Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

zwangere zelfstandige geweest in periode 2005-2008? Alsnog recht op uitkering

Let op: wie een zwangere zelfstandige is geweest in de periode mei 2005 - juni 2008 kan mogelijk alsnog in aanmerking komen voor een zwangerschapsuitkering; destijds was er ten onrechte geen regeling voor zwangere zelfstandigen (inmiddels weer wel).

Dit hing in de lucht sinds een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep die het eindpunt vormde van een jarenlange juridische strijd. Nu wordt er een regeling uitgewerkt, maar let op: nadat die regeling gepubliceerd is, hebben vrouwen nog maar drie maanden de tijd om de uitkering aan te vragen. Het gaat om zo'n 5600 euro, dus het is wel de moeite om dit in de gaten te blijven houden. Wie in deze doelgroep valt, doet er goed aan om af en toe eens op de site van UWV te kijken wat de ontwikkelingen zijn.

Meer info staat hier: https://www.uwv.nl/particulieren/actueel/compensatie-voor-zelfstandigen-met-kind.aspx?wtNavElem=sidebarNav

Persoonlijke noot: mensen die hierdoor nu alsnog een uitkering kunnen krijgen zouden kunnen overwegen een gift te doen aan het proefprocessenfonds Clara Wichmann. Het is mede dankzij dit fonds dat de procedures zijn gevoerd die tot deze regeling hebben geleid: http://www.clara-wichmann.nl/

Overigens, nu ik op die laatste site kijk zie ik dat de regeling ook zou gelden voor meewerkende echtgenotes, iets wat niet direct uit de tekst op de site van UWV is af te leiden.

Hoe dan ook: wie de schoen past, diene t.z.t. een aanvraag in!

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.