Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

24 november 2006 door Merit Tabbers

Onze baby weigert haar medicijnen te inhaleren. Zijn er alternatieven? (11 mnd)

Ons dochtertje van 11 maanden is regelmatig benauwd. Ze gebruikt daarvoor medicijnen die via een "Aero-chamber Plus" toegediend moeten worden.

Het probleem is dat wij het met z'n tweeën niet voor elkaar krijgen om haar goed te laten inhaleren. Ze draait met haar hoofd, houdt haar adem in, draait op haar buik en wringt haar armpjes los. Met als gevolg dat ze haar medicijnen nooit goed binnenkrijgt en dus een piepende ademhaling houdt (ook net na het puffen).

Bestaat er een andere methode om de medicijnen toe te dienen?

Antwoord

Tja, dat kan lastig zijn bij zo'n jong meisje! Er bestaan inderdaad alternatieven voor de Aero-chamber, zoals de "Babyhaler", maar ik zou u eerst iets anders willen aanraden.

Heeft u de medicijnen via de kinderarts gekregen? Dan kunt u het ziekenhuis bellen om te vragen of ze een astma-verpleegkundige beschikbaar hebben. Als dat zo is, maak daar dan meteen een afspraak mee. Hij of zij kan u verder helpen en instructies geven over de manier waarop de medicijnen het beste gegeven kunnen worden. Zonodig kan er een alternatieve vorm van toediening geadviseerd worden.

Als uw dochter niet bij het ziekenhuis onder controle is, maak dan een afspraak met de huisarts.

Voor meer informatie over dit onderwerp, zie: Inhaleren met een voorzetkamer van het astmafonds.

Succes ermee!

Lees ook: