Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Zusniet

Zusniet

28-04-2011 om 21:45

Werkdruk 2

Door omstandigheden is de hoeveelheid werk die er iedere dag op mijn stapeltje bij komt meer dan de hoeveelheid die in een gewone werkdag weggewerkt kan worden. De hoeveelheid werk en ook de hoeveelheid moet gisteren af neemt rap toe. Ik werk graag en heb 'n groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ik voel de druk toenemen, probeer niet overhaast te werken want fouten kan ik slecht tegen (en zorgt voor nog meer werk) maar ben nu 8 uur per dag in de vijfde versnelling. Er is op korte termijn geen verbetering te verwachten en dus zal ik zelf beter moeten leren omgaan met de omstandigheden. Maar hoe doe ik dat? Iemand tips?

Beste zusniet

Wat denk je zelf....
Vlucht weg en nee, ik doe echt niet negatief; ik had precies hetzelfde. Vandaag óf morgen klap je in; één van de gevoeligheden voor opbranden is een groot verantwoordelijkheidsgevoel én perfectionister.
Ik vind het tegenwoordig echt niet normaal, ik zie het ook bij vacatures; een baan voor 40 uur/taken; 60 uur. Wanneer stopt deze tendens eens????

Zusniet

Zusniet

28-04-2011 om 23:10

Ella

Helaas, weggaan is geen optie. Ik ben op 'n leeftijd waarop solliciteren nauwlijks zin heeft (doe 't wel eens maar altijd niks én vooral ook wanneer stopt die tendens eens). Ik wil heel graag weten hoe je best omgaat met 'n ongezond hoge werkdruk. Ik neem me voor: 1 klus tegelijk, eerst die afmaken dan de volgende, niet vooruit kijken, braaf m'n prioriteitenlijstje volgen, maar 't lukt me niet. Er komt van alles en nog wat tussendoor dat ook onmiddelijk opgelost moet worden en de mensen die ik aanstuur kan ik uiteraard ook niet laten zwemmen. Iedere praktische tip welkom!

Zusniet

Ik leef heel erg met je mee. Ik hoop van harte dat je praktische tips krijgt.
(Ella, die volgens de arbeidsmarkt overjarig is en niet eens meer uitgenodigd wordt op gesprek)

dc

dc

29-04-2011 om 12:31

2 dingen

1. Je doet gewoon wat je kan, wat niet afkomt komt niet af. Zorg dat je begint met de echte prioriteiten, en kijk of je jezelf voor die taken kunt afsluiten (deur dicht, niet storen bordje, bijvoorbeeld).

2 neem de stress niet mee naar huis. Ik had ook zo'n baan waar ik de hele dag aan het rennen was. Ik vond dat eigenlijk heerlijk. Maar als ik 's avonds nog dacht aan iets dat ik was vergeten en waar ik op dat moment niets aan kon doen, dan had ik mijn mantra "ik word niet genoeg betaald om in mijn vrije tijd bezig te zijn met werk!", en dat werkte bij mij bijzonder goed!

Zusniet

Zusniet

29-04-2011 om 23:24

Sinilind

Haha, gelukkig hoef ik thuis niets te doen :) Man doet alles. Op 't werk delegeer ik alles wat maar enigszins kan maar dan nog blijft er een berg werk over. Ben wel bezig om alternatieven te bedenken, wie kan nog wat erbij leren/doen.

Zusniet

Zusniet

29-04-2011 om 23:27

Vooral bedankt voor tip 2. Ik zal er dit weekend aan denken! en alle weekenden daarna. Als me iets te binnen schiet wat ik niet mag vergeten, schrijf ik wel een berichtje aan mezelf daarna kan ik 't loslaten.

Geen tips

maar ik leef wel met je mee. Ik herken je verhaal en maak me ook echte zorgen over deze tendens... Dit is iets wat niet alleen op jouw werk speelt. Maar bij heel veel bedrijven. Ik maak me dan ook zeker zorgen als ik denk aan mijn kinderen en de arbeidsmarkt.

Baas

Plan een gesprek met je leidinggevende en leg hem of haar het probleem voor. Nog beter als je zelf al ideeën aandraagt om het probleem op te lossen. Bijvoorbeeld een lijst met de taken die je vanaf nu nog steeds zelf gaat doen en een lijst met taken die je afstoot. Misschien heb je ook al een idee wie die taken moet gaan overnemen.
Als je structureel teveel werk hebt moet er echt wat veranderen!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.