Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

Wanneer jouw kind een verlies meemaakt

We willen als ouders altijd het beste voor ons kind, het beschermen tegen alle kwaad van de wereld. Konden we dat maar…

Verlies, verdriet en rouw

Helaas gebeuren er in elk leven(tje) kleine en grote nare gebeurtenissen, waardoor je kind toch een verlies meemaakt en in de rouw is. Dat kan bij een overlijden van een dierbaar iemand, maar ook een verhuizing van een vriendje of het kwijtraken van een knuffel, zijn voorbeelden van verlies en rouw.

Rouwgedrag bij kinderen

Wist jij dat een kind op dezelfde manier rouwt als volwassenen? Alleen heeft een kind ook heel veel behoefte aan spelen en ontspanning. Dus wanneer jouw kind, nadat het heel verdrietig is geweest, opeens naar buiten rent om lekker een potje te gaan voetballen, maak je dan geen zorgen. Dat hoort bij kind zijn.

Zo is er meer gedrag bij je kind (in rouw) te zien, dat je niet meteen herkent of dat je überhaupt niet kan plaatsen. Hoe fijn is het dan, als er iemand is, die jou en/of je kind hierbij een handje kan helpen.

Samen rouwen en verbinden met je kind

Wat ook fijn is, als je er iets in het leven van jou en/of je kind speelt, om samen een paar dagen alle aandacht, tijd en ruimte voor elkaar te hebben. Op deze meerdaagse retreats zie ik elke keer weer, dat ouder en kind(eren) een bijzondere tijd met elkaar beleven en een diepere verbinding aangaan. Samen yoga, samen spelen, samen mediteren, samen zijn, (h)eerlijk eten, superveel natuur maakt een retreat met je kind vervullend.

Voel jij ook weleens de behoefte om samen met je kind(eren) iets bijzonders te beleven, waarbij je drie dagen volop in elkaars aandacht mag leven en zijn? Pak dan nu je kans met onze volgende ouder–kind retreat in oktober.