21 maart 2020

5x de leukste spelletjestips voor thuis

Onze dagen zien er allemaal behoorlijk anders uit door het coronavirus. De scholen, sportclubs en bibliotheken zijn dicht. Help! Wat kun je thuis met je kids allemaal ondernemen?

Wij begrijpen dat je na een week thuis met de kids wel uitgekeken bent op bouwen met blokken, eindeloos gerechten eten uit het kinderkeukentje of meebouwen aan Lego of Duplo. Daarom tippen wij wat leuke spelletjes voor het hele gezin!

Huiskamer bowlen

Om te kunnen bowlen hoef je echt de deur niet uit! Met deze bowlingset voor thuis óf in de tuin, kun je gewoon thuis je skills laten zien, zonder dat je van die speciale schoenen aan hoeft die nog warm zijn van je voorganger. Goed voor je kind zijn motoriek én dagelijkse portie beweging, want als je de kegels hebt omgegooid, moet je ze natuurlijk ook weer overeind zetten voor de volgende speler. Wil je de beleving compleet maken? Gooi dan een portie bittergarnituur in de airfryer of oven, maak een kan limonade en zet discomuziek op. Voila - je hebt je eigen bowlingcenter. Ga je liever voor een andere variant? Bekijk dan ook eens deze andere bowlingsets.

Bowlen

Mikado XL

Dit spel ken je vást nog wel! Terug van nooit weggeweest: Mikado! Laat alle stokjes vallen en pak er dan telkens een zonder dat de rest beweegt. Een spel waarbij opperste concentratie nodig is én een vaste hand. Leuk voor in de woonkamer maar ook gewoon voor in de tuin met een zonnetje erbij.

Mikado

Tennissen in de tuin

Moeten je kids even hun energie kwijt omdat ze niet meer naar de wekelijkse voetbalclub of andere sport kunnen? Zet deze swingball in je tuin en tennissen maar! Ook goed voor je eigen portie beweging ;-)  Extra tip: Er is ook een kleinere variant voor kinderen vanaf 3 jaar.

Swingball

Twister

Twister is nog steeds een razend populair spel, voor kinderen én volwassenen. Want laten we eerlijk zijn, het is natuurlijk hilarisch om je in allerlei bochten te wringen zonder te vallen. Om het coronaproof te houden, kun je dit spel dus alleen met je eigen gezinsleden spelen, omdat 1.5 meter afstand hierbij écht niet gaat lukken. Ben je in een creatieve bui? Dan kun je Twister ook zelf maken! Op Pinterest vind je veel inspiratie voor DIY’s.

Twister

Scrabble

Gaat de thuisscholing een dagje moeizaam? Ga dan samen scrabbelen! Nee, geen Wordfeud op de tablet, maar met het hele gezin aan tafel. Spelenderwijs aan de slag met letters, daar steken ze echt wat van op. En met Scrabble Junior haal je twee spellen in huis: Op de ene zijde staan woorden en plaatjes, een makkelijk spel waarbij je kind het woord moet leggen dat hij op het plaatje ziet. Op de andere kant is een spel voor oudere kinderen, vergelijkbaar met het klassieke spel. Zo kun je Scrabble Junior al gebruiken voor kinderen vanaf 5 jaar.

Scrabble