Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

Geld besparen op je gezinsvakantie? 10 slimme tips

Op vakantie gaan met het gezin lijkt steeds duurder te worden. Gelukkig zijn er manieren om je gezinsvakantie betaalbaar te maken en geld te besparen, zodat je nog meer kunt genieten van jullie vakantie. Ontdek deze 10 handige tips en slimme manieren om je te helpen aan een goedkopere vakantie!

Flink besparen met vroegboekkortingen

Veel reisorganisaties bieden speciale prijzen voor mensen die hun vakantie ruim van tevoren boeken. Hierdoor kun je geld besparen op vluchten, hotels en leuke activiteiten tijdens je vakantie. Bij reisorganisatie alltours gaan ze zelfs nog een stapje verder om gezinsvakanties betaalbaar te houden. Daarom verblijven tot twee kinderen gratis in veel van hun hotels. Zo kun je dus altijd profiteren van voordelige prijzen, of je nu met een groot of klein gezin reist. Pak gauw die vroegboekkorting voor jullie ideale familievakantie: bekijk hier de hoge kortingen!

Je vakantie slim plannen

Plan jullie vakantie op slimme dagen! Sommige dagen (of tijden) zijn goedkoper dan andere.
Reizen op minder populaire dagen kan dus flink wat geld besparen. Het is soms even wat uitzoekwerk, maar je wordt er zeker voor beloond. Bij het plannen van de vakantieperiodes kan dit handige overzicht van schoolvakanties ook helpen.

Wie niet ver van de Duitse grens afwoont, kan ook van een slimme situatie gebruik maken. De meivakantie bijvoorbeeld, bestaat niet in Duitsland. Daardoor is dat in die regio geen vakantieperiode en zijn de vliegprijzen over het algemeen een stuk voordeliger als je het vergelijkt met vluchten vanaf Nederland. Noord-Rijn-Westfalen heeft veel bekende luchthavens zoals Düsseldorf, Keulen, Münster-Osnabrück en Weeze die snel en makkelijk bereikbaar zijn en een breed aanbod aan vluchten bieden. 

Kook zelf of ga picknicken met het gezin

Regelmatig naar restaurants gaan tijdens je vakantie kan best een grote uitgave zijn, vooral als je met het hele gezin bent. Gelukkig is er een slimme en betaalbare oplossing: zelf koken of picknicken! Maak samen lekkere gerechten of sta om de beurt in de keuken (zodat ook je relatie het overleeft) tijdens jullie gezinsvakantie. En maak er een leuke culturele ontdekkingsreis van. In plaats van elke maaltijd in een restaurant te eten, kun je een bezoek aan lokale markten brengen. Je koopt er ook nog eens verse ingrediënten voor lage prijzen. Je vindt er vaak allerlei verse groenten, fruit, vlees en kaas, rechtstreeks van lokale boeren. Laat je kind(eren) zoeken naar de ingrediënten van jullie gerechten en maak er een gezellig gezinsuitje van.

Geld besparen op accommodaties

Je hoeft niet altijd in dure hotels te verblijven. Vaak ben je op vakantie het merendeel van de tijd op het strand, in een museum of op avontuur en is een accommodatie vooral om te overnachten. Budgetaccommodaties, zoals hostels of campings zijn een stuk betaalbaarder, zelfs tijdens drukke vakantieperiodes.

Gelukkig zijn er reisorganisaties, zoals alltours, die begrijpen dat gezinsvakanties betaalbaar moeten blijven. Daarom verblijven kinderen in veel van de alltour hotels helemaal gratis. Met een enorme keuze aan kindvriendelijke accommodaties en locaties, vind je altijd een vakantie die past bij jouw budget. Check hier jouw voordeel.

Gebruik het openbaar vervoer tijdens je gezinsvakantie

Het huren van een auto kan best wat geld kosten, vooral als je ook nog moet betalen voor benzine en eventuele parkeerplekken. Heb je wel eens overwogen om gebruik te maken van het openbaar vervoer tijdens je vakantie? Veel landen en steden hebben betaalbare en handige bussen of treinen die je kunt gebruiken. Op die manier kun je geld besparen en tegelijkertijd genieten van de gemakken van het reizen zonder zelf te hoeven rijden. Extra bonusvoordeel: kinderen vinden de trein of bus vaak geweldig!

Gratis activiteiten: festivals en evenementen

Er zijn veel gratis activiteiten die je kunt doen tijdens je vakantie. Ga lekker wandelen in de natuur, bezoek de leukste speeltuinen van de omgeving of bezoek lokale markten en parken. Een rondje Google geeft je vaak al veel inspiratie om leuke plekken in de buurt te vinden. Deze activiteiten kosten je helemaal niets. Bekijk ook eens of er gratis evenementen, festivals of tentoonstellingen te bezoeken zijn.

Zoek naar kortingsbonnen voor voordelige dagjes uit

Een leuk pretpark of museum op het oog? Zoek voor jullie gaan, eerst nog even online naar kortingscodes. Veel websites geven korting waarmee je kunt besparen op toegangskaartjes en rondleidingen. Ook als je van te voren reserveert, kun je regelmatig geld besparen. Dat is toch weer mooi meegenomen!

Slim je vakantiekoffer inpakken

Het is niet alleen fijn om licht bepakt op vakantie te gaan, maar ook om op tijd in te pakken zodat je niets vergeet. De vakantievoorbereiding met kinderen is echt het halve werk en bespaart je waarschijnlijk ook nog eens geld. Door van te voren lijstjes te maken en alle spullen op tijd in te pakken, voorkom je uitgaven voor spullen die je bent vergeten. Hier lees je meer handige redenen waarom je op tijd moet beginnen met je reisvoorbereiding.

Vermijd toeristische hotspots

Toeristische trekpleisters zijn vaak druk, én duur. Ga op zoek naar minder bekende, maar toch mooie bestemmingen. En in plaats van geld uit te geven aan souvenirs die uiteindelijk toch in een la belanden, kun je herinneringen verzamelen door foto's te maken, een reisdagboek bijhouden of lokale recepten te verzamelen om thuis uit te proberen. Zo wordt het een onvergetelijke vakantie!

Bepaal een vakantiebudget

Bepaal van tevoren een vakantiebudget en houd je eraan. Door je uitgaven te beperken en bewust te zijn van waar je geld naartoe gaat, kun je voorkomen dat je te veel uitgeeft tijdens je vakantie. Maak er een leuke challenge van met het hele gezin!

Veel plezier op jullie volgende avontuur en goede reis!

Lees ook: