Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

De Ouderschapscursus

Hoe je voorbereid bent op alle aspecten van het ouderschap (en niet alleen op de baby)

Gun jezelf de beste start als ouder Aanmelden voor de cursus

Stel je voor... 


Na al die tijd wachten is jullie kindje er eindelijk. Jullie zijn dolgelukkig, maar al snel merk je dat het zwaarder is dan je ooit had gedacht. De gebroken nachten beginnen hun tol te eisen. Maar het is niet alleen de vermoeidheid; het zijn alle veranderingen bij elkaar die een zware druk leggen op jullie relatie.

Je merkt dat je sneller geïrriteerd raakt door de kleinste dingen. Die irritaties gaan over in ruzies, over dingen die er vroeger niet eens toe deden. Maar nu voelt het zwaar. Je voelt je soms alleen, zelfs wanneer je niet alleen bent. De zorg voor jullie kindje, hoe liefdevol ook, laat weinig ruimte over voor elkaar. Jullie gesprekken gaan alleen nog maar over praktische zaken. Waar is de tijd gebleven dat jullie uren konden praten en lachen samen?

En dan begin je je af te vragen: waar is de liefde gebleven die ons zo sterk hield? Alles lijkt veranderd. De onvoorwaardelijke steun en begrip lijken te zijn vervangen door onbegrip en frustratie. Je herkent je partner niet meer en de liefde die er ooit voor elkaar was. Jullie besluiten uiteindelijk, na vele moeilijke gesprekken en tranen, dat het beter is om apart verder te gaan.

Misschien denk je nu: "dat overkomt ons niet." Maar wist je dat 1 op de 3 stellen die (jonge) kinderen hebben uit elkaar gaan? 

Een baby krijgen beïnvloedt niet alleen je relatie..

 De uitval op de werkvloer is het grootst onder jonge ouders
Het aantal mensen met een ouderschapsburnout neemt elk jaar toe
Veel vrouwen lopen onnodig lang door met klachten die zijn ontstaan na de bevalling

Is een baby krijgen dan zo verschrikkelijk?!

Neeee, natuurlijk niet! Een baby brengt zoveel liefde, en het kan écht die roze wolk zijn waar je van droomt.

Stel je eens voor... Je baby ligt voor de eerste keer in je armen, je kijkt je partner verliefd aan en jullie voelen sterker dan ooit de liefde voor elkaar. 

Terwijl je herstelt in het kraambed, weet je wat je moet doen om je lijf te ondersteunen. Je voelt je zelfverzekerd in het moederschap en je partner speelt ook een grote rol in de verzorging van jullie baby. 

Je hebt alle handvatten om de borstvoeding aan te gaan en in de weken dat je baby steeds meer begint te huilen, weten jullie als geen ander hoe je hier een weg in kunt vinden. Sussen, troosten en andere technieken - jullie voelen je baby aan met alle kennis die je hebt. 

Natuurlijk zijn jullie moe door de nachtvoedingen en verschoningen, maar jullie hebben een plan en staan sterk als team. Jullie weten wat je aan elkaar hebt en voelen een sterke verbinding met elkaar. 

Er is balans in het gezin, in huis, in jullie relatie en in jullie zelf. Zo kan het dus ook.... Wat een wereld van verschil kan het zijn als je goed voorbereid aan het ouderschap begint.

Jullie willen sterk staan als stel en genieten van de babyfase én alle jaren daarna. 

  • Jullie willen goed met elkaar blijven communiceren, ook in moeilijke situaties
  • Jullie willen met elkaar in verbinding blijven als stel
  • Jullie willen zelfvertrouwen hebben als ouders
  • Jullie willen voldoende kennis hebben, zodat jullie goede beslissingen kunnen maken
  • Jullie willen kunnen genieten van ouder zijn, vanuit plezier en vertrouwen
  • Jullie willen gelukkig oud worden samen
  • Jullie willen een veilige en fijne thuishaven voor jullie kind(eren)
  • Jullie willen het sprookje - en toen leefden ze nog lang en gelukkig!

Meld je nu aan voor maar €49,- 

Dit programma is noodzakelijk

We zien het overal. Uitgeputte moeders. Gestreste vaders. En dat is niet zo gek als je denkt aan alle gebroken nachten, in combinatie met lange dagen werken. Maar ook door hun baby's met doorkomende tandjes, kinderziektes en sprongetjes. Ze worden geleefd.  Het is veel. Vooral als je geen idee had wat je te wachten stond. Niet weet wat je moet doen. En hoe ga je de energie vinden om die problemen op te lossen als je al met moeite de dag doorkomt? Daarom wisten we: deze cursus is noodzakelijk voor aanstaande ouders, zoals jij. Zodat jij dit niet hoeft te ervaren.


We willen zoveel mogelijk ouders helpen
De  totale waarde van het programma is €295,- maar het is onze missie om zoveel mogelijk ouders te ondersteunen in hun reis als ouder. We geloven enorm in de kracht van dit programma en het positieve effect dat het op gezinnen heeft. Daarom bieden we de cursus aan voor slechts €49,- zodat de volledige inhoud toegankelijk wordt voor iedere ouder.

Dit krijg je in deze cursus

De online  videocursus is opgedeeld in 8 modules met in totaal 42 video's. Je houdt een jaar lang toegang tot het hele programma.  

Deze modules zitten in de cursus

Slaapgedrag: leer je baby slapen met 3 video's van slaapcoach Bregje Jonkhart

Het 4e trimester:
ontdek waarom je baby huilt en hoe je het kunt stoppen in 5 video's van babycoach Petra Koolen

Borstvoeding
: geef jezelf de beste basis met de kennis uit de 4 video's van lactatiekundige Sanne Phaff

Hechting: ontvang de beste tips om een fijne band met je baby op te bouwen door 3 video's van Tessa Goossens

Postpartum: ontdek hoe je het herstel na de bevalling aanpakt met de fijnste tips in de 7 video's van bekkenfysiotherapeut Miranda Arts

Relatie: werk aan een sterke relatie met de uitgebreide module van Bregje Jonkhart met 4 video's 

Intimiteit: blijf in verbinding als stel door de 4 video's van relatietherapeut Cocky Drost om met elkaar in verbinding te blijven

Werk/privé balan
s: voorkom burnouts en werk aan je mentale gezondheid met de 3 video's van Kimberley Galenkamp voor de overgang naar werk

Extra: dé Oudercommunity
 It takes a village to raise a child, maar die village hebben we vaak niet meer. Bij deze videocursus krijg je direct toegang tot onze afgeschermde community. Hier kun je op een veilige plek in contact komen met andere ouders die in dezelfde levensfase zitten en het                                      programma tegelijk met jou volgen.                                  

De enige videocursus met 8 modules om jullie samen voor te bereiden op het ouderschap.

Masterclasses over huil- en slaapgedrag, borstvoeding, je relatie en werken na je verlof. De meest complete ouderschapscursus vind je hier.

Nu van 295,- voor slechts 49,-


Na deze cursus weet jij….

Wat je baby nodig heeft

Zodat je een tevreden en blije baby in je armen hebt liggen.

Wat jullie relatie nodig heeft

Zodat je gelukkiger bent met elkaar en sterker staat als stel

Wat jij nodig hebt

Zodat je meer kan genieten van de babytijd en het ouderschap

De experts in deze cursus

Simone Meijer
Simone Meijer
Kinderslaapcoach

Deze kinderslaapcoach, en moeder van twee kinderen, weet precies hoe uitdagend slapeloze nachten kunnen zijn. Haar ervaringen met een postpartum depressie, die werd veroorzaakt door slaapgebrek en overbelasting, hebben haar niet alleen sterker gemaakt, maar ook geïnspireerd om andere gezinnen te helpen. Ze combineert haar persoonlijke inzichten met uitgebreide professionele kennis, die ze heeft opgedaan tijdens haar werk met gezinnen en haar opleiding tot slaapcoach, om ouders en hun kinderen tot 6 jaar te ondersteunen bij slaapuitdagingen. Neem een kijkje in haar wereld en vind ontzettend veel handige slaaptips op Instagram: @slaapmoon of bekijk haar website.

In deze videocursus: leert Simone je alles over het slaapgedrag van baby's. Je krijgt tips om je baby zelfstandig te leren slapen én doorslapen. Zodat jullie allemaal kunnen genieten van een ontspannen nachtrust. Want dat is goud waard als kersverse ouders.

Simone Meijer
Bregje Jonkhart
Relatietherapeut

Woont samen met haar man en hun zoon. Bregje is een echte expert in het begeleiden van stellen met kinderen. Bregje gelooft dat relaties zoveel makkelijker en leuker zouden worden als iedereen meer relatiekennis zou hebben. Haar praktijk in Amsterdam is een ruimte waar ze haar missie tot leven brengt: iedereen helpen aan een fijnere relatie. Want daardoor worden we leukere mensen én ouders. Daarnaast heeft ze een online relatiecursus om stellen door heel Nederland te helpen aan meer verbinding.

In deze videocursus: vertelt Bregje wat er in je relatie zal veranderen door de komst van je baby en hoe je in verbinding blijft als stel. Je leert patronen herkennen in jullie communicatie en krijgt de tools om met lastige situaties om te gaan én te blijven werken aan jullie communicatie en relatie. Investeren in een gelukkige relatie is ontzettend belangrijk in een turbulente fase.

Simone Meijer
Tessa Goossens
Hechtingsexpert

Tessa is een GZ-psycholoog en trotse moeder van twee. Het is haar passie om ouders te begeleiden om hun baby de best mogelijke start te geven door een veilige hechting. Ze vindt het belangrijk dat er meer aandacht komt voor het belang van die eerste, onmisbare band tussen ouders en hun baby - iets waar volgens haar in Nederland nog te weinig aandacht voor is. Deze band is cruciaal; het legt de basis voor het latere leven van je kind, en als ouder kun je hier positief aan bijdragen.
Tessa's reis naar het oprichten van haar bedrijf Happybaby Happymama werd geïnspireerd door haar eigen ervaringen tijdens het uitdagende eerste jaar van haar dochter, waarbij ze merkte dat de focus van professionals vaak niet lag op de ouder-kind band . Met Happybaby Happymama wil ze een wereld creëren waarin de nieuwe generatie vrij, mentaal sterk en veerkrachtig opgroeit. Dit doet ze door het aanbieden van een online cursus waarin een hechtingsplan centraal staat.

In deze videocursus: geeft Tessa je informatie en tips voor een veilige en gezonde hechting van je baby. Dit zorgt voor een sterkere band met elkaar en geeft je baby de veilige omgeving om zich vrijuit te ontwikkelen.

Simone Meijer
Sanne Phaff
Lactatiekundige

Sanne Phaff is lactatiekundige IBCLC en is eigenaar van San Borstvoedingszorg, een lactatiekundige praktijk gevestigd in Utrecht. Met veel liefde en plezier begeleidt Sanne gezinnen bij hun borstvoedingsavontuur, zowel qua voorbereiding als op het moment dat zij tegen problemen aanlopen. Zij merkte dat er vaak behoefte is aan extra ondersteuning. Het geven van borstvoeding brengt namelijk steeds nieuwe vragen en uitdagingen met zich mee. Daarom heeft Sanne, samen met haar compagnon Anouk Bolhaar, het House of Milk membership ontwikkeld: een online platform speciaal voor moeders die borstvoeding geven. Dit platform is bedoeld om moeders bij elke stap van hun borstvoedingsavontuur nog beter te kunnen ondersteunen. Op www.houseofmilk.nl vind je meer informatie. Op hun Instagram account @houseofmilk_nl delen Sanne en Anouk ook veel borstvoedingstips.

In deze videocursus: geeft Sanne je een stevige basiskennis om te beginnen met borstvoeding waarin de focus ligt op realistische verwachtingen, voedingshoudingen en het omgaan met uitdagingen/problemen die de meeste moeders tegenkomen.

Simone Meijer
Petra Koolen
Babycoach

Petra is een veelzijdige professional en moeder van Bente (2008) en Mats (2011). Ze heeft haar eigen bedrijf "Samen in groei". Haar passie is het bijdragen aan een goede start van het leven van een kind. Dit doet ze door ouders voor te bereiden op de bevalling, het ouderschap én de komst van hun baby tijdens de eerste 1000 dagen. Petra heeft al vele ouders geholpen bij problemen met voeding, onrust, huilen, slapen, ontwikkeling en stress. Ze geeft ouders nuttige tools om hun baby beter te begrijpen door middel van de online cursus Dunstan Babytaal en de workshop "Vierde trimester, Welkom Baby".

In deze videocursus:
deelt Petra waarom baby's nog niet volledig ontwikkeld zijn na 9 maanden zwangerschap en hoe ze prikkels verwerken. Dit helpt je om je baby beter te begrijpen zodat je weet wat hij of zij nodig heeft. Ook krijg je de fijnste tips voor wat je kunt doen bij darmkrampjes, overmatig huilen en leer je meer over de Dunstan Babytaal. Je leert de verschillende geluiden van de huiltjes herkennen zodat je weet wat je baby op dat moment vraagt tijdens het huilen. Dat is echt goud waard!

Simone Meijer
Kimberley Galenkamp
Oudercoach

Kimberley is trainer en coach voor professionals met jonge kinderen. Als ervaren coach, en vanuit haar expertise op het gebied van gedrag en emoties van jonge kinderen, helpt Kimberley ambitieuze ouders naar meer rust en balans in werk en privé. Dit doet zij aan de hand van trainingen binnen organisaties, advies en coaching. Daarnaast zie je Kimberley geregeld op verschillende podia als spreker, en is zij een veelgevraagd expert in verschillende media rondom het thema ouderschap combineren met werk.

In deze videocursus:
helpt Kimberley je bij de overgang van verlof naar de werkvloer. Hoe houd je genoeg balans in je leven en tijd, en verdeel je je energie en aandacht? Met deze fijne training zorg je voor een ontspannen overgang waarin er ruimte is voor jouw wensen.

Simone Meijer
Miranda Arts
Bekkenfysiotherapeut

Van jongs af aan had Miranda de ambitie om fysiotherapeut te worden zodat ze mensen kon helpen met hun lichamelijke klachten. Deze droom werd werkelijkheid in 2010, toen ze haar diploma Fysiotherapie behaalde aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens deze studie groeide haar interesse voor bekkenfysiotherapie waarin ze zich is gaan specialiseren. Naast professionele ervaring, cursussen en verdere opleidingen, brengt deze fysiotherapeut ook persoonlijke ervaringen mee als moeder van een dochter en een zoon. Zowel tijdens als na de zwangerschappen ondervond ze aanzienlijke bekken- en bekkenbodemklachten, wat haar niet alleen deskundig maar ook ervaringsdeskundig maakt. Daardoor heeft ze de beste aanpak uit eigen ervaring: het doen van de juiste oefeningen, het vinden van balans in wat je aankan, en het letten op ademhaling, stress, slaap, en andere invloeden. Precies wat vrouwen na de bevalling nodig hebben. Lees hier meer over op haar website.

In deze videocursus:
richt Miranda zich op waardevolle kennis van het bekkenbodem, tips voor je herstelproces na de bevalling en geeft waardevolle richtlijnen die je kunt gebruiken tijdens de eerste zes weken na de bevalling. Zodat je snel weer fit, vitaal en hersteld bent.

Simone Meijer
Cocky Drost
Relatiecoach

Cocky Drost, relatiecoach met een hart voor liefde, startte in 2011 haar praktijk met een heldere visie: liefde maakt mensen mooier. Ze heeft in haar praktijk een breed scala aan koppels begeleid – van stellen die al jaren samen zijn tot pasgetrouwden die een goede start willen maken, en zelfs gelukkige stellen die hun relatie een extra zetje willen geven. Met een achtergrond in psychologie en een opleiding tot relatiecoach, evenals trainingen bij EFT Nederland, is Cocky goed uitgerust om stellen te helpen op verschillende vlakken, inclusief de slaapkamer. Persoonlijk heeft Cocky tussen haar 25e en 29e vier kinderen gekregen, wat haar leerde hoe belangrijk het is om energie slim te gebruiken. Ze is al lang getrouwd met haar man, een relatie die levendig blijft door haar eigen constante groei en verandering. Cocky biedt stellen diverse online cursussen, waaronder een unieke sekscursus gericht op het herontdekken van intimiteit en het aanwakkeren van passie tussen partners.

In deze videocursus:
vertelt Cocky welke veranderingen je kunt verwachten op het gebied van jullie intieme en seksuele relatie en wat je kunt doen om met elkaar in verbinding te blijven en in elkaar te investeren. Inclusief super fijne intimiteitsoefeningen (zonder seks!).

Je hebt vast nog wat vragen.

Wij geven je graag de antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur gerust een mailtje naar [email protected] en we helpen je verder.

De cursus koop je voor €49,- en daarmee krijg je volledige toegang tot de hele online videocursus, met de video’s van alle 8 experts.

Je hebt alle tijd van de wereld om de video’s te bekijken. Vanaf het moment van aankoop heb je een heel jaar om de cursus te volgen, op je eigen tempo.

De videocursus kun je bekijken in het online leerplatform Huddle. Je ontvangt je eigen inloggegevens voor dit platform, waarmee je altijd toegang hebt tot de cursus. In dit leerplatform vind je ook de online community waar je eenvoudig in contact kunt komen met andere ouders die de cursus volgen of al hebben gevolgd.

De cursus bestaat uit 8 onderdelen, met allemaal een eigen thema. Binnen elk onderdeel zijn er sub-thema’s, gemiddeld zijn dit tussen de 4 en 6 video’s per thema. In totaal zijn het 42 video’s. Je kunt makkelijk tussendoor pauzeren. De cursus onthoudt waar je bent gebleven en welke video’s je al hebt bekeken. Zo kan je de volgende keer als je inlogt weer makkelijk verder kijken waar je bent gebleven.