20 april 2007 door Frea Kruisinga

Mag je een persende baby Roosvicee Laxo geven? (4 wkn)

Onze zoon van 4 weken oud heeft last van veelvuldig rood aanlopen, en lijkt dan te willen poepen. Hij heeft nu gemiddeld twee poepluiers per dag, met normale vloeibare poep (geen keutels).

Is het raadzaam hem te ondersteunen met Roosvicee Laxo? Kan hij dat op deze leeftijd zonder problemen verwerken, gelet op ingrediënten als suiker, glucose-fructosestroop en conserveermiddel (kaliumsorbaat)?

Antwoord

Omdat uw zoontje in ieder geval twee keer per dag normale en niet heel harde ontlasting heeft, die ook nog zonder hulp eruit komt, lijkt er geen sprake te zijn van obstipatie (verstopping). Zomaar aan de slag gaan met Roosvicee Laxo zou ik zeker niet doen.

Het persen en rood aanlopen komt wel vaker voor, en is op zich niet iets om je zorgen over te maken. Zeker als het niet pijnlijk voor hem is.

Zijn er echter andere klachten, zoals een opgezette buik, ziek zijn, niet goed groeien, veel spugen, en/of pijn (herkenbaar aan ontroostbaar huilen), dan is dat wel een reden om het voor te leggen aan uw huisarts.

Lees ook: