Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

Een smartphone kopen voor je tiener: 4 tips voor ouders

Gaat je zoon of dochter naar de middelbare school? Dan is de kans groot dat hij of zij een smartphone wil. Om te appen met (nieuwe) vrienden en vriendinnen, maar waarschijnlijk ook om social media te gebruiken. Deze verbinding met vrienden is voor jongeren van levensbelang. Voor jezelf als ouder is het ook handig: zo kan je makkelijk even bellen of appen met je kind als het tijd is om naar huis te komen. Maar hoe kies je de juiste smartphone voor je kind uit? Wij geven je vier handige tips waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een mobiel voor je kind. Ontdek de tips!

De eerste telefoon voor je kind

Op welke leeftijd wil je dat jouw kind geniet van telefoongebruik? Wanneer is het volgens jullie oud genoeg om over een smartphone te beschikken? En aan welke specificaties moet de telefoon voldoen, wil het bestendig zijn voor jouw tiener? Het aanschaffen (of doorgeven, wanneer je kiest voor een telefoon die je zelf eerder hebt gebruikt) van een telefoon voor je kind is een bijzondere mijlpaal. Kinderen beginnen steeds jonger aan mobieltjes en gaan er ook makkelijker mee om. Smartphones zijn aardig aan de prijs, daarom is het belangrijk om te ontdekken welke teloon bij je tiener past en welke smartphone geschikt is om in te zetten als eerste mobieltje.

Tip 1: Check de prijs van de telefoon

Kinderen zijn vaak wat minder voorzichtig met hun spullen. Grote kans dus dat je niet de allerduurste smartphone voor je tiener wil kopen. Heb je nog een oude telefoon in de kast liggen die werkt? Dan is het een goede optie om deze aan je zoon of dochter te geven.

Met een sim only abonnement van Vodafone is het toestel weer klaar voor gebruik. Jij als ouder (beheerder) sluit het abonnement af en koppelt familieleden. Die delen samen de databundel, waardoor je kind extra veel data heeft. Met de My Vodafone app regel je alles met gemak; van het dataverbruik beheer tot de gezamenlijke rekening. Zo kan iedereen voordellig internetten. Een andere optie is om een tweedehands of refurbished exemplaar te kiezen. Zulke telefoons zijn vaak goedkoper dan nieuwe varianten, maar werken over het algemeen nog goed genoeg

Ga je toch het liefst voor een geheel nieuw toestel? Veel smartphone merken hebben gelukkig een instapmodel. Zulke telefoons werken goed en zijn volledig nieuw, maar hebben vaak iets minder uitgebreide specificaties dan topklasse modellen, wat de mobiele telefoons goedkoper maakt. Ideaal als eerste smartphone voor jouw tiener.

Tip 2: Let op het formaat van de smartphone

Voor kinderen kan je het beste kiezen voor een iets kleinere smartphone, van ongeveer 6 tot 6,5 inch. Als een telefoon te groot is kan je kind hem namelijk moeilijker bedienen en is de kans groter dat hij of zij hem laat vallen. Kijk ook of het toestel in een broekzak past: zo is hij niet te groot en heeft je zoon of dochter hem altijd bij de hand.

Tip 3: Kies een telefoon met een stevige behuizing

Bij kinderen is de kans nou eenmaal groter dat ze hun telefoon een keertje laten vallen. Het is daarom verstandig om een smartphone voor je tiener te kiezen die tegen een stootje kan. Smartphones met een metalen behuizing zijn over het algemeen stevig en goed bestand tegen stoten en valpartijen. Investeer in een goede screenprotector en een hoesje om de smartphone extra te beschermen.

Tip 4: Bekijk grondig alle specificaties

Kijk goed naar de specificaties van de telefoon, zoals de batterijduur. Het is handig als een batterij niet al te snel leeg gaat, zodat je zoon of dochter niet onvervwachts onbereikbaar is. Gebruikt je kind de telefoon voor schoolwerk? Zorg dan voor een exemplaar met voldoende werkgeheugen en opslagcapaciteit, zodat grote bestanden kunnen worden geladen en opgeslagen. Online vind je veel informatie over de specificaties. Kom je er niet uit? Laat je dan adviseren. Zo weet je zeker dat je de juiste smartphone koopt.

Lees ook: