Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

twijfelkont

twijfelkont

09-03-2012 om 11:00

Werk zoeken

ik werk op dit moment 32 uur, ideale tijden en dicht bij. 2 kinderen, en mede daardoor flink druk. Mijn werk kan heel leuk worden als ik nog 1 stap doorgroei maar dat kan nog jaren duren. Op dit moment (en ook als ik die stap maak) kost mijn werk me ontzettend veel energie, en langzamerhand merk ik dat mijn reserves op raken. het is een baan waarbij mensen alleen maar fouten zien/zoeken en heel veel om details gaat, zo frustrerend.

kortom tijd om een nieuwe baan te zoeken. Maar ik vind het zo moeilijk. ik heb net een recruiter van een ander bedrijf hier in de buurt gesproken, en die is erg enthousiast. Of ik alstublieft mijn cv wil sturen en ja part time is bespreekbaar.

maar ik blijf zo twijfelen, zie die leuke baan in de toekomst bij mijn huidige bedrijf, waar ik ook veel leuke collega's heb. ik vind het zo moeilijk om echt de stap te zetten om te gaan solliciteren. om echt weg te gaan, en wat ik nu heb achter te laten. bang om toch spijt te krijgen.
ik weet ook nog niet 100% wat ik wil doen bij andere bedrijven, en daar kom ik denk ik alleen maar achter door te gaan praten met ze. maar voor mijn gevoel ben ik er niet aan toe, vind het zo moeilijk. kan iemand me een trap onder mijn achterste geven?

Trap

Een tijd geleden hoorde ik van een vriendin dat haar partner, die op dat moment bij de dienst gemeentebelastingen werkte, zo af en toe solliciteerde op een andere functie. Niet omdat hij wanhopig wegwilde, maar misschien was het wel interessant, en bovendien kon hij zo ook weer eens zien wat zijn marktpositie was.

Solliciteren is niet alles of niets. Gewoon doen, gewoon praten, gewoon kijken of het wat lijkt. En als je denkt: goh, aardig, maar eigenlijk wil ik toch liever doorstromen op mijn huidige werkplek, dan kan je je vergevorderde procedure ook gebruiken om op je eigen werk de boel onder druk te zetten. Je kan voorleggen aan je leidinggevende dat je een overstap overweegt wegens gebrek aan doorgroeimogelijkheden, en of er misschien concrete afspraken te maken zijn over doorgroei op korte termijn. Weten ze meteen dat ze je niet als vanzelfsprekend moeten beschouwen.

Zo, genoeg getrapt :-)?

Groeten,

Temet

Anders

Anders

09-03-2012 om 16:17

Ik zou...

Ik zou never nooit niet blijven hangen in een baan die mij niet bevalt omdat er ooit op termijn een doorgroeimogelijkheid voorbij komt. En andere bedrijven hebben ook doorgroeimogelijkheden.

(Illustratie: in september geen vaste aanstelling na 3 tijdelijke contracten vanwege bezuinigingen. Ik zag het somber in. Was binnen drie weken weer aan de bak, heb leukere collega's en ze hebben mij net deze week gevraagd of ik afdelingsmanager wil worden terwijl ik nul leidinggevende ervaring heb en ik helemaal nog niet bezig was met doorgroeien.)

Doorgroeien

Dan denk je dat je een goed doorstroomprofiel hebt en ineens is de functie die je op het oog hebt en waar je naartoe werkt uit het organisatieplaatje verdwenen. Dat niet alleen, maar omdat iedereen ook vond dat ik die kant uitging werden andere functies mij niet meer aangeboden en kwam ik zonder functie te zitten na een reorganisatie. Dat had ik dus.:-)

Wel solliciteren

Wel solliciteren maar op je werk het stil houden. Als ze je willen hebben kan je altijd nog:"Nee, dank je wel" zeggen.

twijfelkont

twijfelkont

11-03-2012 om 21:18

Hmm

dank voor jullie reacties.

Temet het was geen trap, eerder een zacht tikje :-) ik weet dat solliciteren vrijblijvend is en ik weet dat het echt moet want ik kan niet veel langer meer zo doorgaan...maar ik vind het een erg grote stap om te maken. het kostte me afgelopen weken al veel tijd (en energie) om mijn cv te updaten en dit weekend om een goede brief te schrijven want... ik heb net mijn brief gestuurd!!! ik vind het echt doodeng, ook al zit ik nergens aan vast en hoef ik niets te doen.

ik denk dat het meer is dat ik weet dat in mijn huidige bedrijf een baan is waar ik heel veel jaar uitdaging kan vinden, een functie die ik -tig jaar leuk kan vinden. maar nu nog niet, zeker niet. en ik vraag me af of ik een dergelijke functie ergens anders kan vinden.
dit jaar word ik 40, over een paar jaar kom ik op een leeftijd dat switchen van baan niet zo makkelijk meer is. dan moet je toch ergens in een bedrijf zitten waar je dan nog de rest van je werkende leven een leuke baan kunt vinden. hebben jullie die zorg niet?

overigens hou ik het zeker stil op mijn werk dat ik rond kijk, lijkt me niet verstandig om dat nu al te zeggen. het is niet het geval dat als ik een andere baan heb, ze me opeens die andere functie aan gaan bieden.

maar goed, ik heb mijn eerste brief verstuurd en nu is het afwachten :-s

Zo erg is het nou ook weer niet

"dan moet je toch ergens in een bedrijf zitten waar je dan nog de rest van je werkende leven een leuke baan kunt vinden. hebben jullie die zorg niet? "

Zo dramatisch is het volgens mij nou ook weer niet. Als je op latere leeftijd werkloos bent en zeker als dat al enige tijd zo is, dan is het lastig weer aan het werk te komen. Maar volgens mij is overstappen een heel ander verhaal. Zeker als je op een vergeljikbare functie solliciteert. En het verschilt per baan. Ik zal nooit vergeten hoe bij een kantoor waar ik werkte een juridisch secretaresse gedeeltelijk met ontslag moest. Ze was éen hoopje ellende: wie zat er nu nog op haar te wachten? Nou, daar kwam ze rap achter: éen bezoek aan een gespecialiseerd uitzendbureau en ze kwam als herboren terug, want ze werd met rode loper en open armen ontvangen. Weet niet meer hoe oud ze was toen, maar de 40 al zeer ruim gepasseerd.

Kortom: het hangt maar van de omstandigheden af. Dus de keuze die je nu maakt is ook niet in steen gebeiteld.

Succes met solliciteren!

Temet

Je bent op zoek naar zekerheid

en die is er niet. Niet de zekerheid dat een andere baan inderdaad leuk is, dat je daar fijne collegas krijgt en dat je daar door kan groeien tot je pensioen.
Maar wat je nu hebt is ook niet zeker! Die baan binnen je eigen bedrijf is ook nog niet voor jou! Je schrijft dat dat nog een paar (2, 3,5 ?) jaar duurt. In die tijd kan er veel veranderen. De functie kan vervallen, de afdeling gesloten of verkocht worden, de functie komt te vroeg vrij en jij bent nog niet gekwalificeerd en daarna blijft de functie weer 10 jaar bezet, of er ze willen daar geen interne kandidaat, of je eigen manager wil je niet laten gaan, of ze willen je daar niet hebben... Of wel, en de functie is toch niet zo leuk en uitdagend als jij nu denkt dat hij is.
Begrijp me niet verkeerd, het is een goed idee om een andere functie te ambieren, maar denk niet dat als je blijft alles vanzelf goed komt met de tijd, en dat ergens anders verder gaan onzeker en dus minder is.
Succes en durf!
Algebra

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.