21 september 2001 door Sanderijn van der Doef

Zijn piemel werd stijf en hij vroeg of ik door wilde gaan (12 jr)

Ik heb een zoontje van 12 jaar. Soms als hij in bad zit, kom ik wel eens per ongeluk binnen. Ik zeg hem dan altijd dat hij z'n piemel goed moet wassen. Een keer luisterde hij daar niet naar, dus ik pakte z'n piemel en begon hem te wassen. Toen ik ermee wilde ophouden, wilde hij dat ik door ging. Z'n piemel was heel erg stijf. Ik ben van schrik naar m'n man gegaan, maar we weten niet wat te doen.

Antwoord

Ik denk dat wel meer moeders zouden schrikken als ze zouden merken dat de piemel van hun zoon stijf wordt als ze hem aanraakt. Het geeft je het gevoel dat je zoon seksueel opgewonden van jou wordt. Toch hoeft dat niet het geval te zijn.

Wat er in feite is gebeurd, is dat uw zoon een erectie heeft gekregen doordat zijn piemel werd aangeraakt door iemand anders. Het feit dat dat ook nog zijn moeder was, doet niet zo terzake.

Vervolgens wilde hij dat lekkere gevoel nog langer voelen. Dus vroeg hij doodleuk of u verder wilde gaan. Net alsof u hem over zijn rug kriebelde. Hij heeft er echt niets meer mee bedoeld.

De volgende keer

De volgende keer, als hij weer in het bad zit, zou ik hem vertellen dat hij zijn piemel moet schoonmaken en dat hij dat nu zelf moet doen. Mocht hij vragen of u het wil doen, zeg hem dan dat u dat niet wilt. U kunt daaraan toevoegen dat u dat vroeger deed, toen hij nog klein was en hij het nog niet goed zelf kon. Maar nu hij al 12 is, kan hij dat soort dingen prima zelf doen.

Leg hem ook uit dat hij nu op een leeftijd gaat komen waarop er onder het velletje over zijn eikel wat wit smeersel kan achterblijven. Dat moet met water (zonder zeep!) weggewassen worden, omdat het soms wel eens vies kan ruiken en tot een ontsteking kan leiden.

Het velletje kan hij voorzichtig (vooral niet trekken) naar achteren proberen te halen zodat zijn eikel vrij komt en schoongemaakt kan worden. Lukt het nog niet helemaal, dan moet hij niets forceren. Dat komt in de komende jaren vanzelf wel.