoel twee dagen in de week, dat levert me geld op, en werk de zaterdagochtenden als de kinderen toch sporten.

Er zijn zoveel beroepen, als je echt wat anders wil kun je naar een carrierebeurs gaan, daar doe je misschien inspiratie op.

juf Ank

juf Ank

13-11-2018 om 22:03

misschien

Kun je je nog omscholen om leraar gezondheidszorg en welzijn te worden.

@Emma

@Emma

13-11-2018 om 23:28

mbi

kijk eens in het mbo. Wat Juf Ank zegt, er is best werk en je kunt je kennis en ervaring gebruiken voor iets nieuws. Tegelijk leren op afstand of parttime voor een lesbevoegdheid kan ook.

Mijntje

Mijntje

14-11-2018 om 10:36

Als begeleider in een woongroep met mcg kinderen of volwassenen. Dat is wat kleinschaliger/huiselijker dan in een ziekenhuis.

wat wil je wel, wat wil je niet?

Je hebt het over iets heel anders, maar als je iets wil dat niet in lijn ligt met wat je al kan, dan is het de vraag of je daar een boterham in kan verdienen. Wat toch meestal wel het doel is van werk (als je het alleen voor de zelfontplooiing doet, kan je je immers ook op vrijwilligerswerk storten). Als je grote talenten/vaardigheden hebt buiten je vakgebied en er ook nog eens vraag naar die vaardigheden is, dan kun je iets heel anders gaan doen en daar ook nog eens geld mee verdienen. Zit dat er niet in (in die positie zit ikzelf bijvoorbeeld) dan is iets *heel* anders misschien geen haalbare kaart en moet je je richten op iets dat in elk geval raakvlakken heeft met je oude vak.

En dan is denk ik met name de vraag: waar wil je nu vanaf? Wat maakt dat je weg wilt waar je nu zit? En, vergelijkbaar daarmee: wat heb je tot nu toe gemist en is dat ergens anders wel te vinden?

Zelf solliciteer ik nu ook naar banen die wel raakvlakken hebben met mijn werk maar soms zijn die raakvlakken maar klein, en helaas, dan word ik toch gewoonlijk afgewezen omdat er kandidaten zijn met een cv dat beter aansluit bij de functie. Rot voor mij, maar helaas maar al te begrijpelijk vanuit het perspectief van de werkgever
Ik wil wat anders omdat ik aan de ene kant te weinig verdien en aan de andere kant gewoon wel eens iets anders wil proberen nu het nog kan. Aan dat eerste probleem kan ik waarschijnlijk wel wat doen door sterk vergelijkbaar werk te gaan doen op een andere plaats. Maar dat wil ik niet, ik wil ook wat anders gaan doen dan ik tot nu toe heb gedaan. Dat schiet nog niet echt op.

Alleen: ik ben jurist en daar zijn er nogal veel van. In de gezondheidszorg zijn tekorten, dat werkt in je voordeel.

Groeten,

Temet

Evenzo

Evenzo

14-11-2018 om 11:33

Bij ons

Zoeken ze veel nieuwe mensen
Met zorgachtergrond
Kijk es op www.ciz.nl

Lou

Lou

14-11-2018 om 11:37

Oriënteren

Aan verhalen over de carrièreswitches van anderen heb je denk ik niet zo veel. Je kunt je beter goed oriënteren op basis van wat jij zelf wil en kan. Aansluitend bij Temet: wat vind je wel en niet leuk in je huidige werk? Vul eens een testje in, kijk eens naar vacatures of je hart ergens sneller van gaat kloppen. En dan: is het haalbaar, voldoe je aan de voorwaarden of kun je daar binnenkort aan voldoen?

Mijn enige carrièreswitch was trouwens van een baan naar een zzp-bestaan. Het werk is hetzelfde, ik ben al mijn leven lang tekstschrijver. Daar zijn er ook heel veel van, een baan zou ik niet meer willen maar zou ook niet makkelijk te vinden zijn.

Karen

Karen

14-11-2018 om 15:14

Oke

Met het risico op herkenning zal ik wat concreter zijn. had al een gelegenheidskick gebruikt.

Eerst dank voor jullie reacties.
Grappig dat docent Zorg en Welzijn genoemd wordt. Ben ik al
Ik ben verpleegkundige - al 30 jaar. Heb verschillende specialistische opleidingen gedaan en gewerkt in verschillende specialismen/ ziekenhuizen. Op het moment werk ik op een fijne plek waar ik nog wel 15 jaar werken kan. Maar ik vind zoveel verschillende dingen leuk. Heb ook opleiding gedaan op therapeutisch vlak. Ook in horeca gewerkt.

Door de burn out ben ik mij wel af gaan vragen waar ik energie uithaal. Dat is toch wel vaak werk. Ik hou van mensen. Werk graag met anderen maar ben ook graag op mezelf. Ben graag buiten. Hou van reizen. Ik denk er wel eens over om voor mezelf wat te beginnen. (coaching?) Toen ik als zzp er docent/ trainer was miste ik na verloop van tijd collega s. De zelfstandigheid vond ik wel weer echt fijn.
Ik heb wel wat ideeën maar ook enorm koudwatervrees. Waar ik voorheen zomaar begon aan iets, onbevangen denk ik nu meer na. Idioot misschien maar ik moet meer kiezen denk ik. Heb niet meer een heel leven voor me waar ik van t een naar t ander kan springen. Dit weerhoudt mij denk ik om keuzes te maken en tzt stappen te zetten.
Ben ook meer bang om spijt te krijgen. Nu ik er nog eens over nadenk was dat de reden dat ik ervaringen vroeg van anderen. Welke afweging maakte je? Hoe is het verlopen? Hoe beviel evt. je zzp schap? Heb je spijt? Wat zou je anders gedaan hebben?

Temet; dat van die raakvlakken begrijp ik. Het is niet makkelijk om ergens tussen te komen als er anderen zijn met een passend cv. Ik heb verschillende hbo opleidingen gedaan , inderdaad in een sector waar werk is, en denk dat het voor mij makkelijker is om er tussen te komen.

Ik ga me nog eens bezinnen op wat ik wil, en alle diepzinnige vragen.

Oregano

Oregano

15-11-2018 om 13:48

Keuzes

Hoi Karen,
Ik heb niet direct een advies. Ik zit momenteel in hetzelfde proces van keuzes maken en knopen doorhakken na burnout. Het begint te kriebelen net als bij jou. Ben 25 werkzaam in de zorg ook HBO, als maatschappelijk werker/ggz agoog. Hoe ik het momenteel doe is vacatures doornemen en kijken wat me energie kan geven en waar ik weer met plezier aan het werk kan gaan. Dus voor mij is dat een andere doelgroep maar wel in de zorg. Heb ook gedacht aan heel iets anders maar dan krijg ik daar geen beeld bij. Coaching opleiding leek me ook leuk maar er zijn al zoveel coaches..
Bij mij gaf het lucht toen ik merkte dat ik het vak nog zeker leuk vind en ook goed in ben maar dit ook met een andere doelgroep zou kunnen.
Ik wens je veel wijsheid en moed om knopen door te hakken ( is niet zo makkelijk als je 50+ bent merk ik ook ; ).

Knofje look

Knofje look

15-11-2018 om 23:42

De dromenboekschriivers

Zullen het me niet in dank afnemen dat ik het vraag maar hoe belangrijk is inkomen in dit verhaal? Als dat niet heel veel uitmaalt kun je prima bv beginnen als coach en kijken of het wat wordt. Als je die ruimte niet hebt zou ik toch anders kijken.
Ik weet dat het niet mee mag tellen maar ja...

waarom niet?

"Ik weet dat het niet mee mag tellen maar ja..."

Zou niet weten waarom dat niet mee mag tellen. Sterker nog, ik denk dat het voor de meeste mensen mee moet tellen. Tenzij ze graag kennis willen maken met de schuldhulpverlening natuurlijk...

Groeten,

Temet

Karen

Karen

19-11-2018 om 10:28

Natuurlijk

is inkomen van belang. Daarom zou ik eerst m'n huidige baan aanhouden. En dan ernaast wat voor mijzelf willen beginnen.
Of een andere werkgever maar dan moet 't toch wel minstens 20 uur zijn. Wil best financieel inleveren maar wel zicht hebben op een acceptabel inkomen. Ik heb niet het idee dat financiën me nu heel erg beperken in m'n zoektocht.

Oregano; ik denk er ook over om binnen m'n vakgebied wat anders te zoeken. Keuze genoeg. Vooralsnog word ik er nog niet erg blij van. Weet niet goed wat dat is. Misschien omdat ik ergens wel besloten heb voor mezelf wat te beginnen- maar nog niet durf. Zoals jij zegt; coaches zijn er al zoveel. Dat is een feit. Ik twijfel of ik mij hierdoor moet laten weerhouden of dat ik met een steengoed concept moet komen.

Ik baal ervan dat ik nu zo twijfelend ben waar ik voorheen vlot de knoop doorhakte en vol enthousiasme me ergens in kon storten.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.