Home » Forum » Zoon heeft creditcard gebruikt voor aankoop portemonnee

Zoon heeft Creditcard gebruikt voor aankoop portemonnee

15 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Donny
Zoon heeft Creditcard gebruikt voor aankoop portemonnee

Hoi allemaal,

Graag zou ik iets onder de aandacht willen brengen wat ik zelf een vervelende gebeurtenis vind. Mijn zoon heeft in het verleden vaker ongevraagd geld van mij gebruikt (Vooral online credits van games aangeschaft via zijn telefoon). Uiteraard heeft hij hier flink straf voor gekregen en dacht dat het geholpen had om niet nogmaals zoiets stoms te doen.

Onlangs is mijn creditcard gebruikt voor een transactie van €44,99. Mijn zoon heeft online een portemonnee voor zichzelf gekocht en laten leveren op het adres van een vriendje, zodat ik er niet achter zou komen. Het gaat gaat om deze website: (verwijderd door forumbeheer) Mijn eerste vraag is dus, zou ik ze een mailtje kunnen sturen met mijn verhaal en de vraag of ik mijn geld terug kan krijgen, of ben ik mijn geld kwijt? Vind het zelf namelijk veel geld, heb het niet zo breed.

Nu heeft hij de leeftijd bereikt dat hij zelf mag werken in bijvoorbeeld een supermarkt. En heb ik hem gezegd dat hij dit zelf moet terug betalen, dus dat hij maar een baantje moet gaan zoeken. Is dit verantwoord om te doen of kan ik hem beter op een andere manier toespreken?

Hierbij heb ik 2 vragen voor jullie en ik hoop heel erg dat iemand het perfecte antwoord voor mij heeft. Alvast hartelijk bedankt en ik kijk uit naar een reactie! ;)

Groetjes,

wil40
Perfecte antwoord is er niet.

Terugbetalen, stevig gesprek en je creditcard veilig opbergen. Dit mag niet meer gebeuren natuurlijk, stelen accepteer je niet. Op die website heb ik verder niet geklikt, lijkt me niet van belang.

wil40
Website=link.

Ik bedoel eigenlijk dat ik niet op de link klik.

Ad Hombre
wil40

Volgens mij is dit gewoon een doortrapte vorm van reclame/linkspam. Een bullshit (maar wel on-topic) verhaal als voorwendsel om een link te plaatsen.

Lanza
Ik zou hem er zelf voor laten werken

en flink straf geven. Steelt hij ook uit de kas? Of ergens anders vandaan? Ik zou hem eens flink de consequenties laten weten/ voelen van dit gedrag.

Je kunt er van alles bij halen. Uitzoeken wat de straf is voor stelen wanneer de politie hem oppakt, maar ook wat het met jou doet emotioneel. Hoe hard jij en je man werken voor dat geld en wat jullie hem altijd hebben gegeven en dat het ongelooflijk ondankbaar is dat hij ondanks alles wat je voor hem doet van je steelt.

Paasei
Minderjarig

Ik klik ook niet op de link. Maar ik weet dat je aankopen van minderjarigen zonder toestemming ongedaan kunt maken. Kijk hier:
https://www.consuwijzer.nl/kan-ik-van-de-overeenkomst-af/zit-ik-ergens-a...

Ik ga er vanuit dat je zoon minderjarig is.

wil40
Ad Hombre.

Dat vermoed ik ook, vandaar mijn sociaal correcte antwoord. :-)

wil40
Paasei.

Ook als je je pincode blijkbaar aan een derde hebt verstrekt?

Syboor
Ruilen via koop op afstand

Bedoel je een fysieke portemonnee, of een virtuele? Als het een fysieke portemonnee is, dan kun je het product ruilen via de 'koop op afstand' regeling. Eigenlijk is dat iets wat kindlief zelf moet uitzoeken en regelen.

De verkoper heeft niets fout gedaan. Als een product betaald is via creditcard, dan mag de verkoper er van uit gaan dat dat door of met toestemming van een meerderjarige gebeurd is.

Als je het product niet in 'ruilbare' toestand is, of je valt buiten de termijn voor 'koop op afstand', neem dan je verlies. Ga vooral niet aan de verkoper vertellen dat kindlief valsheid in geschrifte (verkeerde naam/adres/geboortedatum) of creditcardfraude heeft gepleegd. Ook niet indirect, dus als kindlief een valse geboortedatum heeft opgegeven, dan geen beroep gaan doen op minderjarigheid.

Civielrechtelijk kun je misschien het 'probleem' bij de verkoper neerleggen ipv bij jezelf. Maar daarmee geef je de winkel wel een goede reden om aangifte te doen van de strafbare feiten die je kind gepleegd heeft. En die zijn best wel ernstig. Bij winkeldiefstal zijn we mild voor tieners omdat ze hun impulsen niet goed kunnen beheersen. Maar wat jouw kind deed, daar was niets impulsiefs aan. Hij heeft meerdere stappen moeten zetten om die portemonnee te kopen, hij heeft bewust acties genomen om de pakkans te verkleinen (dat valse adres), en er was geen sprake van 'directe behoeftebevrediging'.

Qua wat ik zou doen: ik zou van kind een geliefde bezitting met een tweedehands-waarde van ruim 45 euro in beslag. Bijvoorbeeld een spelcomputer of tablet of telefoon. Kind krijgt een ultimatum: binnen een maand met het geld op de proppen komen en kunnen aantonen hoe hij aan dat geld gekomen is (ruilen en/of werken, geen lening!). Hoe sneller kind jou afbetaalt, hoe sneller hij zijn in beslaggenomen spul terugkrijgt. Na een maand gaat het in beslaggenomen goed op Marktplaats of naar de pawn shop.

Dwingen een baantje te zoeken zou ik niet doen. Ten eerste is het niet fair naar die onderbetaalde supermarktmedewerkers toe om hen een ongemotiveerde kleptomane collega op te dringen. Ten tweede is er er veel verleiding in zo'n baantje en veel kans dat je kind een strafblad oploopt waar hij z'n leven lang last van zal hebben. Ten derde neem jij daarmee veel te veel verantwoordelijkheid voor een probleem van je kind (probleem van je kind is: ik moet nu DIRECT aan geld zien te komen om mijn slachtoffer schadeloos stellen anders doet ze aangifte tegen me).

Lampje
Hmm

Als iets van 45 euro al veel geld voor je is, waarom heb je dan een credit Card? Die dingen kosten geld, OOK als je ze niet gebruikt.

mirreke
Huh??

Mag iemand zelf weten of hij wel of niet een creditcard heeft??

juf Ank
Dus....

Hij heeft het al meerdere keren eerder gedaan en nog zorg je niet dat hij er niet bij kan? beetje jammer....

Ik zou inderdaad een bezit van hem afnemen ter waarde van dat bedrag met de afspraak dat hij dat terugkrijgt als er betaald is door hem. Zorg wel dat je iets inneemt dat hij flink zal missen. Hij moet wel gemotiveerd worden he...;-)
En niet de verkoper ermee lastig vallen. je zoon heeft een fout gemaakt, laat hij het maar opknappen. En geen zakgeld tot dit is afgerond.

En even voor de goede orde: hij heeft geld van jou gebruikt... klinkt nogal mild. Het is botweg stelen wat hij doet. En dat weet hij zelf ook anders zorgt hij niet dat het op een ander adres bezorgd wordt. Weten de ouders van dat vriendje trouwens ook van niets?

Hoe heb je trouwens in eerdere situaties gereageerd.... wat waren toen de consequenties?

DonnyWinny
Bedankt voor alle reacties!

Super bedankt voor alle reacties! Ik kan hier enorm veel mee. Ik zal morgen uitgebreid reageren, heb het enorm druk vandaag.

Gr,

Emdestar
consequent zijn

Ik heb een soort zelfde situatie meegemaakt met mijn dochter en de fout die ik maakte, was dat ik met straf uitdelen niet altijd consequent was. Nadat ik dit met een coach besproken had ging ik hier aan werken en ik merkte al snel dat het werkte. Dus mijn advies is wees zo consequent mogelijk.

Bosbes
dit was denk ik nep

Dit was denk ik een neptopic, want er is geen inhoudelijke reactie meer gekomen. Jammer!

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.