Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

5x waarom je zou kiezen voor een vakantie in de Nederlandse natuur

Veel mensen kiezen voor een vakantie in de Nederlandse natuur. Nederland kent veel natuurgebieden zoals de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug. Deze natuurgebieden zijn een van de meest betoverende natuurgebieden van Nederland. Ze bieden een perfecte mix van rust, natuur en activiteiten voor het hele gezin. Natuurgebieden in Nederland zijn meer dan ooit een aantrekkelijke bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een vakantie waar zowel ontspanning als avontuur centraal staan. Hieronder geven we 5 redenen waarom vakantieparken in deze natuurgebieden de ideale keuze voor gezinnen zijn.

Geweldig dieren en rust

De Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug zijn rijk aan uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Er is een diversiteit aan dieren, zoals wilde zwijnen en edelherten. Deze natuurpracht biedt is geweldig voor gezinnen om samen te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en te genieten van de rust en schoonheid van de natuur. 

Avontuurlijke activiteiten

De Nederlandse natuur biedt ook allerlei activiteiten voor de 'echte avonturiers'. Er zijn verschillende  mountainbike routes op de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug. Deze routes staan goed aangegeven d.m.v. paaltjes en worden bovendien goed onderhouden. Let op, voor sommige routes is een vignet nodig.

Een andere adrenaline kick krijg je van een bezoek aan een klimbos. Klimbossen zijn een spannende en avontuurlijke manier om de natuur te ervaren en jezelf uit te dagen. Klimparken bieden een unieke en opwindende ervaring voor avonturiers van alle leeftijden. Met verschillende parcoursen en obstakels, zoals touwbruggen, ziplines en klimnetten, dagen klimbossen bezoekers uit om hun grenzen te verleggen en hun behendigheid en moed te testen.

Dan is er nog de mogelijkheid om te gaan wild spotten. Loop samen met de boswachter langs de beken en paden op de Veluwe of de Utrechtse Heuvelrug. Ga op zoek naar sporen van edelherten, wilde zwijnen, vossen en reeën. Via de website van Staatsbosbeheer kun je een excursie met een boswachter boeken.

Gezinsvriendelijke faciliteiten op Nederlandse vakantieparken

Nederlandse vakantieparken in de natuur begrijpen goed de behoeften van gezinnen en bieden een breed scala aan accommodaties aan. Van luxe vakantiehuizen tot sfeervolle chalets en campingplaatsen. Elk vakantiepark heeft zo zijn eigen unieke kenmerken. De vakantieparken bieden fijne faciliteiten zoals binnen- en buitenzwembaden, speeltuinen, animatieteams en fietsverhuur, waardoor er altijd iets te doen is voor jong en oud.

De vakantieparken zijn niet alleen een plaats om te overnachten, ze zijn ook zo ingericht om een thuisbasis te zijn vanwaar gezinnen de natuur kunnen verkennen. Met speciale arrangementen, zoals familie- en natuurpakketten, kunnen gasten hun verblijf personaliseren om de perfecte vakantie-ervaring te creëren.

Centrale ligging in Nederland

Wanneer je kiest voor een vakantiepark op de Veluwe of een vakantiepark op de Utrechte Heuvelrug, profiteer je van de centrale ligging in Nederland. Veel daguitjes zoals dierentuinen en pretparken liggen binnen maximaal een uur rijden. Bezoek Walibi Holland, Dierenpark Amersfoort, Ouwehands Dierenpark of zelfs de Efteling. Heerlijke dagen voor het gezin. 

Culturele ervaringen

De Veluwe herbergt een aantal charmante dorpjes en historische steden die doordrenkt zijn van geschiedenis. Bezoek Paleis Het Loo in Apeldoorn, een voormalig koninklijk paleis met mooie tuinen en tentoonstellingen die een glimp geven van het leven van de Nederlandse koninklijke familie. Of bezoek het Kröller-Müller Museum, gelegen in het hart van het Nationaal Park De Hoge Veluwe, waar je een uitgebreide collectie moderne kunst en een indrukwekkende beeldentuin kunt bewonderen.

De Utrechtse Heuvelrug staat bekend om zijn glooiende heuvels met pittoreske dorpjes. Bezoek Amersfoort, met zijn goed bewaarde middeleeuwse binnenstad en iconische Onze Lieve Vrouwetoren. Of bezoek Kasteel Amerongen, een prachtig 17e-eeuws kasteel dat dienst doet als een levendig museum, waar je kunt rondlopen in prachtig ingerichte kamers en de weelderige tuinen kunt verkennen.

Naast deze bezienswaardigheden bieden zowel de Veluwe als de Utrechtse Heuvelrug een scala aan culturele evenementen, festivals en tentoonstellingen gedurende het hele jaar. Van lokale ambachtelijke markten tot muziekfestivals en theatervoorstellingen, er is altijd iets nieuws en spannends te ontdekken voor liefhebbers van cultuur en kunst.

Kortom, een vakantiepark in de Nederlandse natuur heeft veel te bieden. De activiteiten op de vakantieparken zelf, de mogelijkheden in de natuur en alle daguitjes mogelijkheden zorgen ervoor dat je je geen moment hoeft te vervelen op je vakantie. En zo maken jullie er gegarandeerd een heerlijke gezinsvakantie van! Thuis pakken jullie het ritme en de structuur na de vakantie vanuit rust en ontspanning weer op. 

Lees ook: