Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!

26 juli 2017

Zomervakantie | Fietsen met kinderen in Amsterdam

Fietsverhuurder MacBike zette vier routes in Amsterdam uit, die leuk zijn om te fietsen met kinderen. De routes staan op een mooie uitklapfolder (met kaart van Amsterdam), die voor 1 euro te koop is (bij MacBike), of die je gratis meekrijgt als je daar fietsen huurt.

De routes variëren in lengte, en leiden – volgens het persbericht – "zo veel mogelijk over rustige en veilige wegen en fietspaden". Als ervaringsdeskundigen vinden we dat een beetje ál te optimistisch, want Amsterdam is nu eenmaal een loeidrukke stad waar je echt goed uit moet kijken. Maar de beschreven routes zijn beslist goed gekozen, en leiden langs plekken die leuk zijn voor kinderen. (Al zouden we het Van Goghmuseum én het Rijksmuseum nou niet meteen in een fietsroute hebben opgenomen. Musea zijn meer iets om nog eens apart voor naar Amsterdam te gaan.)

Wat we nog misten, in de Route West, was een bezoek aan het Kattencafé 'Kopjes' (Marco Polostraat 211, geopend van woensdag tot en met zondag, van 10 tot 19 uur).

Ook ontbreken er natuurlijk actuele attracties, zoals de geweldige tentoonstelling 'The Wild', in W139 in de Warmoesstraat. Met een spectaculaire achtbaan, waarop karretjes met kunstvoorwerpen voortrazen.

Om teleurstellingen te voorkomen (als je de Route IJ-Oevers kiest): de fantastische schommels bovenop de A'dam toren (de hoogste schommelplek van Europa!) zijn alleen toegankelijk als je langer bent dan 1.30 meter, en ze zijn niet gratis (€ 5,- pp).

Relaxed fietsen met kinderen
4 fietsroutes in Amsterdam