Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!

4 maart 2016

Bezighouden | Quizzen maken met Kahoot!

Een lezer meldde ons: "Ik maakte op mijn werk kennis met een ontzettend leuke manier om met een groep een quiz te spelen. Het heet Kahoot!.

Op een groot scherm (op school het smartboard, thuis de iPad of misschien een beamer) verschijnt een vraag. Iedereen die meedoet voert een code in op zijn eigen smartphone of tablet. Er komen vier antwoorden op het grote scherm van de spelleider, gecodeerd met kleur en een symbooltje (fijn voor de kleurenblinden onder ons). Die vier kleuren/symbolen komen ook bij de deelnemers in beeld, waarna iedereen het goede antwoord aan kan klikken. Vervolgens is op het grote scherm te zien wat het goede antwoord was, hoeveel deelnemers het goed hadden en een top-5 van goedscoorders.

Waarom ik zo enthousiast ben, is omdat het ultrasimpel is om zo'n quiz in elkaar te zetten. In een half uur had ik een familiequiz van 10 vragen met vakantiefoto's gemaakt. Mijn zoon van 12 maakte in dezelfde tijd een poezenquiz op zijn smartphone.

Het bleek een ontzettend leuke activiteit om met elkaar een paar minuutjes te vullen. Ik zie mogelijkheden voor feesten en partijen, en voor verregende vakantiedagen."