1 oktober 2010 door Justine Pardoen

Mijn zoon wil leren masturberen. Mag mijn man het voordoen? (12 jr)

Mijn zoon van 12 is op een leeftijd gekomen dat hij het masturberen heeft ontdekt. Het probleem is echter dat hij niet weet hoe het moet. Mijn man heeft hem al doorverwezen naar verschillende websites, maar mijn zoon wil dat mijn man (zijn vader) het voordoet en hem laat zien hoe het moet.

Wat nu? Is dit niet strafbaar? Wat moeten wij doen?

Antwoord

Het is niet strafbaar maar ook niet verstandig, als ouders gaan voordoen hoe je moet masturberen (of hoe je kunt vrijen). Kinderen moeten dit gewoon zelf ontdekken.

In de jaren '70 vond men dat 'voordoen' wel een goede voorlichtingsmethode was, maar nu niet meer, omdat we nu vinden dat kinderen hun eigen ontwikkeling moeten volgen. Als ze nog niet begrijpen hoe het moet, zijn ze er dus nog niet aan toe. Maar uiteindelijk ontdekken ze het allemaal zelf. (Met meiden is het een iets ander verhaal. Die ontdekken soms pas heel erg laat hoe ze kunnen klaarkomen. We zullen daar binnenkort aandacht aan besteden in een apart artikel.)

Sexwoordenboek.nl

Doorverwijzen naar websites is prima, mits het wel 'goede' websites zijn. In dit geval zouden wij aanraden:

Pas op voor de bekkenstoot

De genoemde website is vooral ook belangrijk vanwege de waarschuwing die er gegeven wordt tegen de zogenaamde bekkenstoot, oftewel masturberen door te doen alsof je aan het neuken bent (met behulp van een kussen of iets dergelijks). Dat kan later erectieproblemen of moeite bij het vrijen geven.