Home » Tips » Geld geldwijzer alimentatie co ouderschap

Geld | Geldwijzer Alimentatie & Co-ouderschap

Voor gescheiden ouders die alimentatie betalen, of ontvangen, kan er in 2015 veel veranderen. De grootste verandering is dat de belastingaftrek voor het levensonderhoud voor kinderen (LOK) is afgeschaft. Het Nibud heeft daar een boekje over gemaakt.

Het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) adviseert gescheiden ouders om samen in overleg te gaan en opnieuw afspraken over de alimentatie te maken en een nieuwe begroting op te stellen.

Een hulpmiddel hierbij is de Nibud-uitgave Geldwijzer Alimentatie & Co-ouderschap. Dit boekje helpt ouders bij het maken van een nieuwe alimentatieberekening en biedt de meest actuele informatie over de financiële gevolgen van een scheiding.

Geldwijzer Alimentatie & Co-ouderschap
uitg.: Nibud
prijs: € 15,95
Online bestellen

Reacties

Zoals al gezegd bij het

@Mmb: Dat kún je niet berekenen (of laten berekenen). Het hangt ontzettend af van de levensstijl van je gezin. En wat je belangrijk vindt of niet. Bijvoorbeeld of het normaal is - of niet - dat je geld uitgeeft aan boeken. Of aan muziek. Of aan gezond eten, etc.

Mijn partner heeft een

Mijn partner heeft een studerende dochter, 19 jaar. Zij heeft het eerste studie jaar niet behaald en mag dit pas over een half jaar over doen. Nu is zij bezig met een baantje te zoeken om het half jaar te overbruggen. Moet mijn partner voor dat half jaar nog alimentatie betalen? In feite zou ze een half jaar financieel zelfstandig kunnen zijn

Ik heb een heel andere vraag

Ik heb een heel andere vraag , mijn zoon heeft sinds kort mediation omdat hij zijn dochtertje nog nooit gezien heeft , zij is nu 2 jaar, de gesprekken gaan nu redelijk , maar nu komt zij , ze wil een geldcompensatie hebben van die 2 jaar maar hij mag haar nog steeds niet zien, in die tijd heeft zij ook samen gewoond , mag zij dit eisen, wie weet hier aub een antwoord op

@Jh: In principe moeten

@Jh: In principe moeten vaders natuurlijk betalen voor hun kinderen. Of ze ze zien of niet. Voor meer informatie kan je zoon contact opnemen met:

Juridisch Loket (voorheen Bureau Rechtshulp)
0900 – 8020 (25 cent per minuut)
Bereikbaar: op werkdagen van 09.00 tot 18.00 uur
https://www.juridischloket.nl/

JuroFoon (een particulier initiatief)
0900 – 1411 (90 cent per minuut)
Bereikbaar: op werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur
https://www.jurofoon.nl/

Hallo ,

Hallo ,

Mijn zoon heeft zich in laten schrijven als een Hbo student en geeft er na 1 week eind September al de brui aan tevens geeft hij net voor de zitting zijn baantje op . Hoe gaat de rechter hiermee om hij is thuiswonend Ziet de wsf hem nog als HBO student en ivm zijn werk hoe kijkt rechtbank daarna dat hij ontslag neemt net voor de zittingsdatum , en wat als hij na de zitting gewoon weer gaat werken .

Lees verder