7 mei 2010 door Fleur de Lorijn

Baby drinkt slecht en groeit niet goed. Wat nu? (8 wkn)

Ons dochtertje van 8 weken eet heel slecht. Ze drinkt maar 40 à 50 ml per keer op 6 voedingen per dag.

Bij de geboorte woog ze 3,190 kg. Nu, twee maanden later, weegt ze 3,880 kg. Ze zit onder het gemiddelde qua gewicht. De curves liegen er niet om: ze is te licht en ze is 52,5 cm lang.

Ik heb al andere spenen gehaald en ander flesjes. Ze krijgt gewone Nutrilon; die lust ze wel. Ik vermoed dat ze gewoon voldaan is na een voeding van 50 cc, ook al is dat te weinig.

Ik ben ten einde raad. De kinderarts zegt: "Gewoon een slecht etertje maar voor de rest een gezond kind". Hopelijk weten jullie een oplossing of suggestie?

Antwoord

Uw dochter is inderdaad niet veel gegroeid, de afgelopen weken. Zo te zien drinkt ze ook weinig. De vraag is dan waaróm ze zo weinig drinkt:

  • accepteert ze de voeding niet omdat ze er last van krijgt?
  • of is het te vermoeiend voor haar om te drinken?

Het feit dat jullie al bij een kinderarts zijn geweest, en dat dat niet echt iets heeft opgeleverd, betekent dat er bij lichamelijk onderzoek geen zorgwekkende dingen zijn gevonden. Dat is in ieder geval al geruststellend.

Mogelijk is er sprake van een voedingsallergie, zoals koemelkeiwitallergie. Het zou de moeite waard zijn om eens een koemelkeiwitvrije voeding te proberen, zoals hypo-allergene voeding (stap 1) of Nutramigen (stap 2).

Blijft uw dochter toch matig groeien en drinken, dan vind ik wel dat u terug moet gaan naar de kinderarts.

Lees ook: