21 december 2014

Opvoedboek | Minipubers (6-12 jaar)

Vorige week kregen we een vraag van een bezorgde vader, die - samen met zijn vrouw - alsmaar in de clinch ligt met zijn zoon van 11. Of we een goede psycholoog voor hun gezin wisten, om hen uit de problemen te helpen. Tja... die wisten we wel, maar misschien zouden ze al behoorlijk geholpen zijn met een paar handige tips. Om zelf het spoor terug te vinden. Voor normale opvoedproblemen hoef je echt niet meteen professionele hulp in te roepen.

Wij raadden hen aan: Minipubers!, het nieuwe boek van Krista Okma, een survival-gids over het opvoeden van kinderen van 6 tot 12 jaar. Dat hielp. Professionele hulp is voorlopig niet meer nodig.

De achterflap geeft goed weer waar het over gaat:

De meeste (online) informatie en opvoedboeken gaan over baby’s en peuters die niet willen eten, slapen of op het potje gaan. Of over tieners die op zoek zijn naar hun eigen identiteit, seksualiteit en wereldse waarden en normen. Maar over de o zo belangrijke fase daartussen hoor je meestal erg weinig.

Minipubers is het eerste boek dat volop focust op kinderen van 6 tot 12 jaar. Het staat vol authentieke voorbeelden en praktische tips van en voor ouders, zodat het opvoeden van jouw eigengereide, (leuk) bijdehante en (veel te) snel groot wordende minipuber een plezier is en blijft!

De auteur is pedagoog en ontwikkelingspsycholoog, én moeder van drie kinderen. Een gouden combinatie, die garant staat voor een ontzettend nuttig boek.

Minipubers!
door: Krista Okma
uitg.: Lannoo, 2014
omvang: 280 pagina's
ISBN: 9401420394
prijs: € 19,99
Online bestellen